2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第194页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Protect Against Undue Influence Online
The potential for undue influence has become increasingly significant in this era of digital interconnectivity. Undue influence can affect our perceptions and influence our decisions. It may even endanger our autonomy(自主) and mental health. 36.
Understand what undue influence is
The first step to protecting yourself is understanding what undue influence is. Undue influence refers to a situation in which an individual or group employs unreasonable control over another person’s behavior information, thoughts, and emotions. 37. Disinformation campaigns, persuasive advertising, and even content designed to cause fear, uncertainty, or dependency may often appear online.
Develop media literacy skills
In an age of fake news, it is crucial to develop media literacy skills. 38. Become a consumer who can tell the quality of information, identify the source, check for credibility, and look for your unconscious assumptions and preferences.
39
Delete as much data as you can about yourself. Be mindful of what information you share online, and always ensure that your online activities are secured through reliable sources. Review all policies on platforms, especially “free” ones. If you aren’t paying, then you are the product, as in many cases, they are selling your data.
By including these steps into your digital life, you can protect yourself from undue influence in the online world, ensuring that you can think and act independently, free from ill control.
40. It is your mind. Only you should control it!
A. Prioritize privacy
B. Be mindful of free ones
C. It’s vital to have a healthy Internet and real - life balance
D. In the digital world, undue influence can take many forms
E. Everyone deserves the right to live free from undue influence
F. They involve analyzing, evaluating, and creating media in various forms
G. Here are some essential strategies for you to protect yourself online from undue influence
答案: 36.G 过渡句 【解析】空前讲不当影响会影响我们的看法和决定,甚至可能危及我们的自主权和心理健康;下文列举了一些防范不当影响的做法。G项“这里有一些可以让你在网上保护自己免受不当影响(危害)的重要策略”承上启下,符合语境。故选G。
37.D 细节还原句 【解析】本段小标题讲了理解什么是不当影响。空后讲网上可能经常出现虚假信息宣传、诱导性广告,甚至旨在引起恐惧、不确定性或依赖性的内容。D项“在数字世界中,不当影响可以有很多种形式”引出下文,符合语境。D项中的“many forms”指代下文中的“Disinformation campaigns, persuasive advertising, and even content...”。故选D。
38.F 细节还原句 【解析】空前讲在假新闻泛滥的时代,培养媒体素养技能至关重要。F项“它们(这些技能)包括分析、评估和以多种形式创作媒体内容”承接上文,符合语境。F项中的“They”指代上文中的“media literacy skills”。故选F。
39.A 小标题 【解析】空格处为本段小标题。本段主要讲人们要尽可能删除(网上)与自己有关的数据(信息)以保护自己。A项“优先考虑隐私”能概括本段大意,符合语境。故选A。
40.E 细节还原句 【解析】空后讲这是你的思想,只有你能控制它!E项“每个人都有权享有免受不当影响(危害)的生活”引出下文,符合语境。故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭