第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
For high schoolers, a career goal can help them choose a major and college. They may find a career that fits for the first try. Therefore, do encourage the career exploration below. It describes a few new ones that will be available when your teen reaches adulthood.
● Next - generation psychological help
Unfortunately, psychological health issues are unlikely to decrease soon. The existing research is far from a cure - all. Psychological help will likely be an ever more interesting and in - demand profession.
● Intermediate health care provider
The U. S. is facing an overburdened health care system. So, an ever - higher percentage of health care will be provided by intermediate - care providers such as physician assistant, dental assistant, etc. The good news for career - seekers is that the training is much shorter.
● Software developers and engineers
Experts in database architecture, artificial intelligence, and machine learning will stay in demand. New applications may include AI - assisted diagnosis(诊断) and treatment recommendations, individualized education, and advanced embryo(胚胎) selection to ensure absence of genetically influenced diseases and so on.
● Precision medicine
In your teen’s lifetime, major diseases will likely be prevented and/or treated with molecules custom - matched(定制) to the very specific disease. Your math - centric teen who can picture getting a PhD could help make that happen.
Tips
It’s great when teens are able to explore careers on their own. You might want to sit alongside, but let your teen sit in the driver’s seat. Only help as much as needed.
21.Which career focuses on mental issues?
A. Next - generation psychological help.
B. Software developers and engineers.
C. Intermediate health care provider.
D. Precision medicine.
22.Which of the following relates to all the careers?
A. Database architecture.
B. Medical health.
C. Math knowledge.
D. AI education.
23.Who is the text intended for?
A. Teens.
B. Employers.
C. Teachers.
D. Parents.
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
For high schoolers, a career goal can help them choose a major and college. They may find a career that fits for the first try. Therefore, do encourage the career exploration below. It describes a few new ones that will be available when your teen reaches adulthood.
● Next - generation psychological help
Unfortunately, psychological health issues are unlikely to decrease soon. The existing research is far from a cure - all. Psychological help will likely be an ever more interesting and in - demand profession.
● Intermediate health care provider
The U. S. is facing an overburdened health care system. So, an ever - higher percentage of health care will be provided by intermediate - care providers such as physician assistant, dental assistant, etc. The good news for career - seekers is that the training is much shorter.
● Software developers and engineers
Experts in database architecture, artificial intelligence, and machine learning will stay in demand. New applications may include AI - assisted diagnosis(诊断) and treatment recommendations, individualized education, and advanced embryo(胚胎) selection to ensure absence of genetically influenced diseases and so on.
● Precision medicine
In your teen’s lifetime, major diseases will likely be prevented and/or treated with molecules custom - matched(定制) to the very specific disease. Your math - centric teen who can picture getting a PhD could help make that happen.
Tips
It’s great when teens are able to explore careers on their own. You might want to sit alongside, but let your teen sit in the driver’s seat. Only help as much as needed.
21.Which career focuses on mental issues?
A. Next - generation psychological help.
B. Software developers and engineers.
C. Intermediate health care provider.
D. Precision medicine.
22.Which of the following relates to all the careers?
A. Database architecture.
B. Medical health.
C. Math knowledge.
D. AI education.
23.Who is the text intended for?
A. Teens.
B. Employers.
C. Teachers.
D. Parents.
答案:
A
21.A 细节理解题
【定位句】Unfortunately, psychological health issues are unlikely to decrease soon. The existing research is far from a cure-all.(Next-generation psychological help部分前两句)
译文:遗憾的是,心理健康问题不可能很快减少。现有研究还远远不能包治百病。
【解析】该题问的是哪个职业关注心理问题。根据定位句可知,新一代心理帮助这一职业关注心理问题。故选A。
22.B 细节理解题
【解析】该题问的是以下哪一项与所有职业有关。通读全文可知,Next-generation psychological help中提到了“psychological health issues... The existing research is far from a cure-all.”;Intermediate health care provider中提到了“health care system”;Software developers and engineers中提到了“AI-assisted diagnosis(诊断) and treatment recommendations”;Precision medicine中提到了“major diseases will likely be prevented and/or treated with molecules custom-matched(定制) to the very specific disease”。由此可知,文中提到的所有的职业都与医疗健康有关。故选B。
23.D 推理判断题
【定位句】①It describes a few new ones that will be available when your teen reaches adulthood.(第一段最后一句)
译文:它介绍了一些你的孩子成年后可以从事的新职业。
②It’s great when teens are able to explore careers on their own. You might want to sit alongside, but let your teen sit in the driver’s seat.(最后一段第一、二句)
译文:青少年能够独立探索职业生涯是件好事。你可能想坐在旁边(陪伴孩子一起探索),但要让你的孩子坐在驾驶座上。
【解析】根据定位句可推知,本文是写给青少年的父母的。文章建议他们鼓励孩子进行职业探索。故选D。
长难句分析:It describes a few new ones that will be available when your teen reaches adulthood.(第一段最后一句)本句是一个主从复合句。that引导定语从句,先行词是a few new ones;when引导时间状语从句。译文:它介绍了一些你的孩子成年后可以从事的新职业。
重点词汇与短语:major n. 专业 exploration n. 探索 profession n. 职业,application n. 应用软件,应用程序 ensure v. 确保,保证,fit for适合 be able to do sth. 能够做某事
熟词生义:picture(Precision medicine部分第二句) 常用义:n. 图片,照片 文章义:v. 想象,例句:We found it hard to picture him as the father of teenage sons. 我们很难想象他居然是有几个十几岁儿子的父亲了。
21.A 细节理解题
【定位句】Unfortunately, psychological health issues are unlikely to decrease soon. The existing research is far from a cure-all.(Next-generation psychological help部分前两句)
译文:遗憾的是,心理健康问题不可能很快减少。现有研究还远远不能包治百病。
【解析】该题问的是哪个职业关注心理问题。根据定位句可知,新一代心理帮助这一职业关注心理问题。故选A。
22.B 细节理解题
【解析】该题问的是以下哪一项与所有职业有关。通读全文可知,Next-generation psychological help中提到了“psychological health issues... The existing research is far from a cure-all.”;Intermediate health care provider中提到了“health care system”;Software developers and engineers中提到了“AI-assisted diagnosis(诊断) and treatment recommendations”;Precision medicine中提到了“major diseases will likely be prevented and/or treated with molecules custom-matched(定制) to the very specific disease”。由此可知,文中提到的所有的职业都与医疗健康有关。故选B。
23.D 推理判断题
【定位句】①It describes a few new ones that will be available when your teen reaches adulthood.(第一段最后一句)
译文:它介绍了一些你的孩子成年后可以从事的新职业。
②It’s great when teens are able to explore careers on their own. You might want to sit alongside, but let your teen sit in the driver’s seat.(最后一段第一、二句)
译文:青少年能够独立探索职业生涯是件好事。你可能想坐在旁边(陪伴孩子一起探索),但要让你的孩子坐在驾驶座上。
【解析】根据定位句可推知,本文是写给青少年的父母的。文章建议他们鼓励孩子进行职业探索。故选D。
长难句分析:It describes a few new ones that will be available when your teen reaches adulthood.(第一段最后一句)本句是一个主从复合句。that引导定语从句,先行词是a few new ones;when引导时间状语从句。译文:它介绍了一些你的孩子成年后可以从事的新职业。
重点词汇与短语:major n. 专业 exploration n. 探索 profession n. 职业,application n. 应用软件,应用程序 ensure v. 确保,保证,fit for适合 be able to do sth. 能够做某事
熟词生义:picture(Precision medicine部分第二句) 常用义:n. 图片,照片 文章义:v. 想象,例句:We found it hard to picture him as the father of teenage sons. 我们很难想象他居然是有几个十几岁儿子的父亲了。
查看更多完整答案,请扫码查看