2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第158页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Nowadays, the term "superfood" has become the nutritional buzzword. Simply put, these superfoods are those that provide large amount of nutrients through minimal calories.
The term "superfood" may have taken the modern food scene by storm. 36 Although only popular in recent years, the concept of certain foods with special nutritional qualities has been around for a long time. The nickname "superfood" gained widespread popularity in the early 2000s as health enthusiasts and the food industry sought to identify and market foods with special health benefits. Today, it is a trend in diet.
In an age when we share all kinds of superfoods on social media, ignoring the phenomenon is impossible. 37 It's easy to understand. These nutritional superheroes offer a perfect combination of substance and style, tailored for the digital generation. Their lively colours, exotic origins and impressive nutrient profiles make them candidates for the next viral food trend.
38 They offer a lifestyle that reflects the global shift towards a more health-conscious society. As the world wrestles with an increasing burden of diseases and the fast pace of modern life, people are seeking dietary solutions from superfoods. 39 They are rich in vitamins and minerals that can strengthen your immune system, avoid chronic diseases, and improve your overall well-being. Another remarkable benefit is their potential to promote heart health, helping you build a strong heart. Don't forget their role in skin regeneration. The antioxidants(抗氧化物) can provide a natural glow, reduce skin ageing and fight against skin conditions.
40 Superfoods, while nutritionally dense, should be part of a comprehensive diet rather than the only guarantee of our health.
A. What is driving the trend?
B. What are nutritional superheroes?
C. They bring appearances to the table as well.
D. Superfoods promise more than just a meal.
E. No single food can cure all diseases.
F. They seem tailor-made to deal with these concerns.
G. However, its roots can be traced back to early 20th-century nutrition literature.
答案: 36.G 过渡句
解析:空前讲“超级食物”这个词可能已经席卷了现代食物界;空后讲虽然(这个词)是近几年才流行起来的,但某些具有特殊营养品质的食物的概念已经存在很长时间了。G项“然而,它的根源可以追溯到20世纪早期的营养学文献”承上启下,符合语境。故选G。
37.A 过渡句
解析:空前讲在一个我们在社交媒体上分享各种各样的超级食物的时代,忽略这个现象是不可能的;空后讲这很容易理解。这些(富含)营养的超级英雄(超级食物)将内容与形式完美结合,为数字一代量身定制。它们鲜艳的色彩、具有异国情调的起源以及令人印象深刻的营养成分使它们有望成为下一个在网上快速传播的食品潮流。A项“是什么在推动这一趋势?”承上启下,符合语境。故选A。
38.D 段首主旨句
解析:空后讲它们提供了一种生活方式,这种生活方式反映了全球朝着一个更加注重健康的社会的转变。D项“超级食物保证的不只是餐食”引出下文,符合语境。故选D。
39.F 过渡句
解析:空前讲随着世界奋力应对日益增加的疾病负担和现代生活的快节奏,人们正在从超级食物中寻求饮食方面的解决办法;空后讲超级食物的显著优点,它们可以增强你的免疫系统,避免慢性病,并提高你的整体健康水平。F项“它们似乎是为解决这些问题而量身定做的”承上启下,符合语境。F项的“these concerns”指空前提到的“an increasing burden of diseases and the fast pace of modern life”。故选F。
40.E 段首主旨句
解析:空后讲超级食物虽然营养丰富,但应该是全面饮食的一部分,而不是我们健康的唯一保证。E项“没有一种食物能治百病”可以概括本段内容,符合语境。故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭