2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
A(2024 扬州)
One day in autumn, Squire Gordon, my master, went on a trip into town. John, my caretaker, went with him. I pulled the cart. The weather was rainy and windy, but we travelled happily.
Gordon's business took a long time. We didn't leave until late afternoon. The wind was then much higher. My master said to John, "I have never been out in such a storm!" Mr Gordon and John could not see well in the rain.
We came to a wooden bridge. It was very nearly dark. We could just see that the water was over the middle of the bridge. But as that happened sometimes when the floods were out, Master did not stop. The moment my feet touched the first part of the bridge, I felt sure there was something wrong. I dare(敢于) not go forward, and I made a dead stop. "Go on, Beauty," said my master, and he gave me a touch with the whip(鞭子), but I dare not move. He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward.
"There's something wrong, sir," said John, and he got out and tried to lead me forward. "Come on, Beauty." But I knew that the bridge was not safe.
Just then the man on the other side saw us.
"Hey! Halloo! Stop!" he cried.
"What's the matter?" shouted my master.
"The bridge is broken in the middle, and part of it is carried away. If you go onto it, you'll be into the river."
"Thank you for saving us, Beauty!" said John. He gently turned me round to the right hand road by the river side. It grew darker and darker, stiller and stiller.
When we returned home the Squire told Mrs Gordon, "Black Beauty saved our lives. He knew the bridge was dangerous."
John took me to the stable. Oh! What a good supper he gave me that night! What a nice bed of straw! I was glad of it, for I was tired.
—Adapted from Black Beauty
1. What was the weather like when Mr Gordon, John and Beauty left town for home?
A. The rain came to a stop.
B. There was a heavy storm.
C. It was sunny and windy.
D. The wind was much gentler.
2. Which of the following is the CORRECT order of the story?
a. The man warned them not to cross the broken bridge.
b. The master touched Black Beauty with the whip.
c. Black Beauty was well rewarded for his decision.
d. Black Beauty refused to obey his master at the bridge.
e. They three came to a wooden bridge, ready to cross the river.
A. e—b—d—a—c
B. b—d—a—e—c
C. e—d—c—a—b
D. d—b—e—c—a
3. Which detail supports the main idea that Black Beauty knew the bridge was dangerous?
A. Mr Gordon and John could not see well in the rain.
B. We could just see that the water was over the middle of the bridge.
C. He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward.
D. He gently turned me round to the right hand road by the river side.
4. According to the passage, what is Black Beauty like?
A. Brave and smart.
B. Modest and hard - working.
C. Impolite and fearful.
D. Impatient and unwise.
One day in autumn, Squire Gordon, my master, went on a trip into town. John, my caretaker, went with him. I pulled the cart. The weather was rainy and windy, but we travelled happily.
Gordon's business took a long time. We didn't leave until late afternoon. The wind was then much higher. My master said to John, "I have never been out in such a storm!" Mr Gordon and John could not see well in the rain.
We came to a wooden bridge. It was very nearly dark. We could just see that the water was over the middle of the bridge. But as that happened sometimes when the floods were out, Master did not stop. The moment my feet touched the first part of the bridge, I felt sure there was something wrong. I dare(敢于) not go forward, and I made a dead stop. "Go on, Beauty," said my master, and he gave me a touch with the whip(鞭子), but I dare not move. He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward.
"There's something wrong, sir," said John, and he got out and tried to lead me forward. "Come on, Beauty." But I knew that the bridge was not safe.
Just then the man on the other side saw us.
"Hey! Halloo! Stop!" he cried.
"What's the matter?" shouted my master.
"The bridge is broken in the middle, and part of it is carried away. If you go onto it, you'll be into the river."
"Thank you for saving us, Beauty!" said John. He gently turned me round to the right hand road by the river side. It grew darker and darker, stiller and stiller.
When we returned home the Squire told Mrs Gordon, "Black Beauty saved our lives. He knew the bridge was dangerous."
John took me to the stable. Oh! What a good supper he gave me that night! What a nice bed of straw! I was glad of it, for I was tired.
—Adapted from Black Beauty
1. What was the weather like when Mr Gordon, John and Beauty left town for home?
A. The rain came to a stop.
B. There was a heavy storm.
C. It was sunny and windy.
D. The wind was much gentler.
2. Which of the following is the CORRECT order of the story?
a. The man warned them not to cross the broken bridge.
b. The master touched Black Beauty with the whip.
c. Black Beauty was well rewarded for his decision.
d. Black Beauty refused to obey his master at the bridge.
e. They three came to a wooden bridge, ready to cross the river.
A. e—b—d—a—c
B. b—d—a—e—c
C. e—d—c—a—b
D. d—b—e—c—a
3. Which detail supports the main idea that Black Beauty knew the bridge was dangerous?
A. Mr Gordon and John could not see well in the rain.
B. We could just see that the water was over the middle of the bridge.
C. He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward.
D. He gently turned me round to the right hand road by the river side.
4. According to the passage, what is Black Beauty like?
A. Brave and smart.
B. Modest and hard - working.
C. Impolite and fearful.
D. Impatient and unwise.
答案:
A
文体:记叙文(小说)
文章大意:本文节选自小说《黑骏马》,文章以黑骏马的视角讲述了在一个暴风雨的下午,黑骏马运用自己的聪明化解了危险的故事。
1. B 细节理解。根据第二段中“We didn’t leave until late afternoon … ‘I have never been out in such a storm!’”可知,Mr Gordon、John以及黑骏马离开小镇回家时,遇到了一场大的暴风雨。
2. A 细节排序。根据第三段“We came to a wooden bridge … said my master, and he gave me a touch with the whip … He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward.”和第八段“The bridge is broken in the middle, and part of it is carried away. If you go onto it, you’ll be into the river。”以及最后一段中“Oh! What a good supper he gave me that night! What a nice bed of straw!”可知,文章的正确发展顺序是:他们来到一座木桥前,准备过河;主人用鞭子抽打黑骏马;黑骏马在桥上拒绝服从他的主人;一个人警告他们不要过桥;黑骏马由于它的决定得到了很好的回报。
3. C 推理判断。根据第三段中“He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward。”可知,黑骏马被主人狠狠抽了一鞭,但是仍然不敢过桥,这个细节可以推断黑骏马知道过桥很危险。
Plus易错提示
该题易误选B(水漫过桥中间),但该细节仅说明桥的状态,而C项(被鞭打仍不前进)直接体现马感知到了危险,更贴合题意。
4. A 推理判断。根据第三段中“We could just see that the water was over the middle of the bridge. But as that happened sometimes when the floods were out, Master did not stop. The moment my feet touched the first part of the bridge, I felt sure there was something wrong。”可知,他们过桥时,看到水已经漫过了桥的中间,但是黑骏马起初还是打算试探一下,可知他是勇敢的。黑骏马在试探过后,立马察觉到了危险,说明他是聪明的。
文体:记叙文(小说)
文章大意:本文节选自小说《黑骏马》,文章以黑骏马的视角讲述了在一个暴风雨的下午,黑骏马运用自己的聪明化解了危险的故事。
1. B 细节理解。根据第二段中“We didn’t leave until late afternoon … ‘I have never been out in such a storm!’”可知,Mr Gordon、John以及黑骏马离开小镇回家时,遇到了一场大的暴风雨。
2. A 细节排序。根据第三段“We came to a wooden bridge … said my master, and he gave me a touch with the whip … He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward.”和第八段“The bridge is broken in the middle, and part of it is carried away. If you go onto it, you’ll be into the river。”以及最后一段中“Oh! What a good supper he gave me that night! What a nice bed of straw!”可知,文章的正确发展顺序是:他们来到一座木桥前,准备过河;主人用鞭子抽打黑骏马;黑骏马在桥上拒绝服从他的主人;一个人警告他们不要过桥;黑骏马由于它的决定得到了很好的回报。
3. C 推理判断。根据第三段中“He gave me a sharp cut and I jumped, but I dare not go forward。”可知,黑骏马被主人狠狠抽了一鞭,但是仍然不敢过桥,这个细节可以推断黑骏马知道过桥很危险。
Plus易错提示
该题易误选B(水漫过桥中间),但该细节仅说明桥的状态,而C项(被鞭打仍不前进)直接体现马感知到了危险,更贴合题意。
4. A 推理判断。根据第三段中“We could just see that the water was over the middle of the bridge. But as that happened sometimes when the floods were out, Master did not stop. The moment my feet touched the first part of the bridge, I felt sure there was something wrong。”可知,他们过桥时,看到水已经漫过了桥的中间,但是黑骏马起初还是打算试探一下,可知他是勇敢的。黑骏马在试探过后,立马察觉到了危险,说明他是聪明的。
查看更多完整答案,请扫码查看