第154页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
B
I grew up hearing that it is better to give than to receive, and the older I get, the more I aim to take this message to heart. Nevertheless, here I am, in the midst of the holiday season stressed out about gifts I have not yet purchased.
How did gift buying become an emotionally fraught chore(苦差事)? For a moment, it's easy to question if it's worth it. But science tells me that giving makes us feel good.
"The act of giving actually does improve your happiness," says Michael Norton, a psychologist at Harvard Business School. He has published several studies on the effects of giving.
In one experiment that included about 700 people, the researchers randomly assigned participants to make either a purchase for themselves, or for a stranger. Afterwards, the participants reported how happy they felt. Turns out, giving to others led to a significant happiness boost, whereas spending on oneself didn't move the needle.
"If you take $5 out of your pocket today, the science really does show that spending $5 on yourself doesn't do much for you," Norton says. "But spending that $5 on somebody else is more likely to increase your happiness."
Take a scarf. If you buy one for yourself, it's just another thing you don't necessarily need. But if you buy a scarf for someone else, "you've shown them that they're important to you," Norton says. Either way, it's just a scarf. "But it can either be a throwaway object or something that enhances a relationship between two people," he says.
So, there's evidence that generosity promotes happiness, but the process of shopping, wrapping and schlepping(搬) gifts can be tiresome—or even extremely annoying considering all of our day-to-day demands and other holiday stressors.
Studies also show when people are given something they are more likely to give back. Reciprocity(互惠) is a foundation of good relationships and when we surround ourselves with generous people, we tend to feel the same. Feeling that spirit of giving and the connection it can bring is what the holidays are all about.
24.Why does the author mention his own experience in Paragraph 1?
A. To make a prediction. B. To introduce the topic.
C. To present a reason. D. To clarify a concept.
25.How does Norton illustrate his opinion in Paragraphs 5 and 6?
A. By listing data. B. By giving examples.
C. By making comments. D. By telling personal experiences.
26.Why is preparing a gift sometimes an emotionally fraught chore?
A. It's difficult and expensive. B. It happens frequently.
C. It's not valued by others. D. It requires much effort.
27.What can we learn about giving gifts from the text?
A. It is not worth the effort.
B. It is a must to enhance a relationship.
C. It brings about emotional benefits.
D. It gains popularity during holidays.
I grew up hearing that it is better to give than to receive, and the older I get, the more I aim to take this message to heart. Nevertheless, here I am, in the midst of the holiday season stressed out about gifts I have not yet purchased.
How did gift buying become an emotionally fraught chore(苦差事)? For a moment, it's easy to question if it's worth it. But science tells me that giving makes us feel good.
"The act of giving actually does improve your happiness," says Michael Norton, a psychologist at Harvard Business School. He has published several studies on the effects of giving.
In one experiment that included about 700 people, the researchers randomly assigned participants to make either a purchase for themselves, or for a stranger. Afterwards, the participants reported how happy they felt. Turns out, giving to others led to a significant happiness boost, whereas spending on oneself didn't move the needle.
"If you take $5 out of your pocket today, the science really does show that spending $5 on yourself doesn't do much for you," Norton says. "But spending that $5 on somebody else is more likely to increase your happiness."
Take a scarf. If you buy one for yourself, it's just another thing you don't necessarily need. But if you buy a scarf for someone else, "you've shown them that they're important to you," Norton says. Either way, it's just a scarf. "But it can either be a throwaway object or something that enhances a relationship between two people," he says.
So, there's evidence that generosity promotes happiness, but the process of shopping, wrapping and schlepping(搬) gifts can be tiresome—or even extremely annoying considering all of our day-to-day demands and other holiday stressors.
Studies also show when people are given something they are more likely to give back. Reciprocity(互惠) is a foundation of good relationships and when we surround ourselves with generous people, we tend to feel the same. Feeling that spirit of giving and the connection it can bring is what the holidays are all about.
24.Why does the author mention his own experience in Paragraph 1?
A. To make a prediction. B. To introduce the topic.
C. To present a reason. D. To clarify a concept.
25.How does Norton illustrate his opinion in Paragraphs 5 and 6?
A. By listing data. B. By giving examples.
C. By making comments. D. By telling personal experiences.
26.Why is preparing a gift sometimes an emotionally fraught chore?
A. It's difficult and expensive. B. It happens frequently.
C. It's not valued by others. D. It requires much effort.
27.What can we learn about giving gifts from the text?
A. It is not worth the effort.
B. It is a must to enhance a relationship.
C. It brings about emotional benefits.
D. It gains popularity during holidays.
答案:
24.B 目的意图题
解析:该题问的是作者为什么在第一段提到了自己的经历。通读全文尤其是第二段最后一句“But science tells me that giving makes me feel good.”可知,科学表明给予让人感觉良好,且下文围绕给予能够带来幸福展开。由此可推知,作者在第一段提到自己的经历是为了引出主题——给予比接受更好。故选B。
25.B 写作手法题
解析:该题问的是在第五段和第六段中Norton是如何阐明自己的观点的。通读第五、六段内容可知,第五段中,Norton举例说明为他人花五美元比为自己花五美元更能提升个人幸福感;第六段中,Norton以围巾为例,说明为他人买一条围巾能让对方感到你很在意他/她,这样能增进彼此之间的关系。故选B。
26.D 细节理解题
定位句:So, there's evidence that generosity promotes happiness, but the process of shopping, wrapping and schlepping(搬) gifts can be tiresome—or even extremely annoying considering all of our day - to - day demands and other holiday stressors. (第七段)
译文:所以,有证据表明慷慨能提升幸福感,但考虑到我们所有的日常需求和带来节日压力的其他因素,购物、包装和搬运礼物的过程可能令人厌倦——或者甚至非常烦人。
解析:根据定位句可知,因为准备礼物需要花费精力,所以它有时是一件苦差事。故选D。
27.C 推理判断题
定位句:Afterwards, the participants reported how happy they felt. Turns out, giving to others led to a significant happiness boost, whereas spending on oneself didn't move the needle. (第四段第二、三句)
译文:之后,参与者报告了他们的快乐程度。结果发现,给予他人会显著提升幸福感,而给自己花钱则不会引起明显的变化。
解析:通读全文尤其是定位句可推知,赠送礼物能提升幸福感,带来情绪方面的益处。故选C。
解析:该题问的是作者为什么在第一段提到了自己的经历。通读全文尤其是第二段最后一句“But science tells me that giving makes me feel good.”可知,科学表明给予让人感觉良好,且下文围绕给予能够带来幸福展开。由此可推知,作者在第一段提到自己的经历是为了引出主题——给予比接受更好。故选B。
25.B 写作手法题
解析:该题问的是在第五段和第六段中Norton是如何阐明自己的观点的。通读第五、六段内容可知,第五段中,Norton举例说明为他人花五美元比为自己花五美元更能提升个人幸福感;第六段中,Norton以围巾为例,说明为他人买一条围巾能让对方感到你很在意他/她,这样能增进彼此之间的关系。故选B。
26.D 细节理解题
定位句:So, there's evidence that generosity promotes happiness, but the process of shopping, wrapping and schlepping(搬) gifts can be tiresome—or even extremely annoying considering all of our day - to - day demands and other holiday stressors. (第七段)
译文:所以,有证据表明慷慨能提升幸福感,但考虑到我们所有的日常需求和带来节日压力的其他因素,购物、包装和搬运礼物的过程可能令人厌倦——或者甚至非常烦人。
解析:根据定位句可知,因为准备礼物需要花费精力,所以它有时是一件苦差事。故选D。
27.C 推理判断题
定位句:Afterwards, the participants reported how happy they felt. Turns out, giving to others led to a significant happiness boost, whereas spending on oneself didn't move the needle. (第四段第二、三句)
译文:之后,参与者报告了他们的快乐程度。结果发现,给予他人会显著提升幸福感,而给自己花钱则不会引起明显的变化。
解析:通读全文尤其是定位句可推知,赠送礼物能提升幸福感,带来情绪方面的益处。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看