2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第43页
D
Two new community initiatives offering the opportunity to borrow everything from sewing machines to party supplies are aiming to reduce waste and consumption.
Tools n Things Library in Leederville, Perth is a community library designed to allow community members to get access to the things they might need around the house instead of buying them in a hardware store (五金店).
“That's our philosophy—don't buy; borrow. Many people buy things just for a small task at home, and then they won't use them for a couple of years,” library volunteer Rex Breheny said.
The project is run by volunteers who founded it in 2019, and after an interruption in 2020 because of the pandemic(大流行病), it has now grown to several hundred members who can come and borrow things twice a week. In a way it is a return to an old tradition of neighbors borrowing each other's tools and forming connections in the process.
Tools n Things Library is the first of its kind in Perth, and another called Share Shed has just started in Bassendean. Its co - founder Renee McLennan said they wanted to expand beyond tools to all sorts of things that people might use rarely, like camping equipment or entertaining needs.
“We're doing the kind of equipment you'd use for a party. Instead of everybody buying disposable plates, and cups and things like that, we've got quality glasses and cutlery(餐具), as well as decorations that people can use for those events that they might have once a year,” she said.
The Share Shed is being considered as a way to tackle consumer culture. The world cannot continue to support our current level of resource consumption—at present overconsumption means that each year we consume 75 percent more than the planet can regenerate.
“Borrowing items and shifting our thinking from an ownership to an access model help to reduce the number of things that are produced and limit waste. At the same time, sharing the things that we use every now and then is a great way of connecting with people who live locally,” Bod Anderson, an officer in Perth said.
32.Why were the initiatives launched?
A. To introduce two new communities.
B. To advocate consuming fewer resources.
C. To call on people to fight against pandemic.
D. To encourage people to borrow daily necessities.
33.What do we know about the project of Tools n Things Library?
A. It is out of use. B. It is well received.
C. It is out of fashion. D. It is often interrupted.
34.What's an advantage of Share Shed over Tools n Things Library?
A. Wider options. B. Better quality.
C. Longer duration. D. Newer equipment.
35.What's Bod Anderson's attitude to the initiatives?
A. Doubtful. B. Supportive.
C. Critical. D. Objective.
答案: D
体裁:说明文 主题语境:人与社会——社会服务与人际沟通——两个减少消耗与浪费的倡议
【文章大意】文章主要介绍了两个新的社区倡议,旨在减少浪费,恢复社区共享的传统。
【语篇结构】
结构划分:第一段,具体信息:两个社区倡议的目的
结构划分:第二段—第四段,具体信息:介绍Tools n Things Library项目
结构划分:第五段—第七段,具体信息:介绍Share Shed项目
结构划分:第八段,具体信息:珀斯的一名官员对社区倡议的态度
32.B 细节理解题
【定位句】Two new community initiatives offering the opportunity to borrow everything from sewing machines to party supplies are aiming to reduce waste and consumption. (第一段)
译文:两项新的社区倡议(为人们)提供了借用从缝纫机到派对用品等各种物品的机会,旨在减少浪费和消耗。
【解析】该题问的是为什么要发起这些倡议。根据定位句可知,发起倡议是为了减少资源消耗。故选B。
33.B 推理判断题
【定位句】The project is run by volunteers who founded it in 2019, and after an interruption in 2020 because of the pandemic (大流行病),it has now grown to several hundred members who can come and borrow things twice a week. (第四段第一句)
译文:该项目由志愿者运营,他们在2019年创办了这个项目,在2020年因疫情中断后,现在它已经发展到有数百名成员(参与),他们每周可以来借两次东西。
【解析】该题问的是我们对Tools n Things Library项目有什么了解。通读第四段尤其是定位句可推知,Tools n Things Library很受欢迎。故选B。
34.A 细节理解题
【定位句】Its co - founder Renee McLennan said they wanted to expand beyond tools to all sorts of things that people might use rarely, like camping equipment or entertaining needs. (第五段第二句)
译文:该项目的联合创始人Renee McLennan表示,他们希望将物品从工具扩展到人们可能很少使用的各种东西,比如露营设备或娱乐必需品。
【解析】该题问的是Share Shed相对于Tools n Things Library的优势是什么。根据定位句可知,Share Shed的优势在于它拥有更广泛的选择。故选A。
35.B 推理判断题
【定位句】“Borrowing items and shifting our thinking from an ownership to an access model help to reduce the number of things that are produced and limit waste. At the same time, sharing the things that we use every now and then is a great way of connecting with people who live locally,” Bod Anderson, an officer in Perth said. (最后一段)
译文:珀斯的一名官员Bod Anderson说:“借用物品并将我们的思维从所有权模式转变为使用权模式,有助于减少生产的物品的数量并限制浪费。与此同时,分享我们偶尔使用的东西也是与当地居民建立联系的一个好方法。”
【解析】根据定位句可推知,Bod Anderson对这些倡议持支持态度。故选B。
长难句分析:We’re doing the kind of equipment you’d use for a party. (第六段第一句)
分析:本句是一个主从复合句。“you’d use for a party”是省略了that/which的定语从句,先行词是the kind of equipment。
译文:我们提供你会在派对上用到的那种设备。
重点词汇与短语:interruption n. 打扰,插嘴,阻断物,中断时间 disposable adj. 一次性的 tackle v. 处理 regenerate v. 使再生,使振兴 get access to 使用,进入
一词多义:waste(第一段)
(1)n. 浪费,滥用·It seems such a waste to throw good food away. 把好的食物扔掉似乎太浪费了。
(2)n. 废物,垃圾·Too much toxic waste is being dumped at sea. 太多的有毒废料在向大海里倾倒。
(3)v. 浪费,滥用·You’re wasting your time trying to explain it to him. 你跟他解释是在浪费时间。
(4)adj. 荒芜的,废弃的·The car was found on a piece of waste ground. 那辆车是在一块荒地里发现的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭