2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第107页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
三、阅读理解(本大题共13小题;每小题2分,共26分)
阅读下列短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中,选出最佳选项。
A
May 22, 2025 | Cloudy
Today is my first day at school in Wuxi, and I'm writing this from my bedroom.
At lunch, my friend said, “Shirley, try eating xiaolongbao with chopsticks!” I picked one up with the chopsticks, and it broke, and the soup inside got my clothes wet. He jumped up and laughed, “Soup attack!” Everyone in the dining hall looked at me.
In Chinese class, our teacher asked us to talk about our hobbies. I wanted to say, “I like doing kungfu (kungfu)”, but I accidentally said “I like doing fengjing”. The teacher smiled and said, “... That's interesting!” Now my friend Zhang Ke keeps saying, “Show me your fengjing.”
The P.E. class was the best. We played jianzi. On my first try, I kicked it so hard that it flew up to the roof! My friend Zhao Min whispered, “Do it like this!” I tried again, and I kicked it 3 times! Everyone cheered. I felt so proud!
I miss my friends back in London. But life in Wuxi is full of fun, and I'm starting to like it here.
25. What is the text above?
A. A diary.
B. A letter.
C. A report.
D. A survey.
26. Who wrote it?
A. Zhao Min.
B. Zhang Ke.
C. Chen.
D. Shirley.
27. What can we learn about Shirley?
A. She is a new student of this school.
B. She is a Chinese student in London.
C. She can speak very good Chinese.
D. She can use chopsticks very well.
阅读下列短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中,选出最佳选项。
A
May 22, 2025 | Cloudy
Today is my first day at school in Wuxi, and I'm writing this from my bedroom.
At lunch, my friend said, “Shirley, try eating xiaolongbao with chopsticks!” I picked one up with the chopsticks, and it broke, and the soup inside got my clothes wet. He jumped up and laughed, “Soup attack!” Everyone in the dining hall looked at me.
In Chinese class, our teacher asked us to talk about our hobbies. I wanted to say, “I like doing kungfu (kungfu)”, but I accidentally said “I like doing fengjing”. The teacher smiled and said, “... That's interesting!” Now my friend Zhang Ke keeps saying, “Show me your fengjing.”
The P.E. class was the best. We played jianzi. On my first try, I kicked it so hard that it flew up to the roof! My friend Zhao Min whispered, “Do it like this!” I tried again, and I kicked it 3 times! Everyone cheered. I felt so proud!
I miss my friends back in London. But life in Wuxi is full of fun, and I'm starting to like it here.
25. What is the text above?
A. A diary.
B. A letter.
C. A report.
D. A survey.
26. Who wrote it?
A. Zhao Min.
B. Zhang Ke.
C. Chen.
D. Shirley.
27. What can we learn about Shirley?
A. She is a new student of this school.
B. She is a Chinese student in London.
C. She can speak very good Chinese.
D. She can use chopsticks very well.
答案:
26. A 文章出处。根据文本开头的格式“May 22,2025|Cloudy Thursday 9 p.m.”包含了日期、天气、星期几和具体的时间以及全文的第一人称叙述方式,可以判断这是一篇日记。
27. B 细节理解。根据第二段第一句以及全文使用第一人称叙述可知,作者是Shirley。
28. A 推理判断。根据第一段可知,Shirley是从伦敦来到无锡的新生。
27. B 细节理解。根据第二段第一句以及全文使用第一人称叙述可知,作者是Shirley。
28. A 推理判断。根据第一段可知,Shirley是从伦敦来到无锡的新生。
B
The following can be seen everywhere. They are short but provide useful information. Read the short texts below and answer questions 28 - 30.

The following can be seen everywhere. They are short but provide useful information. Read the short texts below and answer questions 28 - 30.
答案:
28. A 细节理解。根据手机短信内容可知,吉姆想带汤姆回家吃晚餐。
29. B 细节理解。根据“Friday is the last day you can do this”可知,周五是学生借相机的截止时间,因此此学生可以在周五之前借相机。
30. D 细节理解。根据第三部分内容可知,学校餐厅的厨房在维修,下周周一和周二不提供热食,因此D项“下周部分时间不提供热食”的描述正确。
29. B 细节理解。根据“Friday is the last day you can do this”可知,周五是学生借相机的截止时间,因此此学生可以在周五之前借相机。
30. D 细节理解。根据第三部分内容可知,学校餐厅的厨房在维修,下周周一和周二不提供热食,因此D项“下周部分时间不提供热食”的描述正确。
查看更多完整答案,请扫码查看