2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第149页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
D
A visit to a supermarket offers you choices from a wide range of products, not only vegetables of all sorts but also berries and other fruits. You can decide whether to go for strawberries or apples. However, it's not so easy for farmers. They have to decide what to grow while worrying about getting their crops enough water and wondering if they'll make money.
Many aspects of farming are difficult, says mathematician Estelle Basor. She's director of the American Institute of Mathematics in Palo Alto in Northern California. Farmers face a lot of unknowns, including weather, pests and an idea in economics(经济学)called supply and demand. Farmers may, for example, grow more strawberries than their customers are ready to buy (or demand). So, to use up the supply, they end up selling their strawberries at lower prices. If prices fall too low, farmers don't make enough to cover the cost of growing strawberries. Basor works with other mathematicians to come up with methods to help farmers make decisions about what to grow, and especially how to reduce water use.
Farms in California, including those in the Pajaro Valley, produce about 80 per cent of the fresh strawberries you can buy in American supermarkets. In recent years, however, California has suffered a drought. The Pajaro Valley and other areas of the state are feeling the effects of the shortage of rainfall.
Pajaro Valley farmers draw their water from an underground aquifer(含水层). The trouble is that they have been pumping water out of the aquifer faster than it can be replaced by rainfall, and the drought has made things even worse. Many farmers are wondering whether they can switch to crops that use less water but that people will still buy.
The mathematicians started by collecting information on water use, crop prices, and other variables. They then programmed computers to, in fact, play a game. The goal was to find the combination of crops that would produce the highest profit(收益)using the least amount of water—all while meeting customer demand. This approach is an example of a mathematical strategy called optimization.
The first version modelled(模拟)a 100 - acre farm, planted with various combinations of five different crop types. On this virtual farm, raspberries, which use less water, proved to be more profitable than strawberries.
The researchers have been checking with farmers to see whether their model offers reasonable results, and so far the response is encouraging. They hope that their model will eventually help farmers all across the country, whether they are growing corn in Iowa or soybeans in South Carolina.
36. What is the writer trying to express in the first paragraph?
A. Farmers fail to provide enough products.
B. Supermarkets can satisfy customers' needs.
C. Customers are free to choose what they like.
D. Farmers face the challenge of choosing crops.
37. What does the underlined word “supply” in Paragraph 2 mean?
A. The cost of growing strawberries.
B. The unknown problems to farmers.
C. The price of the strawberries on sale.
D. The amount of the strawberries for sale.
38. What problem do farmers in the Pajaro Valley face?
A. There isn't enough rainfall.
B. The quality of crops goes down.
C. They fail to draw water from rivers.
D. The production of strawberries isn't enough.
39. What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?
A. The aquifer they draw water from.
B. The rainfall that falls into the aquifer.
C. The trouble farmers in Pajara Valley face.
D. The water the farmers have been pumping.
40. How do mathematicians help with the farming in the Pajaro Valley?
A. By studying customers' needs.
B. By modeling farming in the computer.
C. By improving the quality of crops.
D. By working out new ways of production.
A visit to a supermarket offers you choices from a wide range of products, not only vegetables of all sorts but also berries and other fruits. You can decide whether to go for strawberries or apples. However, it's not so easy for farmers. They have to decide what to grow while worrying about getting their crops enough water and wondering if they'll make money.
Many aspects of farming are difficult, says mathematician Estelle Basor. She's director of the American Institute of Mathematics in Palo Alto in Northern California. Farmers face a lot of unknowns, including weather, pests and an idea in economics(经济学)called supply and demand. Farmers may, for example, grow more strawberries than their customers are ready to buy (or demand). So, to use up the supply, they end up selling their strawberries at lower prices. If prices fall too low, farmers don't make enough to cover the cost of growing strawberries. Basor works with other mathematicians to come up with methods to help farmers make decisions about what to grow, and especially how to reduce water use.
Farms in California, including those in the Pajaro Valley, produce about 80 per cent of the fresh strawberries you can buy in American supermarkets. In recent years, however, California has suffered a drought. The Pajaro Valley and other areas of the state are feeling the effects of the shortage of rainfall.
Pajaro Valley farmers draw their water from an underground aquifer(含水层). The trouble is that they have been pumping water out of the aquifer faster than it can be replaced by rainfall, and the drought has made things even worse. Many farmers are wondering whether they can switch to crops that use less water but that people will still buy.
The mathematicians started by collecting information on water use, crop prices, and other variables. They then programmed computers to, in fact, play a game. The goal was to find the combination of crops that would produce the highest profit(收益)using the least amount of water—all while meeting customer demand. This approach is an example of a mathematical strategy called optimization.
The first version modelled(模拟)a 100 - acre farm, planted with various combinations of five different crop types. On this virtual farm, raspberries, which use less water, proved to be more profitable than strawberries.
The researchers have been checking with farmers to see whether their model offers reasonable results, and so far the response is encouraging. They hope that their model will eventually help farmers all across the country, whether they are growing corn in Iowa or soybeans in South Carolina.
36. What is the writer trying to express in the first paragraph?
A. Farmers fail to provide enough products.
B. Supermarkets can satisfy customers' needs.
C. Customers are free to choose what they like.
D. Farmers face the challenge of choosing crops.
37. What does the underlined word “supply” in Paragraph 2 mean?
A. The cost of growing strawberries.
B. The unknown problems to farmers.
C. The price of the strawberries on sale.
D. The amount of the strawberries for sale.
38. What problem do farmers in the Pajaro Valley face?
A. There isn't enough rainfall.
B. The quality of crops goes down.
C. They fail to draw water from rivers.
D. The production of strawberries isn't enough.
39. What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?
A. The aquifer they draw water from.
B. The rainfall that falls into the aquifer.
C. The trouble farmers in Pajara Valley face.
D. The water the farmers have been pumping.
40. How do mathematicians help with the farming in the Pajaro Valley?
A. By studying customers' needs.
B. By modeling farming in the computer.
C. By improving the quality of crops.
D. By working out new ways of production.
答案:
36.D 段落大意。根据第一段可知,作者通过对比顾客选择的自由与农民的困难,强调农民面临选择作物的挑战。
37.D 词义猜测。根据第二段第四、五两句可知,他们最终会以较低的价格出售草莓,说明供给量大,供过于求,supply 指待售的草莓总量。
38.A 细节理解。根据第三段第二、三句可知,缺水,降雨量不足是核心问题。
39.D 代词指代。根据第四段第二句可知,他们一直在以比降雨还快的速度把水抽出含水层,it 指代农民已抽出的水。
40.B 细节理解。根据第五段第二句和第六段第一句可知,数学家通过计算机建模分析最优种植策略。
37.D 词义猜测。根据第二段第四、五两句可知,他们最终会以较低的价格出售草莓,说明供给量大,供过于求,supply 指待售的草莓总量。
38.A 细节理解。根据第三段第二、三句可知,缺水,降雨量不足是核心问题。
39.D 代词指代。根据第四段第二句可知,他们一直在以比降雨还快的速度把水抽出含水层,it 指代农民已抽出的水。
40.B 细节理解。根据第五段第二句和第六段第一句可知,数学家通过计算机建模分析最优种植策略。
查看更多完整答案,请扫码查看