2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第97页
D
Like many people over the past few years, I have found myself turning to audiobooks as my main means of reading literature. I find it far more comfortable to “read with my ears” while my eyes are resting. My consumption of new books has doubled as a result—but a recent paper makes me wonder if this will come at the price of my comprehension.
The study comes from Boaz Keysar and Janet Geipel, both at the University of Chicago, and it draws from the “dual process model” of mental processing. According to this view, we have two ways of assessing information. System 1 is intuitive(直觉的), relying on natural ability and feeling. It is quick, but likely exposed to misinformation. System 2 is analytical, involving the use of logic reasoning. It is mentally demanding. When it is engaged, we think our way through the material step by step.
For decades, psychologists have designed various tests to determine which of these two systems a person is using. As one example, consider the following question: How many animals of each kind did Moses take on the Ark (方舟)? If you answered two, you were probably only considering the core of the question, which is System 1 thinking. To get to the right answer—zero, you need to think more carefully about the wording,which would allow you to remember it was Noah who built the Ark, not Moses. That is the kind of analytical process.
Keysar and Geipel's brilliant idea was to investigate whether the sensory form—seeing vs. hearing—of the information would make a difference. They found that it did: when answering these kinds of simple questions, participants were more likely to make errors when the sentences were spoken out loud, rather than written.
A greater reliance on our feelings could be a problem if we are consuming information that needs logical study. For this reason, I will return to reading non - fiction with my eyes rather than my ears. But I won't stop listening to novels. I am quite happy to go with the flow of my emotions while my critical mind takes a break.
12.What does the author think of listening to audiobooks?
A. It is economical. B. It is demanding.
C. It is time - consuming. D. It is relaxing.
13.Which of the following best describes System 2 model?
A. Fairly reliable. B. Fully automatic.
C. Question - centered. D. Emotion - involved.
14.Why is the Ark mentioned in Paragraph 3?
A. To present a fact. B. To illustrate a view.
C. To introduce a topic. D. To draw a conclusion.
15.What does the author intend to tell us?
A. Listening to books comes at a price.
B. Reading non - fiction books benefits.
C. Critical thinking is a must in reading.
D. Ways of processing information differ.
答案: 12.D 观点态度题
【定位句】Like many people over the past few years, I have found myself turning to audiobooks as my main means of reading literature. I find it far more comfortable to “read with my ears” while my eyes are resting. (第一段第一、二句)
译文:像许多人一样,在过去的几年里,我发现自己把听有声读物作为阅读文学作品的主要手段。我发现“用耳朵阅读”同时让眼睛休息要舒服得多。
【解析】该题问的是作者对听有声读物有什么看法。根据定位句可知,作者认为听有声读物可以让人感到放松。故选D。
13.A 推理判断题
【定位句】System 1 is intuitive(直觉的), relying on natural ability and feeling. It is quick, but likely exposed to misinformation. System 2 is analytical, involving the use of logic reasoning. It is mentally demanding. When it is engaged, we think our way through the material step by step. (第二段最后五句)
译文:系统1是直觉型的,依靠本能和感觉。它是快速的,但很可能接触到错误信息。系统2是分析型的,涉及逻辑推理的运用。它对智力要求很高。当使用系统2时,我们会一步一步地对材料进行思考。
【解析】该题问的是下面哪一项描述系统2模式最贴切。根据定位句可推知,系统2相对于系统1来说更为可靠。故选A。
14.B 目的意图题
【定位句】As one example, consider the following question: How many animals of each kind did Moses take on the Ark(方舟)? If you answered two, you were probably only considering the core of the question, which is System 1 thinking. To get to the right answer—zero, you need to think more carefully about the wording, which would allow you to remember it was Noah who built the Ark, not Moses. That is the kind of analytical process. (第三段第二至五句)
译文:举个例子,思考以下问题:Moses带了每种动物各几只上了方舟?如果你回答两只,你可能只考虑了问题的核心,这就是系统1思维。为了得到正确答案——零,你需要更仔细地考虑其措辞,这将使你记起是Noah建造了方舟而不是Moses。这就是分析过程。
【解析】该题问的是为什么在第三段提到了方舟。根据第二段第二句“According to this view, we have two ways of assessing information. ”及定位句可推知,第三段提到方舟是为了通过举例阐明作者对大脑在处理信息过程中使用的系统1和系统2这两种不同模式的看法。故选B。
15.A 写作意图题
【解析】该题问的是作者想告诉我们什么。通读全文尤其是第一段最后一句中的“but a recent paper makes me wonder if this will come at the price of my comprehension”可知,作者通过介绍一项关于大脑处理信息的两种模式的报告,告诉我们听有声读物可以让人感到放松,但会削弱理解力。由此可知,作者想告诉我们听有声读物是要付出代价的。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭