第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
B
Parrots are prey animals, which means that other predators(捕食者) in the wild, such as hawks or snakes, are looking to make them into a meal. This one factor influences parrots’ behavior in your house more than any other.
Parrots are most easily hurt when feeding on the ground; membership in a group plays an important function in ensuring their safety and improving their chances of survival from attacks by predators. The most common predators of parrots include hawks, snakes, cats, monkeys, and bats. Some predators make attacks only during the day while others hunt in the night.
As prey animals, parrots are constantly watching out for danger and they instinctively(本能地) react to risks. Their first choice is to take flight. However, if this is not possible, they will fight with their powerful beaks to defend themselves.
Because their biggest enemy is the hawk, parrots are especially reactive to quick movements from above and behind. For this reason, it is wise to avoid quick, sudden movements near your bird. This is a built-in reaction not subject to logic or reason. Simple and relatively harmless household objects can draw extreme fear responses from a bird. For example, a balloon may represent a hawk or a vacuum hose(吸尘器软管) may be the same as a snake in your bird’s mind.
As prey animals, parrots are often frightened by exposure to new household items or strangers. It is important to expose your bird to safe experiences and changes starting at a very young age to build flexibility and improve their adaptability. Variety in diet and toys, travel, and exposure to new people and places all help to make your bird more flexible and adaptable to change.
24.What is important for parrots to better survive from attacks in the wild?
A. Living in a group.
B. Growing beautiful feathers.
C. Feeding on the ground.
D. Avoiding coming out at night.
25.What is parrots’ first response to an immediate risk?
A. To attack back.
B. To get away.
C. To protect the young.
D. To play dead.
26.Why would a balloon frighten a parrot?
A. It may explode suddenly.
B. It may be in a strange shape.
C. It may have a strong color.
D. It may move around quickly.
27.What is the author’s purpose of writing the text?
A. To explain wild parrots’ behavior.
B. To give advice on raising a parrot.
C. To call for action to protect animals.
D. To introduce a study on bird ecology.
Parrots are prey animals, which means that other predators(捕食者) in the wild, such as hawks or snakes, are looking to make them into a meal. This one factor influences parrots’ behavior in your house more than any other.
Parrots are most easily hurt when feeding on the ground; membership in a group plays an important function in ensuring their safety and improving their chances of survival from attacks by predators. The most common predators of parrots include hawks, snakes, cats, monkeys, and bats. Some predators make attacks only during the day while others hunt in the night.
As prey animals, parrots are constantly watching out for danger and they instinctively(本能地) react to risks. Their first choice is to take flight. However, if this is not possible, they will fight with their powerful beaks to defend themselves.
Because their biggest enemy is the hawk, parrots are especially reactive to quick movements from above and behind. For this reason, it is wise to avoid quick, sudden movements near your bird. This is a built-in reaction not subject to logic or reason. Simple and relatively harmless household objects can draw extreme fear responses from a bird. For example, a balloon may represent a hawk or a vacuum hose(吸尘器软管) may be the same as a snake in your bird’s mind.
As prey animals, parrots are often frightened by exposure to new household items or strangers. It is important to expose your bird to safe experiences and changes starting at a very young age to build flexibility and improve their adaptability. Variety in diet and toys, travel, and exposure to new people and places all help to make your bird more flexible and adaptable to change.
24.What is important for parrots to better survive from attacks in the wild?
A. Living in a group.
B. Growing beautiful feathers.
C. Feeding on the ground.
D. Avoiding coming out at night.
25.What is parrots’ first response to an immediate risk?
A. To attack back.
B. To get away.
C. To protect the young.
D. To play dead.
26.Why would a balloon frighten a parrot?
A. It may explode suddenly.
B. It may be in a strange shape.
C. It may have a strong color.
D. It may move around quickly.
27.What is the author’s purpose of writing the text?
A. To explain wild parrots’ behavior.
B. To give advice on raising a parrot.
C. To call for action to protect animals.
D. To introduce a study on bird ecology.
答案:
24.A 细节理解题
[定位句]...membership in a group plays an important function in ensuring their safety and improving their chances of survival from attacks by predators.(第二段第一句)
译文:……群体中的成员身份在确保其安全和提高其从捕食者的袭击中存活下来的可能性方面起着重要作用。
[解析]根据定位句可知,群居对鹦鹉在野外更好地抵御袭击很重要。故选A。
25.B 细节理解题
[定位句]As prey animals, parrots are constantly watching out for danger and they instinctively(本能地) react to risks. Their first choice is to take flight.(第三段第一、二句)
译文:作为被捕食动物,鹦鹉时刻警惕着危险,并本能地对危险作出反应。它们的第一选择是逃跑。
[解析]根据定位句可知,鹦鹉面对眼前的危险的第一反应是逃跑。故选B。
26.D 细节理解题
[定位句]①Because their biggest enemy is the hawk, parrots are especially reactive to quick movements from above and behind.(第四段第一句)
译文:因为鹦鹉最大的敌人是鹰,所以它们对来自上方和后方的快速移动反应特别灵敏。
②This is a built - in reaction not subject to logic or reason. Simple and relatively harmless household objects can draw extreme fear responses from a bird. For example, a balloon may represent a hawk or a vacuum hose(吸尘器软管) may be the same as a snake in your bird’s mind.(第四段最后三句)
译文:这是一种不受逻辑和理性约束的内在反应。简单且相对无害的家居用品会引起鸟儿(鹦鹉)的极度恐惧反应。例如,在你的鹦鹉看来,气球可能代表鹰,或者吸尘器软管可能与蛇一样。
[解析]根据定位句可知,气球能够吓到鹦鹉是因为气球的移动速度可能很快,导致鹦鹉把气球当成它的敌人——鹰。故选D。
27.B 写作意图题
[定位句]①Parrots are prey animals, which means that other predators(捕食者) in the wild, such as hawks or snakes, are looking to make them into a meal. This one factor influences parrots’ behavior in your house more than any other.(第一段)
译文:鹦鹉是被捕食动物,这意味着其他野生的捕食者,如鹰或蛇,会想办法吃了它们。这一因素比其他任何因素都更能影响鹦鹉在你家里的行为。
②As prey animals, parrots are often frightened by exposure to new household items or strangers. It is important to expose your bird to safe experiences and changes starting at a very young age to build flexibility and improve their adaptability. Variety in diet and toys, travel, and exposure to new people and places all help to make your bird more flexible and adaptable to change.(最后一段)
译文:作为被捕食动物,鹦鹉经常被新的家庭用品或陌生人吓到。重要的是要让你的鸟儿(鹦鹉)从很小的时候就开始接触安全的体验和变化,以逐渐增强其灵活性并提高它们的适应性。饮食和玩具的多样性、旅行以及接触新的人和地方都有助于让你的鸟儿(鹦鹉)更灵活且更能适应变化。
[解析]通读全文尤其是定位句可推知,本文的写作目的是针对饲养鹦鹉给出建议。故选B。
[定位句]...membership in a group plays an important function in ensuring their safety and improving their chances of survival from attacks by predators.(第二段第一句)
译文:……群体中的成员身份在确保其安全和提高其从捕食者的袭击中存活下来的可能性方面起着重要作用。
[解析]根据定位句可知,群居对鹦鹉在野外更好地抵御袭击很重要。故选A。
25.B 细节理解题
[定位句]As prey animals, parrots are constantly watching out for danger and they instinctively(本能地) react to risks. Their first choice is to take flight.(第三段第一、二句)
译文:作为被捕食动物,鹦鹉时刻警惕着危险,并本能地对危险作出反应。它们的第一选择是逃跑。
[解析]根据定位句可知,鹦鹉面对眼前的危险的第一反应是逃跑。故选B。
26.D 细节理解题
[定位句]①Because their biggest enemy is the hawk, parrots are especially reactive to quick movements from above and behind.(第四段第一句)
译文:因为鹦鹉最大的敌人是鹰,所以它们对来自上方和后方的快速移动反应特别灵敏。
②This is a built - in reaction not subject to logic or reason. Simple and relatively harmless household objects can draw extreme fear responses from a bird. For example, a balloon may represent a hawk or a vacuum hose(吸尘器软管) may be the same as a snake in your bird’s mind.(第四段最后三句)
译文:这是一种不受逻辑和理性约束的内在反应。简单且相对无害的家居用品会引起鸟儿(鹦鹉)的极度恐惧反应。例如,在你的鹦鹉看来,气球可能代表鹰,或者吸尘器软管可能与蛇一样。
[解析]根据定位句可知,气球能够吓到鹦鹉是因为气球的移动速度可能很快,导致鹦鹉把气球当成它的敌人——鹰。故选D。
27.B 写作意图题
[定位句]①Parrots are prey animals, which means that other predators(捕食者) in the wild, such as hawks or snakes, are looking to make them into a meal. This one factor influences parrots’ behavior in your house more than any other.(第一段)
译文:鹦鹉是被捕食动物,这意味着其他野生的捕食者,如鹰或蛇,会想办法吃了它们。这一因素比其他任何因素都更能影响鹦鹉在你家里的行为。
②As prey animals, parrots are often frightened by exposure to new household items or strangers. It is important to expose your bird to safe experiences and changes starting at a very young age to build flexibility and improve their adaptability. Variety in diet and toys, travel, and exposure to new people and places all help to make your bird more flexible and adaptable to change.(最后一段)
译文:作为被捕食动物,鹦鹉经常被新的家庭用品或陌生人吓到。重要的是要让你的鸟儿(鹦鹉)从很小的时候就开始接触安全的体验和变化,以逐渐增强其灵活性并提高它们的适应性。饮食和玩具的多样性、旅行以及接触新的人和地方都有助于让你的鸟儿(鹦鹉)更灵活且更能适应变化。
[解析]通读全文尤其是定位句可推知,本文的写作目的是针对饲养鹦鹉给出建议。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看