2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第193页
D
About ten years ago, logging into Facebook, Twitter, or Instagram would mostly show posts from friends and family in the order they were posted. Today, these platforms present a mix of content, tailored by algorithms(算法) to match users’ interests, whether it’s plants, sports, cats, or politics.
Kyle Chayka, a writer for The New Yorker, discusses this topic in his book, Filterworld. He explains that algorithms analyze user data to predict and influence what they will likely engage with. This means that instead of a simple, chronological feed, users encounter a dynamic stream, constantly adapting to their preferences. Chayka examines how these algorithmic recommendations control what we consume, from music and movies to food and travel destinations. He argues that this machine - driven selection process has turned us into passive consumers, making our preferences and tastes more similar.
Chayka points out that algorithms make us passive by always showing us content that we’re unlikely to click away from but won’t find too unexpected or challenging. This constant stream of recommendations reduces our exposure to diverse or challenging content, subtly shaping our preferences and behaviors.
Moreover, Chayka points out that algorithms also pressure content creators, like musicians and artists, to tailor their work to fit these digital platforms. For instance, musicians on Spotify or TikTok might focus on creating catchy hooks at the beginning of their songs to grab the listener’s attention.
Despite the strong presence of these algorithms, Chayka believes that regulation could reduce their influence. He suggests that if Meta, the parent company of Facebook, were required to separate its various services, like Instagram or WhatsApp, and make them compete with each other, it could give users more control and choice over their digital consumption.
In summary, the change from simple, time - ordered social media posts to algorithm - driven content has a big impact on both the viewers and the creators, influencing what we see, hear, and even think. Chayka’s insights highlight the need for greater awareness and potentially more regulation in our increasingly digital world.
32.According to the text, how have social media platforms changed in the past ten years?
A. They show posts in a time - based order.
B. They prioritize posts from friends and family.
C. They make adjustments to satisfy users’ needs.
D. They provide more content to meet different needs.
33.What does Kyle Chayka think of algorithmic recommendations?
A. They make users more active consumers.
B. They shape users’ preferences and behaviors.
C. They reduce the influence of content creators.
D. They expose users to diverse and challenging content.
34.How do algorithms influence musicians’ work on digital platforms?
A. By encouraging musicians to create longer songs.
B. By discouraging musicians from using catchy hooks.
C. By giving musicians more control and choice over their music.
D. By requiring musicians to create their work to fit the platforms.
35.What can be concluded from the text?
A. Tech companies should have more departments.
B. Social media algorithms give content creators less opportunities.
C. Social media algorithms flatten our culture by making decisions for us.
D. Network platforms have increased the common recommendations for 10 years.
答案: 32.C 细节理解题
【定位句】Today, these platforms present a mix of content, tailored by algorithms(算法) to match users' interests...(第一段最后一句)
译文:今天,这些平台呈现的是混合内容,这些内容由算法量身定制,以匹配用户的兴趣……
【解析】该题问的是根据文章,社交媒体平台在过去十年中发生了怎样的变化。通读第一段尤其是定位句可知,过去十年中,社交媒体平台进行调整以满足用户的需求。故选C。
33.B 细节理解题
【定位句】This constant stream of recommendations reduces our exposure to diverse or challenging content, subtly shaping our preferences and behaviors.(第三段最后一句)
译文:这种源源不断的推荐减少了我们接触多样化或具有挑战性的内容(的机会),潜移默化地塑造了我们的偏好和行为。
【解析】该题问的是Kyle Chayka对算法推荐有什么看法。通读第三段尤其是定位句可知,他认为算法推荐塑造了用户的偏好和行为。故选B。
34.D 细节理解题
【定位句】Moreover, Chayka points out that algorithms also pressure content creators, like musicians and artists, to tailor their work to fit these digital platforms.(第四段第一句)
译文:此外,Chayka指出,算法也会给音乐家和艺术家等内容创作者带来压力,从而使他们调整自己的作品以适应这些数字平台。
【解析】该题问的是算法如何影响音乐家在数字平台上的作品。根据定位句可知,算法要求音乐家创作适合这些数字平台的作品。故选D。
35.C 推理判断题
【定位句】①He argues that this machine - driven selection process has turned us into passive consumers, making our preferences and tastes more similar.(第二段最后一句)
译文:他认为这种受机器驱动的选择过程把我们变成了被动的消费者,使我们的偏好和品味更加相似。
②This constant stream of recommendations reduces our exposure to diverse or challenging content, subtly shaping our preferences and behaviors.(第三段最后一句)
译文:这种源源不断的推荐减少了我们接触多样化或具有挑战性内容(的机会),潜移默化地塑造了我们的偏好和行为。
【解析】该题问的是从文中可以得出什么结论。通读全文尤其是定位句可知,本文主要讲述了社交媒体算法会根据用户的喜好进行相应的推送,替用户做决定,同时推送的内容缺乏挑战和多样性,进而使我们的文化更加扁平化。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭