2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever looked closely at the paper money from different countries? You will see more than numbers and colours. You will discover pictures of rivers, mountains, buildings and famous people. 26 They are like small lessons in culture, history and nature. Paper money isn’t just for spending—it’s also for learning.
Let’s start with China. 27 On the 20-yuan note(纸币), there is the Lijiang River in Guilin, with green mountains rising from calm waters. 28 On the 5-yuan note, you’ll find Mount Tai, one of the most famous mountains in China. A large number of poems were written in praise of it.
29 Switzerland’s notes include mountains, rivers, and even wind patterns(图案)! Canada’s have snowy landscapes and maple(枫树) leaves.
These days, many people use phones or cards as a way to pay. 30 But paper money still has its value—not only in money, but in meaning. You can hold it, look at it, and learn from it. It can be a tiny museum in your pocket.
So next time you hold your paper money, take a second look.
A. It’s fast and easy.
B. It’s a lesson worth learning.
C. Other countries do this too, in their own way.
D. It’s so beautiful that artists have painted it for centuries.
E. The Chinese yuan is a perfect mix of nature and tradition.
F. These pictures often show what each country finds important.
G. Today’s coins and paper money are nothing like early money.
26.
27.
28.
29.
30.
Have you ever looked closely at the paper money from different countries? You will see more than numbers and colours. You will discover pictures of rivers, mountains, buildings and famous people. 26 They are like small lessons in culture, history and nature. Paper money isn’t just for spending—it’s also for learning.
Let’s start with China. 27 On the 20-yuan note(纸币), there is the Lijiang River in Guilin, with green mountains rising from calm waters. 28 On the 5-yuan note, you’ll find Mount Tai, one of the most famous mountains in China. A large number of poems were written in praise of it.
29 Switzerland’s notes include mountains, rivers, and even wind patterns(图案)! Canada’s have snowy landscapes and maple(枫树) leaves.
These days, many people use phones or cards as a way to pay. 30 But paper money still has its value—not only in money, but in meaning. You can hold it, look at it, and learn from it. It can be a tiny museum in your pocket.
So next time you hold your paper money, take a second look.
A. It’s fast and easy.
B. It’s a lesson worth learning.
C. Other countries do this too, in their own way.
D. It’s so beautiful that artists have painted it for centuries.
E. The Chinese yuan is a perfect mix of nature and tradition.
F. These pictures often show what each country finds important.
G. Today’s coins and paper money are nothing like early money.
26.
F
27.
E
28.
D
29.
C
30.
C
答案:
第三部分
文体:说明文
文章大意:本文通过介绍各国纸币上的图案(如中国的漓江、泰山,瑞士的山脉和河流等),揭示了纸币不仅是交易工具,更是承载文化、历史和自然价值的“口袋博物馆”,并对比了现代电子支付的便捷性与纸币的独特意义。
26.F 根据上文“You will discover pictures of rivers,mountains ...”和下文“They are like small lessons in culture ...”可知,纸币图案反映了国家的文化价值,F项“这些图案常展示各国重视的事物”符合语境。
27.E 根据上文“Let’s start with China.”和下文“On the 20-yuan note,there is the Lijiang River in Guilin,with green mountains rising from calm waters ... A large number of poems were written in praise of it.”可知,本段说的是中国纸币中自然与文化的结合,E项“人民币是自然与传统的完美融合”符合总起句特征,引出下文。
28.D 根据上文“On the 20-yuan note,there is the Lijiang River in Guilin,with green mountains rising from calm waters.”可知,此处与20元人民币上漓江的风景有关,D项“它如此美丽,以至于几个世纪以来艺术家为之作画”承接上文,符合语境。
29.C 根据下文“Switzerland’s notes ... Canada’s have ...”可知,此处转而介绍其他国家的纸币设计,C项“其他国家也以各自的方式这样做”承上启下,符合语境。
30.A 根据上文“These days,many people use phones or cards as a way to pay.”和下文“But paper money still has its value—not only in money,but in meaning.”可知,此处是说电子支付的优点,A项“它快速且便捷”直接点明原因,符合语境。
文体:说明文
文章大意:本文通过介绍各国纸币上的图案(如中国的漓江、泰山,瑞士的山脉和河流等),揭示了纸币不仅是交易工具,更是承载文化、历史和自然价值的“口袋博物馆”,并对比了现代电子支付的便捷性与纸币的独特意义。
26.F 根据上文“You will discover pictures of rivers,mountains ...”和下文“They are like small lessons in culture ...”可知,纸币图案反映了国家的文化价值,F项“这些图案常展示各国重视的事物”符合语境。
27.E 根据上文“Let’s start with China.”和下文“On the 20-yuan note,there is the Lijiang River in Guilin,with green mountains rising from calm waters ... A large number of poems were written in praise of it.”可知,本段说的是中国纸币中自然与文化的结合,E项“人民币是自然与传统的完美融合”符合总起句特征,引出下文。
28.D 根据上文“On the 20-yuan note,there is the Lijiang River in Guilin,with green mountains rising from calm waters.”可知,此处与20元人民币上漓江的风景有关,D项“它如此美丽,以至于几个世纪以来艺术家为之作画”承接上文,符合语境。
29.C 根据下文“Switzerland’s notes ... Canada’s have ...”可知,此处转而介绍其他国家的纸币设计,C项“其他国家也以各自的方式这样做”承上启下,符合语境。
30.A 根据上文“These days,many people use phones or cards as a way to pay.”和下文“But paper money still has its value—not only in money,but in meaning.”可知,此处是说电子支付的优点,A项“它快速且便捷”直接点明原因,符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看