第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
While technology addicts teens to their devices, they are not helpless against the draw of it. Here are five ways educators can support their students' digital well-being.
Explore design tricks companies use. The technology we use daily is designed to catch and hold our attention. Companies know what keeps our eyes on the screen. To help, teachers can unpack design tricks and explain how companies employ features like auto-play to get users to stay on their apps. 36
Talk about how technology can increase feelings of anxiety. The decline in youth mental health is associated with an increase in social media use. 37 We can help our students by allowing them to consider the benefits of technology and then to think about changing the habits that aren't serving their well-being.
38 Social media can bring the feeling: “All my friends have better lives than me.” Plus, design features like “read receipts” can lead to teens knowing their messages have been seen and stressing about why friends haven't yet replied. These are classic examples of thinking traps. Identifying them can help teens get rid of some negative thoughts.
Uncover the ways that AI can play a role in misinformation. AI is rapidly transforming the world. Recommendation algorithms(算法), which determine what we do and do not see on our feeds and in our search results, can have very real consequences. 39 By understanding how these technologies work, students can start to enjoy more benefits of technology.
Encourage families to have meaningful conversations with their children. Take the time to share with families the topics and resources you're teaching in class. 40 Knowing we're all in the same boat is crucial.
A. Social media is ruining our life.
B. Connect them with their inner world.
C. Build their awareness of thinking traps.
D. This by no means indicates all technology is bad.
E. They can pull us toward increasingly extreme views.
F. It turns out adults and kids all pursue digital well-being.
G. Knowing these can motivate students to get back their attention.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
While technology addicts teens to their devices, they are not helpless against the draw of it. Here are five ways educators can support their students' digital well-being.
Explore design tricks companies use. The technology we use daily is designed to catch and hold our attention. Companies know what keeps our eyes on the screen. To help, teachers can unpack design tricks and explain how companies employ features like auto-play to get users to stay on their apps. 36
Talk about how technology can increase feelings of anxiety. The decline in youth mental health is associated with an increase in social media use. 37 We can help our students by allowing them to consider the benefits of technology and then to think about changing the habits that aren't serving their well-being.
38 Social media can bring the feeling: “All my friends have better lives than me.” Plus, design features like “read receipts” can lead to teens knowing their messages have been seen and stressing about why friends haven't yet replied. These are classic examples of thinking traps. Identifying them can help teens get rid of some negative thoughts.
Uncover the ways that AI can play a role in misinformation. AI is rapidly transforming the world. Recommendation algorithms(算法), which determine what we do and do not see on our feeds and in our search results, can have very real consequences. 39 By understanding how these technologies work, students can start to enjoy more benefits of technology.
Encourage families to have meaningful conversations with their children. Take the time to share with families the topics and resources you're teaching in class. 40 Knowing we're all in the same boat is crucial.
A. Social media is ruining our life.
B. Connect them with their inner world.
C. Build their awareness of thinking traps.
D. This by no means indicates all technology is bad.
E. They can pull us toward increasingly extreme views.
F. It turns out adults and kids all pursue digital well-being.
G. Knowing these can motivate students to get back their attention.
答案:
36.G 段尾总结句 【解析】上文讲为了(给学生)提供帮助,老师们可以剖析设计技巧,解释公司如何利用自动播放等功能让用户停留在自己的应用程序上。G项“了解这些可以激励学生找回他们的注意力”承接上文,符合语境。故选G。
37.D 过渡句 【解析】上文讲青少年心理健康状况的下降与社交媒体使用(频率)的增加有关;下文讲我们可以帮助我们的学生,让他们细想科技的好处,然后考虑改变那些不利于他们健康的习惯。D项“这绝不意味着所有的技术都是不好的”承上启下,符合语境。故选D。
38.C 段首主旨句 【解析】下文具体介绍了几个思维陷阱的经典例子。识别它们可以帮助青少年摆脱一些消极的想法。C项“培养他们的思维陷阱意识”能概括本段内容,符合语境。且C项中的“thinking traps”是原词复现。故选C。
39.E 例证句 【解析】上文讲推荐算法决定了我们在信息流和搜索结果中能看到什么,不能看到什么,它会带来非常现实的后果。E项“它们会让我们的观点(变得)越来越极端”承接上文,符合语境。E项中的“They”指代上文中的“Recommendation algorithms(算法)”。故选E。
40.F 过渡句 【解析】上文讲花时间和家人分享你在课堂上教授的话题和谋略;下文讲知道我们都在同一条船上是至关重要的。F项“事实证明,成年人和孩子都追求数字健康”承上启下,符合语境。故选F。
37.D 过渡句 【解析】上文讲青少年心理健康状况的下降与社交媒体使用(频率)的增加有关;下文讲我们可以帮助我们的学生,让他们细想科技的好处,然后考虑改变那些不利于他们健康的习惯。D项“这绝不意味着所有的技术都是不好的”承上启下,符合语境。故选D。
38.C 段首主旨句 【解析】下文具体介绍了几个思维陷阱的经典例子。识别它们可以帮助青少年摆脱一些消极的想法。C项“培养他们的思维陷阱意识”能概括本段内容,符合语境。且C项中的“thinking traps”是原词复现。故选C。
39.E 例证句 【解析】上文讲推荐算法决定了我们在信息流和搜索结果中能看到什么,不能看到什么,它会带来非常现实的后果。E项“它们会让我们的观点(变得)越来越极端”承接上文,符合语境。E项中的“They”指代上文中的“Recommendation algorithms(算法)”。故选E。
40.F 过渡句 【解析】上文讲花时间和家人分享你在课堂上教授的话题和谋略;下文讲知道我们都在同一条船上是至关重要的。F项“事实证明,成年人和孩子都追求数字健康”承上启下,符合语境。故选F。
查看更多完整答案,请扫码查看