2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第130页
15. There
B
different opinions on smart
technology. What do you think about it?

A.is
B.are
C.have
D.has
答案: 15.B 考查there be结构。此处是there be结构,表示“有”,主语opinions是名词复数,be动词用are。
二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
Why are sports always so popular? Maybe you
can get ideas after reading the passage below.
People know why they play sports. It's fun.
They enjoy learning skills. They get exercise.
16
C
why do people watch sports? All over the
world, adults love watching sports: football,
gymnastics, cycling... every sport. They aren't
learning skills or exercising, so 17
A
do they
watch? Psychology(心理学) has become interesting
18
B
. The first is that people watch sports
because everyone is still a child inside. The second is
that we watch because it's in our nature.
Life as a child is mostly fun. You play games.
You spend time with friends. Life seems fair simple.
But life as an adult can be 19
D
. Because we
work, many of us spend time with people we don't
choose to be with. Even if people can't choose who
they work with, they can choose a sport and a team
to watch or 20
C
.
In some ways, 21
A
sports is like being a
child again. You spend time with people you like.
You follow rules. The rules are the same for
everyone. They help make life simple and fair for
22
B
. For example, in soccer, the rules do not
allow players, except for the goalkeeper, to touch
the ball with their hands.
Millions of years ago, life was simple. See
danger—run! Watching sports allows us to
sometimes use those 23
A
from millions of years
ago. Get the ball—run! Sports are exciting. Luckily
they're also usually safe, with little 24
D
for
spectators(观众).
Sports can 25
C
us not only to our childhood
and our past but also to now. We want our teams to
be successful, we enjoy being in a group of fans and
we love the stories that sports bring us.
16. A. Or
B. Till
C. But
D. Unless
17. A. why
B. what
C. when
D. where
18. A. examples
B. answers
C. challenges
D. standards
19. A. active
B. simple
C. pleasant
D. different
20. A. form
B. behave
C. follow
D. control
21. A. watching
B. reporting
C. organizing
D. providing
22. A. volunteers
B. players
C. children
D. coaches
23. A. feelings
B. advantages
C. backgrounds
D. inventions
24. A. peace
B. hope
C. interest
D. danger
25. A. devote
B. compare
C. connect
D. support
答案: 16.C 此处和上文是转折关系,用But连接。 17.A 句意:他们并没有学到技巧或者锻炼身体,那么他们“为什么”看呢? 18.B 根据第一段最后两句可知,心理学是这个问题的“答案”。 19.D 根据行文逻辑,转折词But提示成年后的生活“不一样”了。 20.C 句意:即使人们无法选择与谁合作,他们也可以选择一个观看的运动或“跟随”的团队。 21.A 句意:在某些方面,观看体育比赛就像重新回到童年。文章围绕“观看”体育比赛展开。 22.B 句意:它们有助于让“运动员”的生活变得简单和公平。 23.A feelings感受;advantages优势;backgrounds背景;inventions发明。句意:几百万年前,生活很简单,看到危险——跑!观看体育比赛让我们有时可以唤起几百万年前的“情感”——拿到球——跑! 24.D 上文的safe和这里的little“danger”是同义词复现。 25.C 句意:体育比赛不仅可以让我们与童年和过去“相连”,还可以让我们与现在相连。
三、阅读理解(共15小题;每小题1分,满分15分)
The summer holiday is coming near. Make
your holiday plan and have fun!
A
Exercise is important in our life. We ask 2,000
people between 20 and 24 years old about their
exercise habits. The diagrams below(下列图表)
show the results.

It is clear to see the fewest people think exercise
is not important and people choose different kinds of
activities to keep healthy. Exercise is good for both
the mind and the body. So start exercising now, and
it is never too late!
26. From Diagram I, what percent of the people
think exercise is very important?
A. 40%.
B. 50%.
C. 8%.
D. 2%.
27. According to Diagram II, how many people
exercise 3 to 5 times a week?
A. 300.
B. 500.
C. 520.
D. 240.
28. What can we know from the text?
A. They ask 500 women about their exercise
habits.
B. The fewest people think exercise is a little
important.
C. About 10% of the people exercise more than
twice a week.
D. It is never too late to exercise.
答案: 26.A 细节理解。根据第一个图表可知,40%的人认为锻炼很重要。 27.C 细节理解。根据第二个图表可知,26%的人一周锻炼3到5次,2000人的26%是520人。 28.D 细节理解。根据文章最后一句“So start exercising now,and it is never too late!”可知,现在就开始锻炼,永远不会太晚。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭