2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第102页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
四、还原信息(共4小题;每小题1.5分,满分6分)
阅读下面短文,从短文后所给的六个选项中选出四个可以填入空白处的最佳选项。
As a child, I was afraid of the dark, as so many children are. Not the dark itself, but what I was certain it had: bad spirits, bad people, and anything bad. 37 I kept myself inside the light on winter afternoon, thinking of light as magic protection. I went to bed with the hall light on and the door slightly open.
Later on, I borrowed Jill Tomlinson's book The Owl(猫头鹰) Who Was Afraid of the Dark from the library and fell in love with the baby owl, Plop, who learns through others that dark can be exciting, kind, fun, necessary, beautiful and super. 38 In this book, all the animals that are shown on the signs of a village's stores climb down at midnight. One of the signs is an owl, and this book has a beautiful watercolor owl on the cover.
39 I began to see the possibilities of the dark, but I still preferred to meet it with a safety cordon(防护线) of light.
All this changed for me when I moved to the countryside in east London, at 26. There I lived together with real dark for the first time in my life. I learned the wonder of a starry sky. On cool evenings when the stars seemed close enough to touch, I would dress myself in a warm coat and lie in a quiet yard and stretch(伸展) out into the sky, to the calling of owls from the woods. 40
A. I tried different ways to keep dark away.
B. But I was sure about the wonderfulness of the dark.
C. However, I spent more time outdoors and more time at night.
D. At the same time, I read and reread Phyllis Arkle's Magic at Midnight.
E. I have learned, since then, to totally love the dark and everything that lives in it.
F. These stories described night as a magical space where good things could happen.
37.
38.
39.
40.
阅读下面短文,从短文后所给的六个选项中选出四个可以填入空白处的最佳选项。
As a child, I was afraid of the dark, as so many children are. Not the dark itself, but what I was certain it had: bad spirits, bad people, and anything bad. 37 I kept myself inside the light on winter afternoon, thinking of light as magic protection. I went to bed with the hall light on and the door slightly open.
Later on, I borrowed Jill Tomlinson's book The Owl(猫头鹰) Who Was Afraid of the Dark from the library and fell in love with the baby owl, Plop, who learns through others that dark can be exciting, kind, fun, necessary, beautiful and super. 38 In this book, all the animals that are shown on the signs of a village's stores climb down at midnight. One of the signs is an owl, and this book has a beautiful watercolor owl on the cover.
39 I began to see the possibilities of the dark, but I still preferred to meet it with a safety cordon(防护线) of light.
All this changed for me when I moved to the countryside in east London, at 26. There I lived together with real dark for the first time in my life. I learned the wonder of a starry sky. On cool evenings when the stars seemed close enough to touch, I would dress myself in a warm coat and lie in a quiet yard and stretch(伸展) out into the sky, to the calling of owls from the woods. 40
A. I tried different ways to keep dark away.
B. But I was sure about the wonderfulness of the dark.
C. However, I spent more time outdoors and more time at night.
D. At the same time, I read and reread Phyllis Arkle's Magic at Midnight.
E. I have learned, since then, to totally love the dark and everything that lives in it.
F. These stories described night as a magical space where good things could happen.
37.
38.
39.
40.
答案:
四、文体:记叙文
文章大意:本文主要讲述了作者小时候很害怕黑暗,因为作者总是会去想象黑暗中有什么东西,但是作者在阅读了《怕黑的猫头鹰》和《午夜魔法》这两本书后,对黑暗的恐惧感减少了,并试着去接受黑暗。
37.A 上文提到作者害怕黑暗,下文描述惧怕黑暗的具体表现,A项“我尝试了各种方法来远离黑暗”承上启下,符合语境。
38.D 上文介绍作者读了《怕黑的猫头鹰》,下文转而描述另一本书中,“那些出现在村庄商店招牌上的动物们都会在午夜时分爬下来”的内容,说明此处需引入另外一本书,D项“同时,我还反复阅读了菲莉丝·阿克尔的《午夜魔法》”承上启下,符合语境。
39.F 上文提及两本关于“黑暗并不可怕,反而有美好之处”的书,下文说作者开始意识到黑暗之中存在着种种可能性,说明此空需总结“书籍对黑暗的正面描述”与“作者态度转变”的关联,F项“这些故事将夜晚描述为一个充满魔力的空间,那里可能发生美好的事情”概括了书籍的核心观点,并解释了下文“作者看到黑暗可能性”的原因,符合语境。
40.E 根据上文描述可知,作者介绍自己开始享受黑暗,E项“从那以后,我学会了完全热爱黑暗以及黑暗中的一切”符合语境。
文章大意:本文主要讲述了作者小时候很害怕黑暗,因为作者总是会去想象黑暗中有什么东西,但是作者在阅读了《怕黑的猫头鹰》和《午夜魔法》这两本书后,对黑暗的恐惧感减少了,并试着去接受黑暗。
37.A 上文提到作者害怕黑暗,下文描述惧怕黑暗的具体表现,A项“我尝试了各种方法来远离黑暗”承上启下,符合语境。
38.D 上文介绍作者读了《怕黑的猫头鹰》,下文转而描述另一本书中,“那些出现在村庄商店招牌上的动物们都会在午夜时分爬下来”的内容,说明此处需引入另外一本书,D项“同时,我还反复阅读了菲莉丝·阿克尔的《午夜魔法》”承上启下,符合语境。
39.F 上文提及两本关于“黑暗并不可怕,反而有美好之处”的书,下文说作者开始意识到黑暗之中存在着种种可能性,说明此空需总结“书籍对黑暗的正面描述”与“作者态度转变”的关联,F项“这些故事将夜晚描述为一个充满魔力的空间,那里可能发生美好的事情”概括了书籍的核心观点,并解释了下文“作者看到黑暗可能性”的原因,符合语境。
40.E 根据上文描述可知,作者介绍自己开始享受黑暗,E项“从那以后,我学会了完全热爱黑暗以及黑暗中的一切”符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看