2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第242页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Get Better at Saying No
When rejecting a request, “no” is a short, simple word that can cause anxiety for the person trying to say it. The following strategies can help you get better at saying no.
Be intentional about what you communicate.
36 Sure, but as psychologist Vanessa Bohns points out, only saying a “no” is often pretty uncomfortable for the asker. Instead, she advises communicating three things: “It's not because of me, it's not because of you, and it's not because of us.” One way to do that is by thanking people for thinking of you. 37 Then, follow up with a short explanation: “I wish I could, but I just don't have the time right now.” That helps make it clear that your “no” isn't a poor reflection of your own character; it's not the other person; and it's not a disapproval of the relationship, Bohns says.
Have a planned phrase for more informal encounters.
Not every situation, of course, calls for such a thoughtful approach. Think through times when you've gotten stressed over delivering a quick “no”, and then brainstorm phrases you could use in the future. Bohns, for example, is often asked to donate to some cause or another as she checks out at the grocery store. 38 “It's true, and it's a way of saying, essentially, that I'm still a good person,” she says.
39
There's always that one guy who won't take “no” for an answer. If someone is applying too much pressure, adopt what psychologist Ellen Hendriksen describes as the broken - record technique. 40 Occasionally, the asker will get annoyed, but usually after repeating yourself two or three times, even the most persistent(执着的) people will get the message.
A. She says no directly.
B. That is, stick to your answer.
C. Adopt the broken - record technique.
D. It's not worth repeating your request again and again.
E. She now has a go - to response: “I already donated this year.”
F. You might hear that “no” is a convenient word for declining requests.
G. This makes them relieved that they didn't do anything wrong by asking.
答案: 36.F 过渡句
[解析]根据空格后一句“Sure, but as psychologist Vanessa Bohns points out, only saying a ‘no’ is often pretty uncomfortable for the asker. ”可知,的确如此,但正如心理学家Vanessa Bohns指出,只说“不”通常会让请求者感到很不舒服。F项“你可能听说过,‘不’是一个用来拒绝请求的方便词”与下文构成转折关系,符合语境。故选F。
37.G 过渡句
[解析]根据空格前一句“One way to do that is by thanking people for thinking of you. ”可知,其中一个方法就是感谢别人能想到你。G项“这让他们松了一口气,(因为)他们在请求前没有做错任何事”是对上文的补充说明,符合语境。故选G。
38.E 过渡句
[解析]空格前讲例如,当Bohns在杂货店结账时,她经常被要求为这样或那样的项目捐款。E项“现在,她的第一反应是:‘我今年已经捐过了。’”与上文衔接紧密,符合语境。E项中的“She”指代上文中的“Bohns”。故选E。
39.C 小标题
[解析]根据第四段第二句“If someone is applying too much pressure, adopt what psychologist Ellen Hendriksen describes as the broken - record technique. ”可知,如果有人给你施加了太多压力,那就采用心理学家Ellen Hendriksen所说的“喋喋不休法”。C项“采用喋喋不休法”能概括该段内容,符合语境。故选C。
40.B 过渡句
[解析]空格后讲请求者有时会感到恼火,但通常在你重复两三遍之后,即使是最执着的人也会明白你的意思。B项“也就是说,坚持你的答案”与下文衔接紧密,符合语境。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭