2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第84页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
C
Where does the water in our homes come from? How do people change sea water into fresh water? How does water come into our homes? This passage will answer these questions.
In most places, people get their water from lakes and rivers. The water is usually seen all year round. In some places, people get their water from under the ground. They use wells to get the water. In some other places, windmills (风车) are used to get water from under the ground. In some country areas away from the city water supply, people collect rainwater that falls on their roofs (房顶). Pipes from the roofs lead the water into tanks (罐子). The water from rainwater tanks is usually clean enough to drink.
In some countries that are in need of water, fresh water is made from sea water in special treatment factories. This is called desalination (脱盐). In most treatment factories, salt water is heated until it turns into steam (蒸汽) and the salt is left behind. When the steam is cooled, it becomes fresh water. Only a little salt is left in the fresh water. This makes the water taste better and also stops the pure water taking salts and minerals (矿物质) out of our bodies.
Have you seen tanks or towers on the tops of buildings? These tanks or towers are used for storing clean water. Before the water is put into these tanks or towers, it goes to a water treatment factory. Some water from rivers or lakes is not clean. If we drink it directly, we may be ill. In the water treatment factory, workers make the water clean and safe for people to drink. Then pipes bring the water to our homes.

Water is very important for all living things, but sometimes there is not enough water. We should use water wisely.
33. How does the writer begin the passage?
A. By comparing ideas.
B. By giving examples.
C. By asking questions.
D. By explaining reasons.
34. Where do people in most places get water from?
A. Lakes and rivers.
B. Lakes and underground water.
C. Rivers and rainwater.
D. Rainwater and underground water.
35. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to (指代)?
A. Rainwater.
B. Salt water.
C. Fresh water.
D. Pure water.
36. What are tanks or towers used for according to the passage?
A. Storing salt.
B. Storing pipes.
C. Storing minerals.
D. Storing clean water.
Where does the water in our homes come from? How do people change sea water into fresh water? How does water come into our homes? This passage will answer these questions.
In most places, people get their water from lakes and rivers. The water is usually seen all year round. In some places, people get their water from under the ground. They use wells to get the water. In some other places, windmills (风车) are used to get water from under the ground. In some country areas away from the city water supply, people collect rainwater that falls on their roofs (房顶). Pipes from the roofs lead the water into tanks (罐子). The water from rainwater tanks is usually clean enough to drink.
In some countries that are in need of water, fresh water is made from sea water in special treatment factories. This is called desalination (脱盐). In most treatment factories, salt water is heated until it turns into steam (蒸汽) and the salt is left behind. When the steam is cooled, it becomes fresh water. Only a little salt is left in the fresh water. This makes the water taste better and also stops the pure water taking salts and minerals (矿物质) out of our bodies.
Have you seen tanks or towers on the tops of buildings? These tanks or towers are used for storing clean water. Before the water is put into these tanks or towers, it goes to a water treatment factory. Some water from rivers or lakes is not clean. If we drink it directly, we may be ill. In the water treatment factory, workers make the water clean and safe for people to drink. Then pipes bring the water to our homes.
Water is very important for all living things, but sometimes there is not enough water. We should use water wisely.
33. How does the writer begin the passage?
A. By comparing ideas.
B. By giving examples.
C. By asking questions.
D. By explaining reasons.
34. Where do people in most places get water from?
A. Lakes and rivers.
B. Lakes and underground water.
C. Rivers and rainwater.
D. Rainwater and underground water.
35. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to (指代)?
A. Rainwater.
B. Salt water.
C. Fresh water.
D. Pure water.
36. What are tanks or towers used for according to the passage?
A. Storing salt.
B. Storing pipes.
C. Storing minerals.
D. Storing clean water.
答案:
C
文体:说明文
文章大意:本文介绍了家庭用水的来源、海水淡化的方法、水进入家庭的过程以及水的重要性。
33. C 细节理解。根据第一段内容可知,作者通过提问的方式开始这篇文章。
34. A 细节理解。根据第二段中“In most places, people get their water from lakes and rivers.”可知,大多数地方的人们从湖泊和河流中获取水。
35. B 代词指代。根据画线词所在句“In most treatment factories, salt water is heated until it turns into steam and the salt is left behind.”可知,此处it指代的是上文提到的salt water,即盐水被加热直到变成蒸汽。
36. D 细节理解。根据第四段中“Have you seen tanks or towers on the tops of buildings? These tanks or towers are used for storing clean water.”可知,这些水箱或水塔是用来储存干净的水的。
文体:说明文
文章大意:本文介绍了家庭用水的来源、海水淡化的方法、水进入家庭的过程以及水的重要性。
33. C 细节理解。根据第一段内容可知,作者通过提问的方式开始这篇文章。
34. A 细节理解。根据第二段中“In most places, people get their water from lakes and rivers.”可知,大多数地方的人们从湖泊和河流中获取水。
35. B 代词指代。根据画线词所在句“In most treatment factories, salt water is heated until it turns into steam and the salt is left behind.”可知,此处it指代的是上文提到的salt water,即盐水被加热直到变成蒸汽。
36. D 细节理解。根据第四段中“Have you seen tanks or towers on the tops of buildings? These tanks or towers are used for storing clean water.”可知,这些水箱或水塔是用来储存干净的水的。
查看更多完整答案,请扫码查看