2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第85页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
D
This is a tale of a lonely old woman. She lived in the white North. There, the night is long in winter and the day is long in summer.
The old woman lived alone in a small village. The villagers took good care of her, but she was still unhappy. She wanted a child of her own.
One winter day, she walked out and saw a small white animal on the ice. It was a baby bear. The bear looked small and felt very cold. The old woman spoke softly to the bear, “Poor little thing. Come with me.” Then she carried him home.
Inside her house, the old woman held the bear close until he was warm. She touched him gently and sang to him softly. He felt comfortable in her arms. From that day, when the old woman ate, she fed the little bear from her hand. When she slept, the bear slept beside her. They were a family now. The village children loved the bear too. They played together.
Time passed quickly and the bear grew big and strong. One day, some villagers said to him, “Little Bear, go hunting with us. We'll teach you how to hunt.” The bear followed them. Soon the bear became a better hunter than the villagers.
When the weather was bad, everyone stayed indoors. Then the bear went out into the snow and brought home enough food for the whole village. The old woman felt proud of him.
One day, some villagers said to the old woman, “The bear has grown big and strong enough. He is a good hunter now. You'd better let him go back to the wild.”
In the following days, the old woman was quiet, thinking. She thought aloud, “The bear belongs to the wild. I should let him go.”
Finally, she said to the bear, “It's time for you to leave. Be safe. Be free.” She put her arms around his neck. Her tears ran into his fur. She was heartbroken.
The bear walked slowly away from her and looked back again and again. Then he disappeared. When darkness fell, the old woman still stood there. Once more, she was alone.
A long time passed. The winter came again. One day, the old woman stood at the same place for a long time. The wind blew snow around her face. Suddenly, the white bear appeared and ran to her.
Now, once a year, in winter, the old woman and her little bear meet each other at the same place.
—Adapted from Little Bear
37. In which season did the old woman first meet the baby bear?
A. Spring.
B. Summer.
C. Autumn.
D. Winter.
38. Who taught the bear to hunt according to the tale?
A. The old woman.
B. Some villagers.
C. The bear himself.
D. The village children.
39. Which of the following is the correct order of the tale?
a. The white bear appeared and ran to her.
b. Soon the bear became a better hunter than the villagers.
c. The old woman held the bear close until he was warm.
d. The old woman decided to let the bear go back to the wild.
A. c—b—d—a
B. a—c—d—b
C. a—d—b—c
D. c—a—b—d
40. What can we infer (推断) from the underlined sentence in Paragraph 10?
A. The bear didn't get well and was still ill.
B. The bear was too fat to walk any further.
C. The bear didn't want to leave the old woman.
D. The bear said goodbye to the village children.
This is a tale of a lonely old woman. She lived in the white North. There, the night is long in winter and the day is long in summer.
The old woman lived alone in a small village. The villagers took good care of her, but she was still unhappy. She wanted a child of her own.
One winter day, she walked out and saw a small white animal on the ice. It was a baby bear. The bear looked small and felt very cold. The old woman spoke softly to the bear, “Poor little thing. Come with me.” Then she carried him home.
Inside her house, the old woman held the bear close until he was warm. She touched him gently and sang to him softly. He felt comfortable in her arms. From that day, when the old woman ate, she fed the little bear from her hand. When she slept, the bear slept beside her. They were a family now. The village children loved the bear too. They played together.
Time passed quickly and the bear grew big and strong. One day, some villagers said to him, “Little Bear, go hunting with us. We'll teach you how to hunt.” The bear followed them. Soon the bear became a better hunter than the villagers.
When the weather was bad, everyone stayed indoors. Then the bear went out into the snow and brought home enough food for the whole village. The old woman felt proud of him.
One day, some villagers said to the old woman, “The bear has grown big and strong enough. He is a good hunter now. You'd better let him go back to the wild.”
In the following days, the old woman was quiet, thinking. She thought aloud, “The bear belongs to the wild. I should let him go.”
Finally, she said to the bear, “It's time for you to leave. Be safe. Be free.” She put her arms around his neck. Her tears ran into his fur. She was heartbroken.
The bear walked slowly away from her and looked back again and again. Then he disappeared. When darkness fell, the old woman still stood there. Once more, she was alone.
A long time passed. The winter came again. One day, the old woman stood at the same place for a long time. The wind blew snow around her face. Suddenly, the white bear appeared and ran to her.
Now, once a year, in winter, the old woman and her little bear meet each other at the same place.
—Adapted from Little Bear
37. In which season did the old woman first meet the baby bear?
A. Spring.
B. Summer.
C. Autumn.
D. Winter.
38. Who taught the bear to hunt according to the tale?
A. The old woman.
B. Some villagers.
C. The bear himself.
D. The village children.
39. Which of the following is the correct order of the tale?
a. The white bear appeared and ran to her.
b. Soon the bear became a better hunter than the villagers.
c. The old woman held the bear close until he was warm.
d. The old woman decided to let the bear go back to the wild.
A. c—b—d—a
B. a—c—d—b
C. a—d—b—c
D. c—a—b—d
40. What can we infer (推断) from the underlined sentence in Paragraph 10?
A. The bear didn't get well and was still ill.
B. The bear was too fat to walk any further.
C. The bear didn't want to leave the old woman.
D. The bear said goodbye to the village children.
答案:
D
文体:记叙文
文章大意:本文讲述的是一位老妇人和小熊的故事。
37. D 细节理解。根据第三段中“One winter day, she walked out and saw a small white animal on the ice. It was a baby bear.”可知,老妇人第一次见到小熊是在一个冬日。
38. B 细节理解。根据第五段中“One day, some villagers said to him, ‘Little Bear, go hunting with us. We’ll teach you how to hunt.’ The bear followed them. Soon the bear became a better hunter than the villagers.”可知,是一些村民教会了熊打猎。
39. A 细节排序。根据第四段中“Inside her house, the old woman held the bear close until he was warm.”、第五段中“Soon the bear became a better hunter than the villagers.”、第九段中“Finally, she said to the bear, ‘It’s time for you to leave. Be safe. Be free.’”和第十一段中“Suddenly, the white bear appeared and ran to her.”可知,故事的正确顺序是c—b—d—a。
40. C 推理判断。根据第十一段中“Suddenly, the white bear appeared and ran to her.”和最后一段“Now, once a year, in winter, the old woman and her little bear meet each other at the same place.”可知,熊在当时是不想离开老妇人。
文体:记叙文
文章大意:本文讲述的是一位老妇人和小熊的故事。
37. D 细节理解。根据第三段中“One winter day, she walked out and saw a small white animal on the ice. It was a baby bear.”可知,老妇人第一次见到小熊是在一个冬日。
38. B 细节理解。根据第五段中“One day, some villagers said to him, ‘Little Bear, go hunting with us. We’ll teach you how to hunt.’ The bear followed them. Soon the bear became a better hunter than the villagers.”可知,是一些村民教会了熊打猎。
39. A 细节排序。根据第四段中“Inside her house, the old woman held the bear close until he was warm.”、第五段中“Soon the bear became a better hunter than the villagers.”、第九段中“Finally, she said to the bear, ‘It’s time for you to leave. Be safe. Be free.’”和第十一段中“Suddenly, the white bear appeared and ran to her.”可知,故事的正确顺序是c—b—d—a。
40. C 推理判断。根据第十一段中“Suddenly, the white bear appeared and ran to her.”和最后一段“Now, once a year, in winter, the old woman and her little bear meet each other at the same place.”可知,熊在当时是不想离开老妇人。
查看更多完整答案,请扫码查看