2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第254页
- **第二节**(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We watch our salt and fat intake to protect our hearts. We exercise and take calcium to protect our bones. We use sunscreen to protect our skin. But what can we do to protect our eyes, all year round? A lot. 36.
- **Invest in quality sunglasses**
To shield your eyes, wear sunglasses certified to block out 99 to 100 percent of UVA and UVB light. 37. “In fact, if the lenses are dark but not UV - protected, that's worse for your eyes, because when you're looking through dark lenses your pupils dilate, which lets more UV light inside to do damage,” says Dr. Esen Akpek, a professor at Johns Hopkins University.
- **Wear safety glasses when needed**
You don't have to be doing construction work or factory work to need protective eyewear. 38. . It's estimated that up to 90 percent of sports - related eye injuries are actually preventable with proper eye protection. “I see people who've been gardening, leaned forward and got poked in the eye by a branch,” says Dr. Davinder Grover, an ophthalmologist at Glaucoma Associates of Texas.
- **Invest in an air purifier**
39.   . Outdoor cold and wind can be drying, too, while pollution and allergens can cause irritation. In addition to lubricating eye drops, “air purifiers and humidifiers are our friends,” says Akpek.
- **See an eye specialist regularly**
Routine checkup helps maintain good eye health, so please don't forget to see an eye specialist for a checkup regularly, if possible. 40. .
A. Safety comes first for various outdoor activities
B. Surprisingly, dark lenses aren't necessarily the most protective
C. Indoor heating and air conditioning can dry out the air—and the eyes
D. Gardening, home repairs and sports all pose the risk of trauma to the eye
E. Not all eye problems are noticeable, and all are best treated when found early
F. By incorporating these lifestyle steps, your eyes will stay healthy throughout the year
G. We have asked experts what lifestyle steps people should take to protect their vision and eye health
答案: 36.G 过渡句 【解析】上文讲我们使用防晒霜来保护我们的皮肤。但是,我们可以做些什么来全年保护我们的眼睛呢?有很多方法;下文具体介绍了几点保护眼睛的建议。G项“我们向专家咨询了人们应该采取什么样的生活方式步骤来保护他们的视力和眼部健康”承上启下,符合语境。故选G。
37.B 过渡句 【解析】上文讲为了保护你的眼睛,戴经过认证的太阳镜以阻挡99%到100%的长波紫外线和中波紫外线;下文讲事实上,如果镜片是深色的但不防紫外线,那对你的眼睛更不利,因为当你透过深色镜片看东西时,瞳孔会放大,这会让更多的紫外线进入眼睛,从而造成伤害。B项“令人惊讶的是,深色镜片不一定是最具保护作用的”承上启下,符合语境。故选B。
38.D 细节还原句 【解析】上文讲你不必在做建筑工作或在工厂工作时才需要防护眼镜。D项“园艺、房屋修缮和运动都有造成眼部损伤的风险”承接上文,符合语境。故选D。
39.C 细节还原句 【解析】下文讲室外的寒冷和大风也会使眼睛干涩,而污染和过敏原会对眼睛产生刺激。C项“室内暖气和空调会使空气变干,也会使眼睛干涩”与下文衔接紧密,符合语境。C项中的“Indoor”与下文中“Outdoor”相呼应。故选C。
40.E 段尾总结句 【解析】上文讲例行检查有助于保持良好的眼部健康,所以如果可能的话,请不要忘记定期找眼科专家做检查。E项“并非所有的眼部问题都是显而易见的,而且在早期发现时能得到最佳治疗”承接上文,符合语境。故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭