2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
B) 根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空。
54. Millie enjoys singing and
55. Many
56. Don't
57. Mr Wu is my new neighbour. He lives on the
58. Last week, we
54. Millie enjoys singing and
reading
(read). These hobbies make her life colourful.55. Many
trees
(tree) are planted every year to make our city beautiful.56. Don't
spend
(spend) too much money. You can save it for a rainy day.57. Mr Wu is my new neighbour. He lives on the
sixth
(six) floor.58. Last week, we
watched
(watch) a fashion show in the school hall.
答案:
B)54. reading 空处应用动名词与singing并列,做enjoys的宾语。
55. trees Many后接可数名词复数形式。
56. spend Don’t后接动词原形。
57. sixth 此处表示居住在“第六”层楼,需要用序数词。
58. watched 根据时间状语Last week以及分析句子结构可知,此处表示过去发生的动作,空处填动词的过去式。
55. trees Many后接可数名词复数形式。
56. spend Don’t后接动词原形。
57. sixth 此处表示居住在“第六”层楼,需要用序数词。
58. watched 根据时间状语Last week以及分析句子结构可知,此处表示过去发生的动作,空处填动词的过去式。
六、任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过8个词)
These years, many college students choose to join the army(军队) after graduation. Zhao Huan is one of them.
When Zhao Huan was 26 years old, he joined the army and became one of the soldiers(战士) on the top of Changbai Mountain in Jilin Province. The three - year life in the army made him really strong - willed(意志坚强的).
The weather on the mountain is terrible in winter. The snow can reach as deep as 2 metres. The lowest temperature can be - 40℃. There are over 200 days a year when the wind speed is nearly 12 metres per second. "It is very difficult to fall asleep with the wind outside crying like a wolf," Zhao said. Life was hard because of the weather. When the snow cut off the roads, the soldiers needed water most. They had to heat the snow to get water to drink, cook and wash with. To save water, they only took a bath once a month.
Even so, Zhao and his team did not give up. Whatever difficulties they met, they tried their best to finish their tasks. Especially when they were on duty outside in winter, snow hit on their face and they were frozen because of the low temperature. But they put their duty before anything and stood like a statue without a slight move.
Zhao said, "Life is not easy on the top of Changbai Mountain. Thinking of the lights of thousands of homes, I think my efforts pay off. For me, all the difficulties can be talked about with pride in the future. The experience of being a soldier here really means a lot to me."
59. How old was Zhao Huan when he joined the army?
60. How is the weather on the mountain in winter?
61. What did the soldiers need most when the snow cut off the roads?
62. Did Zhao and his team give up when they met difficulties?
63. Why did Zhao say that the experience meant a lot to him?
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过8个词)
These years, many college students choose to join the army(军队) after graduation. Zhao Huan is one of them.
When Zhao Huan was 26 years old, he joined the army and became one of the soldiers(战士) on the top of Changbai Mountain in Jilin Province. The three - year life in the army made him really strong - willed(意志坚强的).
The weather on the mountain is terrible in winter. The snow can reach as deep as 2 metres. The lowest temperature can be - 40℃. There are over 200 days a year when the wind speed is nearly 12 metres per second. "It is very difficult to fall asleep with the wind outside crying like a wolf," Zhao said. Life was hard because of the weather. When the snow cut off the roads, the soldiers needed water most. They had to heat the snow to get water to drink, cook and wash with. To save water, they only took a bath once a month.
Even so, Zhao and his team did not give up. Whatever difficulties they met, they tried their best to finish their tasks. Especially when they were on duty outside in winter, snow hit on their face and they were frozen because of the low temperature. But they put their duty before anything and stood like a statue without a slight move.
Zhao said, "Life is not easy on the top of Changbai Mountain. Thinking of the lights of thousands of homes, I think my efforts pay off. For me, all the difficulties can be talked about with pride in the future. The experience of being a soldier here really means a lot to me."
59. How old was Zhao Huan when he joined the army?
He was 26 years old.
60. How is the weather on the mountain in winter?
It’s cold, snowy and windy./It’s terrible.
61. What did the soldiers need most when the snow cut off the roads?
The soldiers needed water most.
62. Did Zhao and his team give up when they met difficulties?
No, they didn’t.
63. Why did Zhao say that the experience meant a lot to him?
Because he thought his efforts paid off.
答案:
六、文体:记叙文 文章大意:本文讲述了大学生赵欢毕业后参军,在吉林长白山服役,和战友们在恶劣环境下坚守岗位、克服困难的故事。
59. He was 26 years old. 根据第二段中“When Zhao Huan was 26 years old,he joined the army ...”可知,赵欢参军时26岁。
60. It’s cold,snowy and windy./It’s terrible. 根据第三段中“The weather on the mountain is terrible in winter ...The snow ...temperature ...the wind speed ...”可知,山里的冬季天气严苛,雪大、风大、十分寒冷。
61. The soldiers needed water most. 根据第三段中“When the snow cut off the roads,the soldiers needed water most.”可知,道路被雪阻断时,士兵们最需要水。
62. No,they didn’t. 根据第四段中“Even so,Zhao and his team did not give up.”可知,赵欢和他的团队遇到困难时没有放弃。
63. Because he thought his efforts paid off. 根据最后一段中“Thinking of the lights of thousands of homes,I think my efforts pay off ...The experience of being a soldier here really means a lot to me.”可知,因为赵欢觉得自己的努力有了回报,所以这段经历对他意义重大。
59. He was 26 years old. 根据第二段中“When Zhao Huan was 26 years old,he joined the army ...”可知,赵欢参军时26岁。
60. It’s cold,snowy and windy./It’s terrible. 根据第三段中“The weather on the mountain is terrible in winter ...The snow ...temperature ...the wind speed ...”可知,山里的冬季天气严苛,雪大、风大、十分寒冷。
61. The soldiers needed water most. 根据第三段中“When the snow cut off the roads,the soldiers needed water most.”可知,道路被雪阻断时,士兵们最需要水。
62. No,they didn’t. 根据第四段中“Even so,Zhao and his team did not give up.”可知,赵欢和他的团队遇到困难时没有放弃。
63. Because he thought his efforts paid off. 根据最后一段中“Thinking of the lights of thousands of homes,I think my efforts pay off ...The experience of being a soldier here really means a lot to me.”可知,因为赵欢觉得自己的努力有了回报,所以这段经历对他意义重大。
查看更多完整答案,请扫码查看