2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第115页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
B
One day, Andy was on his trip to business. While walking past a village, he saw many people busy with their work in a large field. At that moment, a young man who sat by the road caught his attention.
Andy wondered why the young man was free in such a busy season. Then he went up and asked, "Have you grown your vegetables?"
The young man shook his head and sighed, "Not yet! I'm worrying about the weather. If there is a storm, my vegetables may be destroyed. If it is too cold, the seeds may not come out from the ground at all. If it is too hot, the seeds may even go bad in the soil."
Andy nodded his head and asked again, "Then, have you grown rice?" The young man thought for a while, and answered, "Not yet. I'm worried about the birds. They may eat the rice. I can't take that risk." Andy was very surprised, "So, what have you grown then?"
The farmer replied, "I haven't grown anything. I am waiting for the best time! I must make sure that nothing is going to destroy my plants."
Of course, the best time never came. And the young man didn't get anything from the field at last.
In our life, many people may have the same problem. They have dreams, but they don't take action because they worry too much about the difficulties in the future. However, if they don't do anything, how can they achieve their dreams?
31. Where did the story happen?
A. In a village.
B. In a forest.
C. In a garden.
D. In a park.
32. How did the young man feel when Andy talked to him?
A. Proud.
B. Happy.
C. Worried.
D. Lonely.
33. What does "risk" in Paragraph 4 refer to(指)?
A. The rice may go bad.
B. The birds may eat the rice.
C. The rice may get wet.
D. The birds may fly away.
34. What did the young man get from the field at last?
A. Nothing.
B. Vegetables.
C. Rice.
D. Tomatoes.
35. What does the story want to tell us?
A. Weather is important for a farmer.
B. We should wait for the best time.
C. A good plan is very necessary.
D. Take action if you have a dream.
One day, Andy was on his trip to business. While walking past a village, he saw many people busy with their work in a large field. At that moment, a young man who sat by the road caught his attention.
Andy wondered why the young man was free in such a busy season. Then he went up and asked, "Have you grown your vegetables?"
The young man shook his head and sighed, "Not yet! I'm worrying about the weather. If there is a storm, my vegetables may be destroyed. If it is too cold, the seeds may not come out from the ground at all. If it is too hot, the seeds may even go bad in the soil."
Andy nodded his head and asked again, "Then, have you grown rice?" The young man thought for a while, and answered, "Not yet. I'm worried about the birds. They may eat the rice. I can't take that risk." Andy was very surprised, "So, what have you grown then?"
The farmer replied, "I haven't grown anything. I am waiting for the best time! I must make sure that nothing is going to destroy my plants."
Of course, the best time never came. And the young man didn't get anything from the field at last.
In our life, many people may have the same problem. They have dreams, but they don't take action because they worry too much about the difficulties in the future. However, if they don't do anything, how can they achieve their dreams?
31. Where did the story happen?
A. In a village.
B. In a forest.
C. In a garden.
D. In a park.
32. How did the young man feel when Andy talked to him?
A. Proud.
B. Happy.
C. Worried.
D. Lonely.
33. What does "risk" in Paragraph 4 refer to(指)?
A. The rice may go bad.
B. The birds may eat the rice.
C. The rice may get wet.
D. The birds may fly away.
34. What did the young man get from the field at last?
A. Nothing.
B. Vegetables.
C. Rice.
D. Tomatoes.
35. What does the story want to tell us?
A. Weather is important for a farmer.
B. We should wait for the best time.
C. A good plan is very necessary.
D. Take action if you have a dream.
答案:
B 文体:记叙文 文章大意:本文主要讲述了安迪在路过一个村庄时,遇到一位因过度担心天气、鸟类等问题而迟迟不耕种的年轻人,最终年轻人一无所获,故事借此告诉人们有梦想就要付诸行动的道理。
31. A 细节理解。根据第一段中“While walking past a village,he saw many people busy with their work in a large field.”可知,故事发生在一个村庄里。
32. C 细节理解。根据第三段中“I’m worrying about the weather.”和第四段中“I’m worried about the birds.”可知,与安迪交谈时,年轻人十分担忧。
33. B 信息指代。根据画线词上文“I’m worried about the birds.They may eat the rice.”可知,risk指的是“鸟可能会吃稻谷”这件事。
34. A 细节理解。根据倒数第二段中“And the young man didn’t get anything from the field at last.”可知,年轻人最终什么也没从田里得到。
35. D 主旨大意。根据最后一段“In our life,many people may have the same problem.They have dreams,but they don’t take action because they worry too much about the difficulties in the future.However,if they don’t do anything,how can they achieve their dreams?”可知,这个故事想告诉我们:如果有梦想,就要采取行动,否则将一事无成。
31. A 细节理解。根据第一段中“While walking past a village,he saw many people busy with their work in a large field.”可知,故事发生在一个村庄里。
32. C 细节理解。根据第三段中“I’m worrying about the weather.”和第四段中“I’m worried about the birds.”可知,与安迪交谈时,年轻人十分担忧。
33. B 信息指代。根据画线词上文“I’m worried about the birds.They may eat the rice.”可知,risk指的是“鸟可能会吃稻谷”这件事。
34. A 细节理解。根据倒数第二段中“And the young man didn’t get anything from the field at last.”可知,年轻人最终什么也没从田里得到。
35. D 主旨大意。根据最后一段“In our life,many people may have the same problem.They have dreams,but they don’t take action because they worry too much about the difficulties in the future.However,if they don’t do anything,how can they achieve their dreams?”可知,这个故事想告诉我们:如果有梦想,就要采取行动,否则将一事无成。
查看更多完整答案,请扫码查看