2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第181页
D
What happens when street dance meets Chinese
martial arts(武术)? We recently found an impressive
answer in two dancing boys.
Earlier this month, Song Haoming, 10, and Fu
Junxi, 14, made history at Juste Debout 2025 in
Paris. Juste Debout is the world's biggest street
dance competition. In the finals, they danced Hip-
Hop(嘻哈). They beat stronger adult dancers to
enter the final four. Few had expected them to get
this far.
Song and Fu are very different. Pan Limin, the
leader of CHUC's youth street dance team, said the
two boys were like fire and water. "Song is full of
energy—always laughing and playful—just like
fire," he said. "Fu is quiet, just like water."
In their dance, the pair wowed the audience
with their cool Drunken Fist(醉拳) and Tai Chi
moves. These martial arts elements(元素) added
lots of energy to their performance. "The kids made
up the moves themselves," said Ms Jia, Fu's
mother. "Their hard work paid off, and you could
feel the excitement there."
Chinese elements have been used in street dance
before. "Back in 2018, we used traditional culture in
our dance called 'Yellow River'," said Mr Zhang,
who works at CHUC. "We won the Lotus Award,
China's top dance prize." The use of Chinese
elements allows for more possibilities to explore the
art of street dance.
Apart from Song and Fu, three other children
took part in this year's Juste Debout event. They
also did well in their group, the Junior Dance Tour.
"All five of our children made it to the final eight in
their groups," said Pan. "But there are many more
talented kids in our country. They just need a
chance to show themselves."
33. Why was it unexpected that they entered the
final four?
A. Because they were the youngest among all
the dancers.
B. Because they amazingly beat the older, more
powerful dancers.
C. Because they used some foreign dance styles.
D. Because they didn't take part in any
international competitions before.
34. Which of the following might be the judges'
response(裁判的反应) to their show?
A. They preferred modern street dance.
B. They were impressed by the cultural mix.
C. They thought the boys were too young.
D. They wanted more difficult moves.
35. Why does the author mention the Lotus Award?
A. To explain how to win competitions.
B. To list all dance awards in China.
C. To show this was the first Chinese dance
prize.
D. To prove mixing Chinese culture has worked
before.
36. What might help Song and Fu succeed according
to the passage?
A. Natural talent and good luck.
B. Creativity and hard work.
C. Bravery and cleverness.
D. Excellent teachers and hard training.
答案: 33. B 细节理解。根据第二段中“They beat stronger adult dancers to enter the final four.”可知,他们打败了更强壮的成年舞者进入了四强,这是大家没有预料到的。
34. B 推理判断。根据第四段中“In their dance,the pair wowed…to their performance.”可知,他们的舞蹈中融入了中国武术元素,给观众留下了深刻印象,由此可推断,裁判也会对这种文化融合印象深刻。
35. D 推理判断。根据第五段中“Chinese elements have been used in street dance before.”可知,作者提到荷花奖是为了证明之前将中国文化融入街舞的做法取得了成功。
36. B 推理判断。根据第四段中“The kids made up the moves themselves…Their hard work paid off,and you…”可知,孩子们自己编动作,并且付出了努力,所以创造力和努力帮助他们取得了成功。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭