2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第101页
D
Creativity is hard to describe. On the one hand, we know people make creative breakthroughs when they have persistence(坚持). On the other hand, most of us give up when we get stuck on a problem, believing that our creativity gets weaker over time.
In fact, research shows that the longer we stick to a single problem or task, the more creative we get. One key reason for this is the “series order effect(效应)”. That is to say, each later creative idea is always better than the previous(之前的) one.
Some business companies fail to understand this point. Silicon Valley(硅谷) prizes youth over experience, believing that “people under 35 are those who make changes happen” while “people over 45 cannot create new ideas”. But many businessmen succeed in their 40s and beyond because they have repeatedly failed. The creators of the top highest - growth new companies are, in fact, around 45 years old.
Scientific talents show a similar feature. Scientists usually do their best work near age 40. Nobel Prize winners and inventors also do much of their best work from their late 30s to mid - 40s. Early success is great because it's unusual, but the best way to achieve a breakthrough is to get stuck and get unstuck over and over again.
The “series order effect” works not just at the personal level but also at the level of companies and markets. Different from the belief in business that you have to be first, many of the most successful companies are those that have gone through early failures. For example, Google succeeded after twenty - two failures. Success can come when you have tried two, three, or even twenty - two times. Novelty(原创能力) is overvalued.
Persistence, however, is undervalued(低估). So, the next time you're stuck, remember: “You're more creative than you think you are.”
34. Which of the examples goes against the writer's point of view(观点)?
A. Silicon Valley.
B. The creators of the top highest - growth new companies.
C. Scientific talents like Nobel Prize winners.
D. Google.
35. What can we know about the “series order effect” from the 5th paragraph?
A. It doesn't work for big businesses.
B. It proves novelty is unnecessary.
C. It shows the importance of a good beginning.
D. It explains why failure is common and acceptable.
36. What is the main idea of this article?
A. Creativity is hard to describe.
B. Creativity becomes weaker as time goes.
C. Creativity is undervalued.
D. Creativity comes from persistence.
答案: D
文体:说明文
文章大意:本文主要探讨了创造力的来源,指出创造力并非随着年龄增长而减弱,而是通过坚持和反复尝试得以提升,并以企业、科学家和诺贝尔奖得主的例子佐证了这一观点。
34.A 细节理解。根据第三段中“Silicon Valley prizes youth over experience,believing that‘people under 35 are those who make changes happen’while‘people over 45 cannot create new ideas’.”可知,硅谷推崇年轻而非经验,认为45岁以上的人缺乏创造力,这与作者强调“创造力源于坚持”的观点相悖。
35.D 细节理解。根据第五段中“Different from the belief in business that you have to be first,many of the most successful companies are those that have gone through early failures. For example,Google succeeded after twenty-two failures. Success can come when you have tried two,three,or even twenty-two times.”可知,许多最成功的公司都经历过早期的失败,例如谷歌尝试了22次失败才取得成功,由此可知,该效应解释了失败是常见的和可接受的。
36.D 主旨大意。根据最后一段“Persistence,however,is undervalued. So,the next time you’re stuck,remember:‘You’re more creative than you think you are.’”及全文可知,本文通过“系列顺序效应”、企业案例及科学家年龄分析,强调“创造力源于坚持”这一核心观点。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭