2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第119页
C
Concrete has served as the foundation stone of the construction industry for hundreds of years. However, the process of producing concrete is one of the most environmentally unfriendly processes in the world. In the process, not only is carbon dioxide(二氧化碳) released into the air by the energy used to heat the limestone, but the limestone itself also gives out a huge amount of the element.
Luckily, a number of start-ups throughout the world are using creative thinking to make the construction industry a whole lot more friendly for the planet.
A Canadian company called CarbonCure has found a way to inject(注入) concrete with carbon dioxide itself. Not only does this trap the carbon dioxide into the concrete, keeping it from running away into the atmosphere, but it also creates a super strong material called calcium carbonate, which reduces the total amount of concrete that needs to be used.
California-based Brimstone, is creating carbon-negative concrete by doing away with limestone entirely and instead using silicate rock, a material that does not release carbon dioxide when heated. Instead, the process produces magnesium(镁), which absorbs carbon dioxide, as the basis for their concrete.
Additionally, researchers at Australia's RMIT University have recently released a study showing that adding coffee grounds instead of sand to concrete could make it much stronger, reducing both the amount of sand used, as well as the amount of concrete that would need to be used in the final product.
The biggest barrier at this point is convincing members of the industry that the new types of concrete are safe to be used, according to Stacy Smedley, director at a nonprofit focused on decarbonizing construction.
Hopefully these new solutions to the environmental problems of concrete will soon be widely adopted. Given the significant part the construction industry has in releasing carbon dioxide into the atmosphere, great improvements can be made when more environmentally-friendly materials are used.
28.What is the environmental issue associated with traditional concrete production?
A. The high demand for energy.
B. The processing of waste materials.
C. The mass release of carbon dioxide.
D. The use of non-renewable resources.
29.How does CarbonCure deal with the environmental impact of concrete production?
A. By using silicate rock as the basis.
B. By putting carbon dioxide into concrete.
C. By replacing sand with coffee grounds.
D. By absorbing carbon dioxide with magnesium.
30.According to Smedley, what is the major challenge facing these solutions?
A. Difficulty in making profits.
B. Convincing the public of the convenience.
C. Lack of funding for research.
D. Removing the industry members' safety concerns.
31.What is the author's purpose in writing the text?
A. To promote an alternative to concrete.
B. To advocate environmental protection.
C. To introduce new ways to produce concrete.
D. To emphasize the significance of creativity.
答案: C
28.C 细节理解题
【定位句】In the process, not only is carbon dioxide(二氧化碳) released into the air by the energy used to heat the limestone, but the limestone itself also gives out a huge amount of the element. (第一段最后一句)
译文:在这个过程中,不仅仅是用于加热石灰石的能源能将二氧化碳释放到空气中,而且石灰石本身也会释放出大量的元素。
【解析】该题问的是与传统混凝土生产相关的环境问题是什么。通读第一段尤其是定位句可知,与传统混凝土生产相关的环境问题是二氧化碳的大量释放。故选C。
29.B 细节理解题
【定位句】A Canadian company called CarbonCure has found a way to inject(注入) concrete with carbon dioxide itself. (第三段第一句)
译文:一家名为CarbonCure的加拿大公司已经找到了一种向混凝土中注入二氧化碳的方法。
【解析】该题问的是CarbonCure公司是如何处理混凝土生产对环境的影响的。通读第三段尤其是定位句可知,CarbonCure公司通过将二氧化碳注入混凝土,以防止其飘散到大气中,从而处理混凝土生产对环境的影响。故选B。
30.D 细节理解题
【定位句】The biggest barrier at this point is convincing members of the industry that the new types of concrete are safe to be used, according to Stacy Smedley, director at a nonprofit focused on decarbonizing construction. (倒数第二段)
译文:一家专注于建筑脱碳的非营利组织的经理Stacy Smedley表示,目前最大的障碍是让业内人士相信,使用新型混凝土是安全的。
【解析】该题问的是据Smedley所说,这些解决方案面临的主要挑战是什么。根据定位句可知,Stacy Smedley认为这些解决方案面临的主要挑战是消除业内人士对新型混凝土的安全性能的顾虑。故选D。
31.C 写作意图题
【解析】该题问的是作者写这篇文章的目的是什么。通读全文可知,本文主要介绍了几种更环保的生产混凝土的方法。由此可推知,作者的目的是介绍一些生产混凝土的新方法。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭