2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第162页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
10. Helen Keller once said, “Keep your face to the sunshine and you cannot see a shadow.” It tells us
A.when we can find a warm place
B.where the sun rises from
C.how people can live a happy life
D.what readers can see on a sunny day
C
.A.when we can find a warm place
B.where the sun rises from
C.how people can live a happy life
D.what readers can see on a sunny day
答案:
10. C 考查宾语从句。根据海伦·凯勒的话“面向阳光,就看不到阴影。”可知,这是教人“如何过快乐的生活”。
二、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Ritch Addison was a shy kid. In 11 , he was too timid(胆小的) to speak up for himself. When he got to high school, he decided to make a(n) 12 and began to develop a sharp sense of humor to prevent the other kids 13 him.
“I believe laughter is the best medicine 14 it has the power to heal and unite,” Addison said. “So I was covering up my shyness by joking and making fun of others.”
His new method 15 . Being humorous, he made more friends and gained 16 . “When I got a hundred on the test while someone didn't,” Addison said, “I would make fun of him 17 about it.”
Then one day, his good friend Holly pulled him 18 and said, “You know, Ritch, sometimes you really hurt people's feelings.” What a(n) 19 ! He had always viewed himself as someone who made his friends laugh, but 20 meant to hurt anyone. Thinking back about what he had done before, he began to realize Holly was right. “I started to keep an eye on my 21 , trying to be entertaining, but not teasing,” he said.
It didn't happen overnight. But over the years, Addison was 22 felt for others and became a clinical psychologist, helping people get more understanding about themselves and others. Looking 23 , he says he 24 thank Holly too much for his change of attitude. “She cared enough to say something to me, something that probably wasn't 25 to say. But it was something that changed the direction of my life in a very important way.”
11. A. primary school
B. high school
C. junior college
D. university
12. A. effort
B. wish
C. plan
D. change
13. A. laughing at
B. living on
C. depending upon
D. agreeing with
14. A. if
B. because
C. though
D. while
15. A. failed
B. worked
C. mattered
D. counted
16. A. help
B. safety
C. hope
D. confidence
17. A. kindly
B. curiously
C. pitilessly
D. generously
18. A. up
B. over
C. aside
D. through
19. A. excitement
B. amazement
C. enjoyment
D. disappointment
20. A. often
B. sometimes
C. always
D. never
21. A. appearance
B. words
C. looks
D. thoughts
22. A. better
B. worse
C. less
D. fewer
23. A. around
B. back
C. down
D. forward
24. A. can't
B. needn't
C. shouldn't
D. mustn't
25. A. easy
B. important
C. difficult
D. necessary
阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Ritch Addison was a shy kid. In 11 , he was too timid(胆小的) to speak up for himself. When he got to high school, he decided to make a(n) 12 and began to develop a sharp sense of humor to prevent the other kids 13 him.
“I believe laughter is the best medicine 14 it has the power to heal and unite,” Addison said. “So I was covering up my shyness by joking and making fun of others.”
His new method 15 . Being humorous, he made more friends and gained 16 . “When I got a hundred on the test while someone didn't,” Addison said, “I would make fun of him 17 about it.”
Then one day, his good friend Holly pulled him 18 and said, “You know, Ritch, sometimes you really hurt people's feelings.” What a(n) 19 ! He had always viewed himself as someone who made his friends laugh, but 20 meant to hurt anyone. Thinking back about what he had done before, he began to realize Holly was right. “I started to keep an eye on my 21 , trying to be entertaining, but not teasing,” he said.
It didn't happen overnight. But over the years, Addison was 22 felt for others and became a clinical psychologist, helping people get more understanding about themselves and others. Looking 23 , he says he 24 thank Holly too much for his change of attitude. “She cared enough to say something to me, something that probably wasn't 25 to say. But it was something that changed the direction of my life in a very important way.”
11. A. primary school
B. high school
C. junior college
D. university
12. A. effort
B. wish
C. plan
D. change
13. A. laughing at
B. living on
C. depending upon
D. agreeing with
14. A. if
B. because
C. though
D. while
15. A. failed
B. worked
C. mattered
D. counted
16. A. help
B. safety
C. hope
D. confidence
17. A. kindly
B. curiously
C. pitilessly
D. generously
18. A. up
B. over
C. aside
D. through
19. A. excitement
B. amazement
C. enjoyment
D. disappointment
20. A. often
B. sometimes
C. always
D. never
21. A. appearance
B. words
C. looks
D. thoughts
22. A. better
B. worse
C. less
D. fewer
23. A. around
B. back
C. down
D. forward
24. A. can't
B. needn't
C. shouldn't
D. mustn't
25. A. easy
B. important
C. difficult
D. necessary
答案:
二、文体:记叙文
文章大意:本文主要讲述了 Ritch Addison 在高中时喜欢用嘲笑的方式表达幽默,在朋友的提醒下,他改正了自己的幽默方式,从而成功地改变了人生方向的故事。
11. A 根据下文“When he got to high school”可知,此时是在小学或初中时,只有 A 项符合语境。
12. D 句意:当他上高中时,他决定做出“改变”,并开始培养敏锐的幽默感,以防止其他孩子嘲笑他。
13. A laugh at 意为“嘲笑”。
14. B 笑是一剂良药,“因为”它有治愈和团结的力量,前后是因果关系。
15. B 根据下文“he made more friends”可知,Addison 的新方法“奏效”了。
16. D 句意:他很幽默,结识了更多的朋友,也获得了“自信”。
17. C 根据“I would make fun of him”可知,是“无情地”取笑他们。
18. C pull him aside 意为“把他拉到一边”。
19. B Addison 一直认为自己是一个让朋友开心大笑的人,故朋友说他伤害到别人的感情时,他感到“惊讶”。
20. D 句意:他一直认为自己是一个能让朋友们开心大笑的人,他“从未”想过要伤害任何人。
21. B 他(Addison)说:“我开始注意自己的‘用词’,试图娱乐,但不是嘲弄。”
22. A 根据下文 became a clinical psychologist 可知,是“更好地”为他人着想。
23. B 根据 Addison 说关于自己态度的改变及他对 Holly 感激不尽可知,是“回顾过去”。
24. A can’t thanks sb too much 意为“对某人感激不尽”。
25. A 上文提到朋友提醒 Ritch 的话伤害了别人的感受,此处可以看出,Holly 对作者说了一些可能不“容易”说的话。
文章大意:本文主要讲述了 Ritch Addison 在高中时喜欢用嘲笑的方式表达幽默,在朋友的提醒下,他改正了自己的幽默方式,从而成功地改变了人生方向的故事。
11. A 根据下文“When he got to high school”可知,此时是在小学或初中时,只有 A 项符合语境。
12. D 句意:当他上高中时,他决定做出“改变”,并开始培养敏锐的幽默感,以防止其他孩子嘲笑他。
13. A laugh at 意为“嘲笑”。
14. B 笑是一剂良药,“因为”它有治愈和团结的力量,前后是因果关系。
15. B 根据下文“he made more friends”可知,Addison 的新方法“奏效”了。
16. D 句意:他很幽默,结识了更多的朋友,也获得了“自信”。
17. C 根据“I would make fun of him”可知,是“无情地”取笑他们。
18. C pull him aside 意为“把他拉到一边”。
19. B Addison 一直认为自己是一个让朋友开心大笑的人,故朋友说他伤害到别人的感情时,他感到“惊讶”。
20. D 句意:他一直认为自己是一个能让朋友们开心大笑的人,他“从未”想过要伤害任何人。
21. B 他(Addison)说:“我开始注意自己的‘用词’,试图娱乐,但不是嘲弄。”
22. A 根据下文 became a clinical psychologist 可知,是“更好地”为他人着想。
23. B 根据 Addison 说关于自己态度的改变及他对 Holly 感激不尽可知,是“回顾过去”。
24. A can’t thanks sb too much 意为“对某人感激不尽”。
25. A 上文提到朋友提醒 Ritch 的话伤害了别人的感受,此处可以看出,Holly 对作者说了一些可能不“容易”说的话。
查看更多完整答案,请扫码查看