2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第252页
**D**
“Tie an Italian's hands behind his back,” runs an old joke, “and he'll be speechless.” This rests on a national stereotype: Italians are talkative and emotional, and all that arm - waggling supposedly goes to prove it.
Susan Goldin - Meadow of the University of Chicago has a rather different view. Emotions come out in lots of ways: facial expressions, posture, tone of voice and so on. But people are doing something different when they use gestures with speech, which she sums up in the title of her new book, Thinking with Your Hands. It is a masterly tour through a lifetime's research.
Virtually everyone gestures, not just Italians. Experimental subjects, told after a research session that they were being watched for gestures, apologize for not having made any—but were doing so the entire time. People born blind gesture when they speak, including to each other. A woman born without arms but with “phantom limb syndrome(幻肢综合征)” describes how she uses her phantom arms when she talks—but not when she walks. All this suggests that cognition is, to some extent, “embodied”; thinking is not all done in your head.
In fact, gestures that accompany speech are a second channel of information. Subjects watch a film in which a cat runs but are told to lie and say it jumped. They do so in words—while their hands make a running motion. People who say they believe in sexual equality but gesture with their hands lower when talking about women are not indicating women's height; they can be shown to have biases of which they may be unaware.
In The Crown, a historical drama series, Lady Diana is warned that her hands may betray her real emotions, which could be dangerous; they are tied together so she can learn to speak without gesticulating. No one who reads Susan's book could ever again think that gesturing shows only a lack of control. It is about thinking and communication, and is a sophisticated aid to both.
32. Why does the author mention the old joke in Paragraph 1?
A. To present an argument.
B. To describe a scene.
C. To lead in the topic.
D. To clarify a doubt.
33. Which statement will Susan Goldin - Meadow probably agree with?
A. The disabled seldom use gestures.
B. Gestures literally embody cognition.
C. Thinking only occurs inside the brain.
D. Gestures are improper in communication.
34. What does the author try to prove in the last two paragraphs?
A. Gestures may express what the speaker really thinks.
B. People are unaware of the meanings of their gestures.
C. Gesturing during speech shows only a lack of control.
D. Speakers can lie more easily with the help of gestures.
35. Which of the following is the best title for the text?
A. Speech: A Direct Channel of Information
B. Gestures: A Vital Form of Communication
C. Italian's Body Language: A National Stereotype
D. Thinking with Your Hands: A Lifetime's Research
答案: D
32.C 推理判断题
[解析] 该题问的是作者在第一段提到那个老笑话的目的是什么。根据第二段第三句“But people are doing something different when they use gestures with speech, which she sums up in the title of her new book, Thinking with Your Hands.”可知,但当人们在讲话的时候配合使用手势时,他们所做的事是不同的,这一点她在自己的新书Thinking with Your Hands的标题中进行了总结概括。由此可推知,作者在第一段提到老笑话是为了引出本文的主题,即手势在交流中的重要性。故选C。
33.B 推理判断题
[定位句] Susan Goldin - Meadow of the University of Chicago has a rather different view. Emotions come out in lots of ways: facial expressions, posture, tone of voice and so on. But people are doing something different when they use gestures with speech, which she sums up in the title of her new book, Thinking with Your Hands.(第二段第一至三句)
译文: 芝加哥大学的Susan Goldin - Meadow持有截然不同的观点。情感以多种方式表现出来:面部表情、姿势、语调等等。但当人们在讲话的时候配合使用手势时,他们所做的事是不同的,这一点她在自己的新书Thinking with Your Hands的标题中进行了总结概括。
[解析] 该题问的是Susan Goldin - Meadow可能会同意哪种说法。根据定位句并结合第三段可知,Susan Goldin - Meadow认为人们在讲话时配合使用手势所做的事情不同,并强调手势是思考和交流的一部分。由此可推知,Susan Goldin - Meadow可能会同意“手势确实体现了认知”这一说法。故选B。
34.A 推理判断题
[定位句] ①In fact, gestures that accompany speech are a second channel of information. Subjects watch a film in which a cat runs but are told to lie and say it jumped. They do so in words—while their hands make a running motion.(第四段第一至三句)
译文: 实际上,伴随语言的手势是(传递)信息的第二种渠道。实验对象观看一段猫奔跑的电影,但他们被要求撒谎描述猫跳了起来。虽然他们用语言这样表述了,但他们的手部动作却呈现出猫正在奔跑的样子。
②No one who reads Susan's book could ever again think that gesturing shows only a lack of control. It is about thinking and communication, and is a sophisticated aid to both.(第五段最后两句)
译文: 没有一个读过Susan这本书的人会再认为手势仅表明缺乏控制力。手势关乎思考与沟通,是一种提升这两者的先进辅助工具。
[解析] 该题问的是作者在最后两段试图证明什么。根据定位句可推知,作者在最后两段通过举例来说明手势可能表达说话者的真实想法。故选A。
35.B 标题概括题
[解析] 通读全文可知,文章主要介绍了手势作为一种重要的交流形式,在语言和思考中所扮演的角色。从文章开头提到的意大利人的老笑话,到Susan Goldin - Meadow的观点,再到各种实验和实例的引用,均旨在强调手势在交流中不可或缺的地位。由此可推知,B项“手势:一种重要的交流形式”符合文章主旨,是本文的最佳标题。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭