2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第217页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Make a difference at school
Besides being a great place to learn, school offers a great opportunity to make friends, try new things, and give back to others. The beginning of a school year is a good time for you to take advantage of opportunities and activities that your school offers. 16 . Here’s how to get started.
Reach out
Try to be more involved in activities, clubs, and teams. All of these help you meet more people, including teachers and staff, who can give you an idea of the needs the school might have. 17 . Ask if you can attend meetings to share ideas and listen to what others want to change at school.
18
Your school may have a variety of clubs—from robotics to anime. If you have an interest that’s not covered by a current school club, you could consider forming your own. Many schools have a standard process for approving clubs, which may include asking a teacher to advise the club, and finding a place and time to meet.
Identify a need and take action
Think about what makes you feel happy at school. Maybe you enjoy having lunch or playing soccer during break. Now think about ways those could be even better. You might wish there were more food options or more balls to play. Once you have your idea, talk to a staff to see if students could help. 19 .
Be kind
20 . However, you can help create a positive atmosphere at school by being kind and respectful to others. This includes respecting a teacher’s rules, saying thank you when a student helps you, cleaning up any mess you make, and saying hello to others in the hallway. Attitude is infectious!
A. Start something new
B. Find what appeals to you
C. It may seem like a simple action
D. For example, involve yourself in the student union
E. You can also take full advantage of what you have on hand
F. It’s also a good time to think of ways to make a difference to your school
G. You could offer to develop a diverse meal plan or organize fund - raising for new balls
答案: 16.F 过渡句 【解析】上文讲新学年的开始是你利用学校提供的机会和(举办的)活动的好时机;下文讲这是开始的方法。F项“这也是一个思考如何在学校有所作为的好时机”承上启下,符合语境。故选F。
17.D 例证题 【解析】上文讲要多参加活动、多加入社团和团队;下文讲询问你是否可以参会来分享想法并倾听他人对于怎样在学校进行改变的想法。D项“例如,加入学生会”承上启下,符合语境。故选D。
18.A 小标题 【解析】本段主要讲了如果学校现有社团和你的兴趣不一致,你可以申请成立新的社团。很多学校对于批准新社团都有标准的流程。A项“开始新的东西”符合该段主旨,适合做本段的小标题。故选A。
19.G 段尾总结句 【解析】上文讲你可能希望有更多食物可以选择,或者有更多球可以玩。一旦你有了想法,就可以和工作人员交流,看看学生们是否可以提供帮助。G项“你可以主动提出制定多样化的午餐计划或者组织为新的球筹款”承接上文,符合语境,而且G项中的“a diverse meal plan”和上文中的“more food options”相对应,“new balls”和上文中的“more balls to play”相对应。故选G。
20.C 过渡句 【解析】小标题讲的是要友善;下文讲然而,你可以通过善待和尊重他人来帮助在学校创造一种积极的氛围。C项“这似乎是一个简单的行为”符合语境。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭