2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年江苏13大市中考名卷优选38套英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
D
Hi, I'm Chief Editor(主编) of Youth Geographic. Have you noticed the sentence on the cover of our magazine saying "The best magazine for curious kids"? Curiosity is one of the best qualities you can have, in my opinion. Here in the office we are always looking for things that make us say "I wonder ..." I wonder how, what, why, who and if. When you look at something closely, you often discover amazing stories. On Page 10, researchers wonder why ants don't have traffic jams. On Page 15, you'll find stories about why giraffes have long necks. Scientists are listening to trees in whole new ways. Do you know "wood wide web"? Scientists call this because it's a bit like an Internet for trees. You will find more on Page 30. Now I would like you to turn to Page 1. Scientists say it's better to leave deadwood where it is. Strange? You may wonder ...
What happens when a tree dies and falls in a forest? People often think deadwood is bad because it attracts insects or animals that hurt living trees. However, recent studies suggest that this risk is low and that deadwood plays a key role in the nature.
Scientists from the Czech Republic and the US said that dead trees provide homes for fungi(真菌), bacteria(细菌) and insects. As they break down the trees, nutrients(营养物质) are returned to the soil, which helps new plants grow. During this process, the insects also become food for other animals like birds and bats. What's more, deadwood can help fight climate change by locking some carbon(碳) in the ground for over a century.

However, deadwood is becoming less all over the world now. Many forests have been turned into tree farms where trees are cut down before they die in a natural way. Some people also move away deadwood to lower the risk of fires or burn it in factories.
Scientists believe it is better to leave deadwood where it is.
Youth Geographic June 2025
37. Who is the magazine Youth Geographic mainly for?
A. Kids who wish to discover nature.
B. Kids who would like to keep fit.
C. Adults who will travel with kids.
D. Adults who tell stories to kids.
38. What does the passage on Page 30 make people believe?
A. Trees are ants' ideal living place.
B. Trees can communicate with each other.
C. Trees provide giraffes with food.
D. Trees can protect themselves wisely.
39. The underlined words "this risk" refer to the fact that
A. a tree dies and falls in a forest
B. deadwood causes harm to living trees
C. trees are burned in factories
D. deadwood helps fight climate change
40. What conclusion do recent studies reach about deadwood?
A. It should be left where it is.
B. It turns forests into tree farms.
C. It locks carbon over a century.
D. It helps trees die in a natural way.
Hi, I'm Chief Editor(主编) of Youth Geographic. Have you noticed the sentence on the cover of our magazine saying "The best magazine for curious kids"? Curiosity is one of the best qualities you can have, in my opinion. Here in the office we are always looking for things that make us say "I wonder ..." I wonder how, what, why, who and if. When you look at something closely, you often discover amazing stories. On Page 10, researchers wonder why ants don't have traffic jams. On Page 15, you'll find stories about why giraffes have long necks. Scientists are listening to trees in whole new ways. Do you know "wood wide web"? Scientists call this because it's a bit like an Internet for trees. You will find more on Page 30. Now I would like you to turn to Page 1. Scientists say it's better to leave deadwood where it is. Strange? You may wonder ...
What happens when a tree dies and falls in a forest? People often think deadwood is bad because it attracts insects or animals that hurt living trees. However, recent studies suggest that this risk is low and that deadwood plays a key role in the nature.
Scientists from the Czech Republic and the US said that dead trees provide homes for fungi(真菌), bacteria(细菌) and insects. As they break down the trees, nutrients(营养物质) are returned to the soil, which helps new plants grow. During this process, the insects also become food for other animals like birds and bats. What's more, deadwood can help fight climate change by locking some carbon(碳) in the ground for over a century.
However, deadwood is becoming less all over the world now. Many forests have been turned into tree farms where trees are cut down before they die in a natural way. Some people also move away deadwood to lower the risk of fires or burn it in factories.
Scientists believe it is better to leave deadwood where it is.
Youth Geographic June 2025
37. Who is the magazine Youth Geographic mainly for?
A. Kids who wish to discover nature.
B. Kids who would like to keep fit.
C. Adults who will travel with kids.
D. Adults who tell stories to kids.
38. What does the passage on Page 30 make people believe?
A. Trees are ants' ideal living place.
B. Trees can communicate with each other.
C. Trees provide giraffes with food.
D. Trees can protect themselves wisely.
39. The underlined words "this risk" refer to the fact that
B
.A. a tree dies and falls in a forest
B. deadwood causes harm to living trees
C. trees are burned in factories
D. deadwood helps fight climate change
40. What conclusion do recent studies reach about deadwood?
A. It should be left where it is.
B. It turns forests into tree farms.
C. It locks carbon over a century.
D. It helps trees die in a natural way.
答案:
37. A 细节理解。根据第一个框中“The best magazine for curious kids”可知,这本杂志主要面向对自然等充满好奇心的孩子。
38. B 推理判断。根据第一个框中“Do you know ‘wood wide web’? Scientists call this because it’s a bit like an Internet for trees. You will find more on Page 30.”可知,第30页是关于树木之间的互联网,即说明树木之间能够彼此“交流”。
39. B 信息指代。上文说人们常认为枯木会吸引伤害活树的昆虫或动物,但最近的研究表明这一风险是低的,因此this risk指的是“枯木会对活树造成损害”这一事实。
40. A 细节理解。根据第二个框中“Scientists believe it is better to leave deadwood where it is.”可知,研究得出的结论是最好让枯木留在原处。
38. B 推理判断。根据第一个框中“Do you know ‘wood wide web’? Scientists call this because it’s a bit like an Internet for trees. You will find more on Page 30.”可知,第30页是关于树木之间的互联网,即说明树木之间能够彼此“交流”。
39. B 信息指代。上文说人们常认为枯木会吸引伤害活树的昆虫或动物,但最近的研究表明这一风险是低的,因此this risk指的是“枯木会对活树造成损害”这一事实。
40. A 细节理解。根据第二个框中“Scientists believe it is better to leave deadwood where it is.”可知,研究得出的结论是最好让枯木留在原处。
查看更多完整答案,请扫码查看