2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第148页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
C
When her father died, Karen Wright was very worried. Her mother, Violet, was 72 years old. “Mom had always been full of energy and enthusiasm,” says Wright. “But after Dad died, she didn't take care of herself and got sick a lot.” Wright's mother didn't feel that she had much to live for—except a dog named Buddy. “I never paid much attention to Buddy when my husband was alive,” says Violet. “But suddenly he depended on me for his survival.”
Most people agree that a pet adds joy to a person's life. This can be especially true after a loved one dies. Scientists are now finding that having a pet may keep its owner healthy. And good health may add years to a person's life.
Scientists have been looking at the tie between pets and health for years. In 1990, a study was done with people aged 65 and older. It showed that pet owners went to the doctor less than people without pets. Do pets make people happier? Do they help people live on their own longer? Are people able to handle their everyday lives better? Alan Beck is the head of the Center for the Human - Animal Bond. Beck says that if the answer to these questions is yes, then having pets may be a good idea.
Can pets also help people live longer? Rebecca Johnson did a study to find out. She shared the findings of her study at a meeting about Pets and Aging. Her study shows that having pets may cause people to age more slowly.
The human body makes many chemicals. Some of the chemicals make people feel good. Others make people feel bad. In Johnson's study, levels of the “good” chemicals rose when people were around pets. Levels of the “bad” chemicals went down. The good chemicals seemed to slow the aging of cells. If this is true, maybe people should spend more time with their pets. Then the levels of good chemicals will go up. People might feel better and age more slowly. They might even live longer.
Having pets may also be good for people in nursing homes. In a study of five nursing homes with pets, 25% fewer people stayed in bed all day. And sores caused by being in bed were down 57%. Having pets around was good for the workers too. They missed work 48% less than before the pets came.
Of course, you could be allergic(过敏的)to pets. Or you may not want to take care of a pet. Never fear. A robotic, or computer pet may be just the thing for you. Scientists are testing computer pets, like the robotic dog AIBO. They want to see if computer pets can help people the way real dogs do.
Will a robotic pet take the place of the pet pal snuggling with you on the sofa? Something tells us that the furry couch potato lying next to you has little to worry about.
32. What does the writer want to say through Violet's experiences?
A. Buddy added some joy to Violet's life.
B. Violet was too old to take care of herself.
C. Violet depended on Karen for everything.
D. Buddy mattered much to Violet's husband.
33. What can we learn about people aged 65 or more from the study in 1990?
A. Keeping pets helped them live longer.
B. Pet owners could deal with problems better.
C. Keeping pets had nothing to do with their health.
D. Pet owners needed less medical care than non - pet owners.
34. Which opinion is Johnson's finding on having pets?
A. It may reduce the chance of going to bed.
B. It may teach nurses to care for older people.
C. It may increase the level of “good” chemicals.
D. It may stop the producing of “bad” chemicals.
35. How does the writer make Paragraph 6 powerful?
A. By telling stories.
B. By asking questions.
C. By giving reasons.
D. By making comparison.
When her father died, Karen Wright was very worried. Her mother, Violet, was 72 years old. “Mom had always been full of energy and enthusiasm,” says Wright. “But after Dad died, she didn't take care of herself and got sick a lot.” Wright's mother didn't feel that she had much to live for—except a dog named Buddy. “I never paid much attention to Buddy when my husband was alive,” says Violet. “But suddenly he depended on me for his survival.”
Most people agree that a pet adds joy to a person's life. This can be especially true after a loved one dies. Scientists are now finding that having a pet may keep its owner healthy. And good health may add years to a person's life.
Scientists have been looking at the tie between pets and health for years. In 1990, a study was done with people aged 65 and older. It showed that pet owners went to the doctor less than people without pets. Do pets make people happier? Do they help people live on their own longer? Are people able to handle their everyday lives better? Alan Beck is the head of the Center for the Human - Animal Bond. Beck says that if the answer to these questions is yes, then having pets may be a good idea.
Can pets also help people live longer? Rebecca Johnson did a study to find out. She shared the findings of her study at a meeting about Pets and Aging. Her study shows that having pets may cause people to age more slowly.
The human body makes many chemicals. Some of the chemicals make people feel good. Others make people feel bad. In Johnson's study, levels of the “good” chemicals rose when people were around pets. Levels of the “bad” chemicals went down. The good chemicals seemed to slow the aging of cells. If this is true, maybe people should spend more time with their pets. Then the levels of good chemicals will go up. People might feel better and age more slowly. They might even live longer.
Having pets may also be good for people in nursing homes. In a study of five nursing homes with pets, 25% fewer people stayed in bed all day. And sores caused by being in bed were down 57%. Having pets around was good for the workers too. They missed work 48% less than before the pets came.
Of course, you could be allergic(过敏的)to pets. Or you may not want to take care of a pet. Never fear. A robotic, or computer pet may be just the thing for you. Scientists are testing computer pets, like the robotic dog AIBO. They want to see if computer pets can help people the way real dogs do.
Will a robotic pet take the place of the pet pal snuggling with you on the sofa? Something tells us that the furry couch potato lying next to you has little to worry about.
32. What does the writer want to say through Violet's experiences?
A. Buddy added some joy to Violet's life.
B. Violet was too old to take care of herself.
C. Violet depended on Karen for everything.
D. Buddy mattered much to Violet's husband.
33. What can we learn about people aged 65 or more from the study in 1990?
A. Keeping pets helped them live longer.
B. Pet owners could deal with problems better.
C. Keeping pets had nothing to do with their health.
D. Pet owners needed less medical care than non - pet owners.
34. Which opinion is Johnson's finding on having pets?
A. It may reduce the chance of going to bed.
B. It may teach nurses to care for older people.
C. It may increase the level of “good” chemicals.
D. It may stop the producing of “bad” chemicals.
35. How does the writer make Paragraph 6 powerful?
A. By telling stories.
B. By asking questions.
C. By giving reasons.
D. By making comparison.
答案:
32.A 推理判断。根据第一段最后三句可知,Violet 的丈夫死后,小狗 Buddy 获得了她更多的关注,即 Buddy 给 Violet 的生活增添了乐趣。
33.D 细节理解。根据第三段第二、三句可知,养宠物的人比不养宠物的人需要的医疗护理更少。
34.C 细节理解。根据第五段第四句可知,养宠物会提高人体内的“好”的化学物质的水平。
35.D 推理判断。作者通过对比养宠物前后的情况,来说明养宠物的好处,使第六段内容更有说服力。
33.D 细节理解。根据第三段第二、三句可知,养宠物的人比不养宠物的人需要的医疗护理更少。
34.C 细节理解。根据第五段第四句可知,养宠物会提高人体内的“好”的化学物质的水平。
35.D 推理判断。作者通过对比养宠物前后的情况,来说明养宠物的好处,使第六段内容更有说服力。
查看更多完整答案,请扫码查看