2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语》

第116页
C
("I" am a horse, the main character in the novel.)

A horse fair was an interesting place. Many people went there to sell horses. You could see many kinds of young and strong horses. There were also poor and thin horses and they were worn out because of hard work.
One day, the seller took me there. He wanted to sell me at a high price. I didn't know if I would be lucky enough to meet a master who would treat me well.
Then a man with a gentle voice came to us. He wanted to buy me at a low price, but the seller refused.
Shortly after, a tall man with a very loud voice came. He walked around me and I was afraid he would buy me. Luckily, he walked away.
After a few minutes, the man with a gentle voice came back. I was very happy to see him again.
"I'll give twenty - four pounds. Can you sell the horse to me?" he said.
"OK! Take it," said the seller. "He's a quality one and if you want him for work, he's a good choice."
Half an hour later, we left for the new home, along country roads, until we came to the city. My new home was in a narrow street. On one side of the street, there were some small, old houses. On the other, there were some stables(马厩).
We stopped in front of a house. My new master whistled(吹口哨). The door opened. A young woman, a little girl and a boy, came out. They all looked at me.
"Is he gentle, Father?" the girl asked.
"Yes, Dolly, as gentle as a cat. You can touch him."
She touched my shoulder, whispering sweetly, "Welcome, my new friend."
The gentle touch and soft voice comforted me so much! They led me into a comfortable, clean stable, with plenty of food. After a meal, I lay down, thinking "I'm going to be very happy here".
—Adapted from The Black Beauty
36. What does the underlined phrase "worn out" mean?
A. Tired.
B. Surprised.
C. Relaxed.
D. Interested.
37. How much money did the man pay for the horse at last?
A. Ten pounds.
B. Fifteen pounds.
C. Twenty - four pounds.
D. Thirty pounds.
38. What can you infer(推断) from this passage?
A. The new owner was very rude.
B. The horse liked his new home.
C. The seller would buy a new horse.
D. The girl was afraid of the horse.
39. What may the story talk about next?
A. The story of the horse seller.
B. The streets around the house.
C. The weather in the city.
D. The happy life in the new home.
答案: C 文体:记叙文 文章大意:本文改编自小说《黑骏马》的节选片段。文章主要讲述了Black Beauty在集市上被一位温和的男子买下,随后被带到新家,受到新主人一家友善对待的故事。
36. A 词义猜测。根据第一段中画线词所在句“There were also poor and thin horses and they were worn out because of hard work.”可知,这些马又瘦又弱,是因为辛苦工作导致的,由此可推测worn out意为“疲惫的”。
37. C 细节理解。根据第六段“‘I’ll give twenty-four pounds.Can you sell the horse to me?’he said.”和第七段中“‘OK!Take it,’said the seller.”可知,这个人最终付了24英镑买这匹马。
38. B 推理判断。根据最后一段“The gentle touch and soft voice comforted me so much!They led me into a comfortable,clean stable,with plenty of food.After a meal,I lay down,thinking‘I’m going to be very happy here’.”可知,这匹马对新家的环境和家人都很满意,由此可推断它喜欢这个新家。
39. D 推理判断。根据文章结尾“I’m going to be very happy here”可知,这匹马认为自己会在新家过得很开心,因此接下来的故事很可能会讲述它在新家的幸福生活。
Plus拓展延伸 《黑骏马》以第一人称“我(即黑骏马本身)”的口吻,讲述了自己一生的故事。黑骏马是一匹血统高贵的优种黑马,童年时在乡间庄园过着无忧无虑的生活,受过良好的训练。然而,在主人家庭发生变故后,它被卖多次,开始了坎坷的一生。它当过富人的坐骑、拉过出租马车、也被冷酷无情的车主驱使过。在这个过程中,它见识了人性的善良与冷酷,体验了世间的温暖与炎凉。通过它的眼睛,读者得以窥见维多利亚时期英国社会各个阶层的生活面貌,尤其是马匹在当时社会中所遭受的待遇。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭