2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第165页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
D
Recently, a Chinese technology company called DeepSeek has caught global attention. It mainly focuses on artificial intelligence(AI) as well as big data and aims to solve problems in areas like education, health care, and finance(财政). The DeepSeek's AI is designed to make life easier and more productive, but we still need to treat it in a reasonable way.
What can DeepSeek's AI bring to us? In education, DeepSeek's AI can make learning more personalized for students by identifying strengths and weaknesses, providing study materials, and helping improve efficiency(效率). One major benefit is its ability to analyze(分析) large amounts of data quickly and accurately, which means students can receive timely feedback(反馈) and specially - designed learning plans. For example, when your teacher asks you to write a report about Wuhan, DeepSeek's AI can help you find some useful information about this city in just a few seconds. DeepSeek's AI can also help in health care by examining patients faster or in finance to help predict the market trends, thus enabling us to make the right decisions. All the things above show how this technology solves the real - world problems effectively.
DeepSeek's AI offers many benefits, such as improving education and solving complex problems. However, as we all know “Every coin has two sides”, it also has its disadvantages, including potential(潜在的) over - reliance, privacy risks, and high costs. As students, it's important to use such technology wisely and stay aware of its limitations. Balancing its advantages and disadvantages can help us make the most of AI in the future.
41. According to the passage, in which ways, does DeepSeek's AI help to solve the real - world problems effectively?
①In treating the patient faster.
②In predicting the market trends.
③In giving students quick feedback.
④In offering study materials.
⑤In doing homework for students.
A. ①②③
B. ②③⑤
C. ②③④
D. ①②④
42. Which sentence can be put into “
A. DeepSeek's AI can also influence our thinking ability.
B. The efficiency of DeepSeek's AI really helps us a lot.
C. With DeepSeek's AI, our life will be in a mess.
D. However, there are still disadvantages of DeepSeek's AI.
43. Why is “cyber - attack” mentioned in Paragraph 3?
A. To show that DeepSeek's AI is popular among people.
B. To show that DeepSeek's AI can always bring us trouble.
C. To show that DeepSeek's AI can be protected properly.
D. To show that DeepSeek's AI might put our privacy at risk.
44. According to the passage, which of the following about DeepSeek's AI is TRUE?
A. It can help identify students' strong and weak points.
B. It can offer us useful information in a few hours.
C. It is affordable for everyone of us.
D. Relying on it will increase deep thinking ability.
45. Which would be the best title for this passage?
A. DeepSeek's AI—Our Way to the Future!
B. DeepSeek's AI—A Double - Edged Sword!
C. DeepSeek's AI—A Popular and Safe Tool!
D. DeepSeek's AI—A Risk in Life!
Recently, a Chinese technology company called DeepSeek has caught global attention. It mainly focuses on artificial intelligence(AI) as well as big data and aims to solve problems in areas like education, health care, and finance(财政). The DeepSeek's AI is designed to make life easier and more productive, but we still need to treat it in a reasonable way.
What can DeepSeek's AI bring to us? In education, DeepSeek's AI can make learning more personalized for students by identifying strengths and weaknesses, providing study materials, and helping improve efficiency(效率). One major benefit is its ability to analyze(分析) large amounts of data quickly and accurately, which means students can receive timely feedback(反馈) and specially - designed learning plans. For example, when your teacher asks you to write a report about Wuhan, DeepSeek's AI can help you find some useful information about this city in just a few seconds. DeepSeek's AI can also help in health care by examining patients faster or in finance to help predict the market trends, thus enabling us to make the right decisions. All the things above show how this technology solves the real - world problems effectively.
D
First, Over - reliance(依赖) on this AI might reduce deep thinking ability, as students may depend on technology too much instead of solving problems independently. If the situation continues like this, our creativity and imagination will be greatly influenced. Besides, privacy(隐私) is another concern, because this AI system requires a lot of data and information, which could be misused (盗用) if they are not properly protected. For example, in February 2025, DeepSeek was hit by a cyber - attack. The attackers stole a lot of users' information. Additionally, this AI technology can be expensive, making it difficult for everyone to afford it.DeepSeek's AI offers many benefits, such as improving education and solving complex problems. However, as we all know “Every coin has two sides”, it also has its disadvantages, including potential(潜在的) over - reliance, privacy risks, and high costs. As students, it's important to use such technology wisely and stay aware of its limitations. Balancing its advantages and disadvantages can help us make the most of AI in the future.
41. According to the passage, in which ways, does DeepSeek's AI help to solve the real - world problems effectively?
①In treating the patient faster.
②In predicting the market trends.
③In giving students quick feedback.
④In offering study materials.
⑤In doing homework for students.
A. ①②③
B. ②③⑤
C. ②③④
D. ①②④
42. Which sentence can be put into “
D
”?A. DeepSeek's AI can also influence our thinking ability.
B. The efficiency of DeepSeek's AI really helps us a lot.
C. With DeepSeek's AI, our life will be in a mess.
D. However, there are still disadvantages of DeepSeek's AI.
43. Why is “cyber - attack” mentioned in Paragraph 3?
A. To show that DeepSeek's AI is popular among people.
B. To show that DeepSeek's AI can always bring us trouble.
C. To show that DeepSeek's AI can be protected properly.
D. To show that DeepSeek's AI might put our privacy at risk.
44. According to the passage, which of the following about DeepSeek's AI is TRUE?
A. It can help identify students' strong and weak points.
B. It can offer us useful information in a few hours.
C. It is affordable for everyone of us.
D. Relying on it will increase deep thinking ability.
45. Which would be the best title for this passage?
A. DeepSeek's AI—Our Way to the Future!
B. DeepSeek's AI—A Double - Edged Sword!
C. DeepSeek's AI—A Popular and Safe Tool!
D. DeepSeek's AI—A Risk in Life!
答案:
D
文体:说明文
文章大意:本文主要介绍了中国科技公司 DeepSeek 的人工智能,阐述了其在教育、医疗和金融等领域的应用及带来的好处,同时也指出了它存在的一些弊端。
41. C 细节理解。根据第二段可知,DeepSeek 的 AI 能通过提供学习材料、给学生快速反馈以及预测市场趋势来有效解决现实问题。而①中“治疗病人更快”,原文是“更快地检查病人”,⑤“为学生做作业”文章未提及。所以②③④正确。
42. D 句子还原。根据第三段可知,此段主要在阐述 DeepSeek 的 AI 存在的一些缺点,如过度依赖会降低使用者的思考能力、存在隐私风险以及成本高昂等。
43. D 推理判断。根据第三段第四句可知,提到 cyber-attack 是作为一个例子来进一步说明由于这个 AI 系统需要大量数据和信息,如果保护不当就可能被滥用,即说明 DeepSeek 的 AI 可能会使我们的隐私处于风险之中。
44. A 细节理解。根据第二段第二句可知,它可以帮助识别学生的优点和缺点。
45. B 标题归纳。文章第二段主要讲述了 DeepSeek 的 AI 的好处;第三段则指出了它存在的缺点。“一把双刃剑”准确地概括了文章的主旨,既提到了其优势又提到了劣势。
Plus课外延伸
DeepSeek——新一代人工智能助手
DeepSeek是由深度求索(DeepSeek)公司研发的先进人工智能助手,依托大语言模型技术,能够进行自然语言理解、知识问答、文本创作等多样化任务。与传统的搜索引擎不同,DeepSeek不仅能快速检索信息,还能结合上下文进行逻辑推理,提供更精准、更有深度的回答。其知识库覆盖科学、文化、技术等多个领域,并支持持续学习,确保信息的时效性和准确性。
在技术层面,DeepSeek采用了前沿的深度学习算法,通过海量数据训练,优化语义理解和生成能力。无论是解答复杂的学术问题,还是辅助日常写作,它都能以流畅、自然的语言与用户交互。此外,DeepSeek注重隐私保护,确保用户数据安全,使其成为高效、可靠的知识伙伴。随着人工智能的发展,DeepSeek正不断进化,为人们的学习和工作提供更智能的支持。
文体:说明文
文章大意:本文主要介绍了中国科技公司 DeepSeek 的人工智能,阐述了其在教育、医疗和金融等领域的应用及带来的好处,同时也指出了它存在的一些弊端。
41. C 细节理解。根据第二段可知,DeepSeek 的 AI 能通过提供学习材料、给学生快速反馈以及预测市场趋势来有效解决现实问题。而①中“治疗病人更快”,原文是“更快地检查病人”,⑤“为学生做作业”文章未提及。所以②③④正确。
42. D 句子还原。根据第三段可知,此段主要在阐述 DeepSeek 的 AI 存在的一些缺点,如过度依赖会降低使用者的思考能力、存在隐私风险以及成本高昂等。
43. D 推理判断。根据第三段第四句可知,提到 cyber-attack 是作为一个例子来进一步说明由于这个 AI 系统需要大量数据和信息,如果保护不当就可能被滥用,即说明 DeepSeek 的 AI 可能会使我们的隐私处于风险之中。
44. A 细节理解。根据第二段第二句可知,它可以帮助识别学生的优点和缺点。
45. B 标题归纳。文章第二段主要讲述了 DeepSeek 的 AI 的好处;第三段则指出了它存在的缺点。“一把双刃剑”准确地概括了文章的主旨,既提到了其优势又提到了劣势。
Plus课外延伸
DeepSeek——新一代人工智能助手
DeepSeek是由深度求索(DeepSeek)公司研发的先进人工智能助手,依托大语言模型技术,能够进行自然语言理解、知识问答、文本创作等多样化任务。与传统的搜索引擎不同,DeepSeek不仅能快速检索信息,还能结合上下文进行逻辑推理,提供更精准、更有深度的回答。其知识库覆盖科学、文化、技术等多个领域,并支持持续学习,确保信息的时效性和准确性。
在技术层面,DeepSeek采用了前沿的深度学习算法,通过海量数据训练,优化语义理解和生成能力。无论是解答复杂的学术问题,还是辅助日常写作,它都能以流畅、自然的语言与用户交互。此外,DeepSeek注重隐私保护,确保用户数据安全,使其成为高效、可靠的知识伙伴。随着人工智能的发展,DeepSeek正不断进化,为人们的学习和工作提供更智能的支持。
查看更多完整答案,请扫码查看