2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第100页
C
For those whose hearts often go off beat, pacemakers(心脏起搏器) are life savers. By providing a small electrical support at the right moment, they can keep a heart working properly.
Their main problem is that they use batteries. Even the best of them will run out of energy, and changing the batteries requires operations. Since operations are usually best avoided, the search has been on for long - lasting batteries. Different choices have been explored for a long time. Today, pacemakers with lithium(锂) batteries last between 5 and 15 years.
Zhang Hao, from Shanghai Second Military Medical University, and Yang Bin, from Shanghai
Jiao Tong University, tried a way to refill a pacemaker's battery with electricity(电) by getting energy from inside the body. They report in the magazine ACS Nano that they have also used the heart muscle(肌肉) itself to work. Earlier efforts by other scientists to use heart muscle power to run pacemakers depend on piezoelectric materials(压电材料). These materials can be connected to a beating heart and produce electricity when they are slightly deformed(弯曲的). This has worked, but not well enough: the output has rarely been over 5 microwatts(微瓦), while most pacemakers require at least ten.
Dr Zhang and Dr Yang believed that they could improve matters by making their piezoelectric materials more dramatically deformed, and then produce 15 microwatts, because the more deformed, the more electricity will be produced. They put their idea to the test in a 50 kg pig. It made enough electricity for the pacemaker to work as expected.
Whether such an idea will pass human tests remains to be seen. But if it does, the days of pacemakers that need battery changes through operations may not last long.
30. According to the first two paragraphs, what is a problem with pacemakers?
A. They often go off beat.
B. Their energy can be used up.
C. Operations often influence them.
D. They sometimes do harm to hearts.
31. From this passage, what do we know about piezoelectric materials?
A. They can be used to produce electricity.
B. They can deform the heart to make it beat faster.
C. They were first used by Zhang Hao and Yang Bin.
D. They were proved to produce 15 microwatts in human tests.
32. What does the word “dramatically” in the 4th paragraph most probably mean?
A. Comfortably.
B. Safely.
C. Greatly.
D. Rapidly.
33. What is the best title for this article?
A. No Need to Use Pacemakers
B. The Problem with Piezoelectric Materials
C. The Contribution of Chinese Scientists to Heart Operations
D. Chinese Scientists Found a New Way to Improve Pacemakers
答案: C
文体:说明文
文章大意:本文主要介绍中国科学家发现了一种改进心脏起搏器的新方法。
30.B 细节理解。根据第二段中“Their main problem is that they use batteries. Even the best of them will run out of energy,and changing the batteries requires operations.”可知,心脏起搏器的问题是电池会耗尽能量。
31.A 细节理解。根据第三段中“These materials can be connected to a beating heart and produce electricity when they are slightly deformed.”可知,这些材料在轻微弯曲时,能够产生电能,所以压电材料可以被用来发电。
32.C 词义猜测。根据画线词下文“because the more deformed,the more electricity will be produced”可知,因为变形程度越大,产生的电量就越多;可推测出dramatically意为“显著地”,与greatly意思相近。
33.D 标题归纳。本文主要介绍中国科学家发现了一种改进心脏起搏器的新方法。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭