2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第121页
D
Writing out the same word again and again may bring back bad memories for some, but handwriting can boost connectivity across brain regions, some of which are involved in learning and memory, a new study shows.
In the study, psychologists Audrey and Ruud, both at the Norwegian University of Science and Technology, stuck electrodes(电极) on the participants' heads. They asked the participants to type out or handwrite with a digital pen words that appeared on a computer screen. Sensors in a cap recorded electrical brain activity. Then the psychologists looked for when two brain areas are active with the same frequency of electrical waves at the same time. This result can reveal the connectivity among different regions across the brain.
With handwriting, the researchers saw increased activity, specifically in low frequency bands, not only in the expected motor areas but also in others associated with learning. These low frequency bands have previously been shown to support memory processes. When the team compared the two tasks, they realized that handwriting—but not typing—increased the connectivity across parietal(顶叶) brain regions, which are involved in sensory and motor processing, and central regions, many of which are involved in memory.
“Even when the movements are very similar, the activation seems much, much higher in handwriting,” Audrey says. “It shows that there's more involvement of these brain regions when you're handwriting, which might give you some specific advantages.”
These findings suggest that there are distinct processes of brain activation happening while a person types or writes. This boost of stimulation of handwriting facilitates learning because these particular waves between these areas are involved in memory formation and encoding(编码).
And although handwriting may help with learning processes, typing is often easier, faster and more practical. “Students and teachers alike should therefore consider the task at hand to decide to handwrite or type,” Audrey says. Despite the need for more studies to determine the best learning strategy, experts say that handwriting shouldn't be left behind in the digital age. “Schools need to bring in more writing into curriculum design,” Ruud says.
32.What did Audrey and Ruud mainly do in their research?
A. They tested the function of electrodes.
B. They analyzed the brain structure.
C. They monitored the brain activities.
D. They recorded the writing speed.
33.Why can handwriting improve learning more than typing?
A. It involves more specific brain activation.
B. It promotes better muscle memory.
C. It allows for more innovative thinking.
D. It encourages better concentration.
34.What's the author's attitude toward typing?
A. Favorable. B. Objective. C. Doubtful. D. Unclear.
35.What might be the best title for the text?
A. Taking Notes by Hand Is Becoming Uncommon in Class
B. Using Keyboard Is Recommended Due to Its Convenience
C. Widespread Brain Connectivity Is Crucial to Human Learning
D. Handwriting Boosts Brain Connections More Than Typing Does
答案: D
32.C 细节理解题
【定位句】Sensors in a cap recorded electrical brain activity. Then the psychologists looked for when two brain areas are active with the same frequency of electrical waves at the same time. (第二段第三、四句)
译文:帽子上的传感器记录了脑电波活动。然后,心理学家观察当两个大脑区域在同一时间以相同的电波频率(变得)活跃的情况。
【解析】该题问的是Audrey和Ruud在他们的研究中主要做了什么。通读第二段尤其是定位句可知,Audrey和Ruud在他们的研究中的主要工作是监测大脑活动。故选C。
33.A 推理判断题
【定位句】When the team compared the two tasks, they realized that handwriting—but not typing—increased the connectivity across parietal (顶叶) brain regions, which are involved in sensory and motor processing, and central regions, many of which are involved in memory. (第三段第三句)
译文:当(研究)小组比较这两项任务时,他们意识到手写——而不是打字——增强了大脑顶叶区域和中央区域之间的连接度,大脑顶叶区域与感觉和运动处理有关,中央区域中许多区域与记忆有关。
【解析】该题问的是为什么手写比打字更能促进学习。根据定位句可推知,手写比打字更能促进学习是因为手写相比打字涉及更具体的大脑活动。故选A。
34.B 观点态度题
【定位句】And although handwriting may help with learning processes, typing is often easier, faster and more practical. “Students and teachers alike should therefore consider the task at hand to decide to handwrite or type,” Audrey says. (最后一段第一、二句)
译文:尽管手写可能有助于学习过程,但打字往往更容易、更快、更实用。Audrey说:“因此,学生和教师都应该根据手头的任务来决定是手写还是打字。”
【解析】该题问的是作者对打字的态度是什么。根据定位句可知,作者并没有明显表现出对打字持支持或反对态度,而是客观地描述了打字和手写各自的优点。同时陈述了心理学家的观点:手写还是打字应视情况而定。由此可推知,作者对打字的态度是客观的。故选B。
35.D 标题概括题
【定位句】Writing out the same word again and again may bring back bad memories for some, but handwriting can boost connectivity across brain regions, some of which are involved in learning and memory, a new study shows. (第一段)
译文:一项新的研究表明,反复写同一个单词可能会让一些人回忆起不好的记忆,但手写可以增强大脑区域的连接度,其中一些区域与学习和记忆有关。
【解析】该题问的是本文的最佳标题可能是什么。通读全文尤其是定位句可知,本文主要介绍了相比于打字,手写在增强大脑连接度方面的优势。由此可推知,D项“手写比打字更能增强大脑连接度”是本文的最佳标题。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭