2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第63页
第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
The cost of living crisis is causing suffering for millions this winter. One in five people are worried about where their next meal will come from. Parents who live near you are burdened with anxiety about how they will afford to feed their children. Families are struggling and don't know where to turn. Yet while people go hungry, three million tonnes of surplus(剩余的) food is being wasted every year.
FareShare is a national charity working to get that food to people who are struggling—but we need your help. A gift of £90 could provide three meals a day to a family of four for a whole month. Plus, you may be entitled to recover 25 p of tax on every £1 you give as gift money.
Your gift will help us redistribute food to our network of 8 500 local charities and community groups across the UK. You'll also help people to access other services and support through these groups, strengthening communities and easing loneliness through food.
WILL YOU DO YOUR FARESHARE?
PLEASE HELP PEOPLE GOING HUNGRY THIS WINTER
How could your £90 help feed a family in your community?
Surplus food is received from suppliers.
FareShare redistributes the food to local charities helping people in need.
People and families can get healthy meals at day centres, youth groups and community cafes.
We'd love to keep you up - to - date on FareShare's work including fundraising updates. Please get in touch by calling us on 0300 302 3677 or emailing fundraiser@fareshare.org.uk.
To give online, please visit fareshare.org.uk/community1. For more information please scan the QR code.
21.What is the primary focus of FareShare?
A. Providing gifts for families.
B. Redistributing surplus food.
C. Organizing festival events.
D. Offering tax recovery services.
22.What additional benefit will FareShare donors receive?
A. They will receive a tax refund.
B. They will help run the local charities.
C. They will be recognized as organizers.
D. They will receive free meals for themselves.
23.Where does this text probably come from?
A. A travel blog.
B. A news report.
C. A community noticeboard.
D. An entertainment magazine.
答案: 21.B细节理解题
[定位句]①FareShare is a national charity working to get that food to people who are struggling....(第二段第一句)
译文:FareShare是一个致力于为生活困难的人提供(剩余)食物的全国性慈善机构……
②Your gift will help us redistribute food to our network of 8500 local charities and community groups across the UK.(第三段第一句)
译文:你的捐赠将帮助我们将食物重新分配给我们遍布英国的由8500个当地慈善机构和社区团体组成的组织网络。
[解析]该题问的是FareShare的主要关注点是什么。根据定位句可知,FareShare主要关注的是重新分配剩余食物。故选B。
22.A细节理解题
[定位句]Plus, you may be entitled to recover 25 p of tax on every £ 1 you give as gift money.(第二段最后一句)
译文:此外,你每捐赠1英镑,你就可能有权收回25便士的税款。
[解析]该题问的是FareShare的捐赠者可得到的额外好处是什么。根据定位句可知,FareShare的捐赠者将会收到退税。故选A。
23.C 文章出处题
[解析]通读全文可知,文章是一则为慈善组织FareShare招募捐赠者的公告。由此可推知,本文可能来自一个社区布告栏。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭