第215页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
D
Hibernation(冬眠) is a classic topic of science fiction. In movies such as 2001: A Space Odyssey, Alien, or Passengers, crew members are put into a state of sleep to take year - long journeys to space. Now a new study from Washington University has shown that human hibernation may soon become a reality.
The research team carried out tests on rats—animals that do not naturally hibernate. They first identified a group of neurons(神经元) in a deep brain region, which were found to be involved in controlling body temperature during hibernation. They showed that, in mice, these neurons could be stimulated using ultrasound(超声波), which was delivered through a helmet without causing an injury.
When receiving the ultrasound, the mice showed a drop in body temperature of about 3℃, and their heart rates fell by about 47%. When the ultrasound system was switched off, they woke up again. The result was “surprising and fascinating”, said Hong Chen, a professor who led the work.
Researchers are also trying to determine how to harness the power of hibernation to help humans. They believe that it could be key to addressing health conditions like heart disease, and Alzheimer’s. Furthermore, hibernation’s ability to slow aging, which was observed in bats, could benefit space exploration, enabling longer missions with less food requirements. Research in animals also suggests that bodies of hibernating astronauts might lose less bone and muscle, making them fit and ready to start challenging exploration soon after they wake up.
By unlocking the secrets of this remarkable process, researchers may uncover ways to improve human health, as well as gain new insights into the natural world. Therefore, the exploration of hibernation is an exciting area that is sure to yield numerous benefits in the years to come.
The scientists now plan to look at how lowered body temperature might affect the cognitive abilities of humans. “Our next experiments will test working memory in monkeys. This is important because while astronauts physically hibernate as they fly into deep space, their brain still needs to be working,” said Chen.
12.How did researchers put rats into hibernation?
A. By lowering their body temperature.
B. By activating specific brain neurons.
C. By putting a regular helmet on them.
D. By using ultrasound through an operation.
13.What does the underlined word “harness” in Paragraph 4 probably mean?
A. Employ.
B. Challenge.
C. Overlook.
D. Discover.
14.What advantage might hibernation bring to humans?
A. It improves people’s mental health.
B. It predicts a variety of heart diseases.
C. It helps astronauts keep physically fit.
D. It enables astronauts to build up muscle.
15.What’s the purpose of the last paragraph?
A. To point out the significance of the study.
B. To bring out the focus of follow - up studies.
C. To discuss other factors affecting hibernation.
D. To explain practical applications of the findings.
Hibernation(冬眠) is a classic topic of science fiction. In movies such as 2001: A Space Odyssey, Alien, or Passengers, crew members are put into a state of sleep to take year - long journeys to space. Now a new study from Washington University has shown that human hibernation may soon become a reality.
The research team carried out tests on rats—animals that do not naturally hibernate. They first identified a group of neurons(神经元) in a deep brain region, which were found to be involved in controlling body temperature during hibernation. They showed that, in mice, these neurons could be stimulated using ultrasound(超声波), which was delivered through a helmet without causing an injury.
When receiving the ultrasound, the mice showed a drop in body temperature of about 3℃, and their heart rates fell by about 47%. When the ultrasound system was switched off, they woke up again. The result was “surprising and fascinating”, said Hong Chen, a professor who led the work.
Researchers are also trying to determine how to harness the power of hibernation to help humans. They believe that it could be key to addressing health conditions like heart disease, and Alzheimer’s. Furthermore, hibernation’s ability to slow aging, which was observed in bats, could benefit space exploration, enabling longer missions with less food requirements. Research in animals also suggests that bodies of hibernating astronauts might lose less bone and muscle, making them fit and ready to start challenging exploration soon after they wake up.
By unlocking the secrets of this remarkable process, researchers may uncover ways to improve human health, as well as gain new insights into the natural world. Therefore, the exploration of hibernation is an exciting area that is sure to yield numerous benefits in the years to come.
The scientists now plan to look at how lowered body temperature might affect the cognitive abilities of humans. “Our next experiments will test working memory in monkeys. This is important because while astronauts physically hibernate as they fly into deep space, their brain still needs to be working,” said Chen.
12.How did researchers put rats into hibernation?
A. By lowering their body temperature.
B. By activating specific brain neurons.
C. By putting a regular helmet on them.
D. By using ultrasound through an operation.
13.What does the underlined word “harness” in Paragraph 4 probably mean?
A. Employ.
B. Challenge.
C. Overlook.
D. Discover.
14.What advantage might hibernation bring to humans?
A. It improves people’s mental health.
B. It predicts a variety of heart diseases.
C. It helps astronauts keep physically fit.
D. It enables astronauts to build up muscle.
15.What’s the purpose of the last paragraph?
A. To point out the significance of the study.
B. To bring out the focus of follow - up studies.
C. To discuss other factors affecting hibernation.
D. To explain practical applications of the findings.
答案:
12.B 细节理解题
【定位句】They first identified a group of neurons(神经元) in a deep brain region, which were found to be involved in controlling body temperature during hibernation. They showed that, in mice, these neurons could be stimulated using ultrasound(超声波), which was delivered through a helmet without causing an injury. (第二段第二、三句)
译文:他们首先在大脑深处发现了一组神经元,这些神经元被发现在冬眠期间参与控制体温。他们证明,在老鼠身上可以用超声波来刺激这些神经元,超声波通过头盔传递而不会造成伤害。
【解析】该题问的是研究人员如何让老鼠进入冬眠状态。根据定位句并结合第三段第二句可知,研究人员通过激活特定的大脑神经元使老鼠进入冬眠状态。故选B。
13.A 词义猜测题
【解析】A项意为“运用”;B项意为“挑战”;C项意为“忽略”;D项意为“发现”。根据第四段内容可知,冬眠在很多方面对人类有益。由此可知,画线词所在句表示研究人员试图确定如何利用冬眠的力量来帮助人类。由此可推知,画线词应意为“利用”,与A项意思相近。故选A。
14.C 细节理解题
【定位句】Research in animals also suggests that bodies of hibernating astronauts might lose less bone and muscle, making them fit and ready to start challenging exploration soon after they wake up. (第四段最后一句)
译文:对动物的研究还表明,处于冬眠状态的宇航员的身体可能会减少骨骼和肌肉的损失,这会使他们在醒来后能保持健康,并很快准备好开始具有挑战性的探索。
【解析】该题问的是冬眠可能给人类带来什么好处。根据定位句可知,冬眠可以帮助宇航员保持身体健康。故选C。
15.B 目的意图题
【定位句】“Our next experiments will test working memory in monkeys.”(第六段第二句)
译文:“我们接下来的实验将测试猴子的工作记忆。”
【解析】通读最后一段尤其是定位句可知,最后一段主要介绍了接下来的实验是测试猴子的记忆力。由此可推知,最后一段的目的在于阐明后续研究的重点。故选B。
【定位句】They first identified a group of neurons(神经元) in a deep brain region, which were found to be involved in controlling body temperature during hibernation. They showed that, in mice, these neurons could be stimulated using ultrasound(超声波), which was delivered through a helmet without causing an injury. (第二段第二、三句)
译文:他们首先在大脑深处发现了一组神经元,这些神经元被发现在冬眠期间参与控制体温。他们证明,在老鼠身上可以用超声波来刺激这些神经元,超声波通过头盔传递而不会造成伤害。
【解析】该题问的是研究人员如何让老鼠进入冬眠状态。根据定位句并结合第三段第二句可知,研究人员通过激活特定的大脑神经元使老鼠进入冬眠状态。故选B。
13.A 词义猜测题
【解析】A项意为“运用”;B项意为“挑战”;C项意为“忽略”;D项意为“发现”。根据第四段内容可知,冬眠在很多方面对人类有益。由此可知,画线词所在句表示研究人员试图确定如何利用冬眠的力量来帮助人类。由此可推知,画线词应意为“利用”,与A项意思相近。故选A。
14.C 细节理解题
【定位句】Research in animals also suggests that bodies of hibernating astronauts might lose less bone and muscle, making them fit and ready to start challenging exploration soon after they wake up. (第四段最后一句)
译文:对动物的研究还表明,处于冬眠状态的宇航员的身体可能会减少骨骼和肌肉的损失,这会使他们在醒来后能保持健康,并很快准备好开始具有挑战性的探索。
【解析】该题问的是冬眠可能给人类带来什么好处。根据定位句可知,冬眠可以帮助宇航员保持身体健康。故选C。
15.B 目的意图题
【定位句】“Our next experiments will test working memory in monkeys.”(第六段第二句)
译文:“我们接下来的实验将测试猴子的工作记忆。”
【解析】通读最后一段尤其是定位句可知,最后一段主要介绍了接下来的实验是测试猴子的记忆力。由此可推知,最后一段的目的在于阐明后续研究的重点。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看