2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第195页
三、阅读理解(本大题共13小题,每小题2分,共26分)
阅读下面的短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A

25. This is
.
A. a club poster
B. a weather report
C. a TV program
D. a warning notice
26. Which of the following best describes Luo Yang?
A. Creative.
B. Kind.
C. Patient.
D. Honest.
27. What Luo Yang is talking about is
.
A. forming a healthy lifestyle
B. sharing a hands - on experience
C. introducing some favourite scientists
D. comparing some research fields
答案: 25.C 细节理解。根据图片右上角的LIVE和学生所拿话筒可知,这是一个电视台的节目。
26.A 推理判断。根据图片最下面一行文字和插图可知,罗阳创作了电池动力模型船,这表明他具有创造力。
27.B 细节理解。根据学生话筒下的发言“I hope ...”可知,罗阳在分享自己的动手实践经历,以鼓励大家通过实践来学习。
B
Joana lives in San Francisco. Mikaela lives in Rock Springs. They met at Udaleku. Udaleku is a two - week Basque summer camp which provides Basque cultural experiences. The two girls may live in different places, but the friendship they've formed at camp has led to them visiting each other's homes and meeting up at other Basque cultural events.
$\bigtriangledown$ ▲
Mikaela: I had heard about the camp through my parents and through other kids in my local Basque club. It seemed like a simple decision to at least try it out.
Joana: When I was seven years old, my mother taught at the camp held in San Francisco. I hung around the Basque Cultural Center, and I saw how fun the classes were. When I was ten years old, my mom said I could go if I wanted to.
$\bigtriangledown$ What activities did you enjoy while at camp?
Mikaela: Euskara(Basque language) classes and Basque sports such as pilota. I learned to play the txistu(a flute - like instrument), and I learned traditional Basque dances and songs.
Joana: I enjoyed all the activities. And there was always something new to learn. I really enjoyed the dance. I've been part of the Basque dance group in San Francisco since I was six, and I like learning new dances.
$\bigtriangledown$ What keeps you coming back to camp year after year?
Mikaela: The friendships I have made through the camp are stronger than a lot of friendships I have made with people I see every day. To be a true Basque American, you embrace the culture and learn as much as you possibly can.
Joana: Going to camp allowed me to see my friends who I rarely saw during the year. It was nice to be able to look forward to spending time with good friends who understand what it is to be Basque and who join in the same activities as I do.
28. What is the relationship between Mikaela and Joana?
A. Friends.
B. Neighbors.
C. Host and guest.
D. Volunteer and camper.
29. Which question is the most suitable for “ ▲ ”?
A. Why did you recommend the camp?
B. How did you get to join the camp?
C. Why did the camp provide Basque events?
D. How did the camp influence the youth?
30. How might Udaleku help keep Basque culture in the United States?
A. By playing only Basque sports and games.
B. By teaching children about Basque history in class.
C. By organizing trips to the Basque country every year.
D. By encouraging children to join in Basque cultural activities.
答案: 28.A 细节理解。根据第一段中“but the friendship they’ve formed ...”可知,她们在夏令营建立了友谊,所以是朋友关系。
29.B 推理判断。下文Mikaela和Joana的回答讲述了如何得知并参加这个夏令营的,所以此处合适的问题是“你是如何参加这个夏令营的?”
30.D 推理判断。根据Mikaela对第二个问题的回答可知,可以在夏令营学习巴斯克语言、运动、传统舞蹈和歌曲等文化活动,所以Udaleku通过鼓励孩子们参加巴斯克文化活动来传承巴斯克文化。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭