第143页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
D
Hiring processes can be thought of as a battle between integrity and dishonesty. You might imagine this is a simple fight between truth - seeking firms and self - promoting candidates, and to a certain extent it is. But companies themselves are prone(有倾向的) to bend reality out of shape in ways that are self - defeating.
Start with the obvious wrongdoers: job applicants. When it comes to writing the resume(简历), they tend to massage(美化) reality into the most appealing shape possible. Everyone beyond a certain level of experience is a transformational leader personally responsible for generating millions income; the world economy would be about 15 times bigger than it actually is if all such claims were true. The average British spends four and a half hours a day watching TV and online videos. But each average job candidate is an enthusiast for public welfare, using their spare time only for worthy purposes, like volunteering in soup kitchens.
But the tendency to stretch the truth infects companies as well as applicants. The typical firm will write a job description that invariably describes the work environment as fast - paced and innovative, and then lays out a set of improbable requirements for the “ideal candidate”, someone who almost by definition does not exist. Sometimes, the requirements include an ability to go back and change the course of history.
Too few firms offer an accurate account of what a position actually involves in their job previews, which are supposed to give prospective employees a genuine sense of the negatives and positives of the job, as well as a clear idea of the company's corporate culture. One effective strategy is to lay out, in text or video, what a typical day in the role would look like.
Such honesty can be its own reward. Research has long suggested that realistic job previews lead to lower turnover and higher employee satisfaction. A paper in 2011 by David Earnest of Towson University and his co - authors concluded that favourable perceptions of the organisation's honesty are the best explanation for why. So a process designed to uncover the truth about job applicants would run a lot more smoothly if firms were also honest about themselves.
12.Why are “leader” and “enthusiast” mentioned in Paragraph 2?
A. To present a rule.
B. To clarify a fact.
C. To make a comparison.
D. To explain a phenomenon.
13.What does the underlined word “stretch” in Paragraph 3 mean?
A. Overstate.
B. Overturn.
C. Overlook.
D. Overestimate.
14.What are job previews expected to be like in Paragraph 4?
A. They show a position as it is.
B. They are made either in text or video.
C. They are favorable for bigger firms.
D. They mainly contain negatives of a job.
15.What does the text mainly talk about?
A. Pains and gains of employees.
B. How to get the lying out of hiring.
C. How to be more appealing in hiring.
D. A wrestle between applicants and companies.
Hiring processes can be thought of as a battle between integrity and dishonesty. You might imagine this is a simple fight between truth - seeking firms and self - promoting candidates, and to a certain extent it is. But companies themselves are prone(有倾向的) to bend reality out of shape in ways that are self - defeating.
Start with the obvious wrongdoers: job applicants. When it comes to writing the resume(简历), they tend to massage(美化) reality into the most appealing shape possible. Everyone beyond a certain level of experience is a transformational leader personally responsible for generating millions income; the world economy would be about 15 times bigger than it actually is if all such claims were true. The average British spends four and a half hours a day watching TV and online videos. But each average job candidate is an enthusiast for public welfare, using their spare time only for worthy purposes, like volunteering in soup kitchens.
But the tendency to stretch the truth infects companies as well as applicants. The typical firm will write a job description that invariably describes the work environment as fast - paced and innovative, and then lays out a set of improbable requirements for the “ideal candidate”, someone who almost by definition does not exist. Sometimes, the requirements include an ability to go back and change the course of history.
Too few firms offer an accurate account of what a position actually involves in their job previews, which are supposed to give prospective employees a genuine sense of the negatives and positives of the job, as well as a clear idea of the company's corporate culture. One effective strategy is to lay out, in text or video, what a typical day in the role would look like.
Such honesty can be its own reward. Research has long suggested that realistic job previews lead to lower turnover and higher employee satisfaction. A paper in 2011 by David Earnest of Towson University and his co - authors concluded that favourable perceptions of the organisation's honesty are the best explanation for why. So a process designed to uncover the truth about job applicants would run a lot more smoothly if firms were also honest about themselves.
12.Why are “leader” and “enthusiast” mentioned in Paragraph 2?
A. To present a rule.
B. To clarify a fact.
C. To make a comparison.
D. To explain a phenomenon.
13.What does the underlined word “stretch” in Paragraph 3 mean?
A. Overstate.
B. Overturn.
C. Overlook.
D. Overestimate.
14.What are job previews expected to be like in Paragraph 4?
A. They show a position as it is.
B. They are made either in text or video.
C. They are favorable for bigger firms.
D. They mainly contain negatives of a job.
15.What does the text mainly talk about?
A. Pains and gains of employees.
B. How to get the lying out of hiring.
C. How to be more appealing in hiring.
D. A wrestle between applicants and companies.
答案:
12.D 推理判断题
[定位句]Everyone beyond a certain level of experience is a transformational leader personally responsible for generating millions income; the world economy would be about 15 times bigger than it actually is if all such claims were true.(第二段第三句)
译文:每个经验超过一定水平的人都是变革型领导者,个人负责创造数百万美元的收入;如果所有这些说法都是真的,那么世界经济规模将比实际规模大15倍左右。
[解析]根据定位句可知,变革型的领导者并未创造数百万美元的收入;结合第二段最后一句“But each average job candidate is an enthusiast for public welfare, using their spare time only for worthy purposes, like volunteering in soup kitchens.”可知,每位普通求职者都是公益事业的热情支持者,他们的业余时间只用于有价值的目的,比如在救济站做志愿者。再结合第二段第二句可推知,作者提及“leader”和“enthusiast”是为了说明求职者在写简历时的一种现象。故选D。
13.A 词义猜测题
[解析]A项意为“夸大”;B项意为“推翻”;C项意为“忽略”;D项意为“高估”。根据第二段内容可知,求职者在写简历时往往会美化事实。“But”表明该句与上段构成转折关系。由此可推知,此处表示这种夸大事实的倾向会影响公司和求职者。因此,stretch应意为“夸大”,与overstate同义。故选A。
14.A 细节理解题
[定位句]Too few firms offer an accurate account of what a position actually involves in their job previews, which are supposed to give prospective employees a genuine sense of the negatives and positives of the job...(第四段第一句)
译文:很少有公司会在职位预览中准确地描述一个职位的实际工作内容,而职位预览本应是让未来的员工真正了解这份工作的优缺点……
[解析]该题问的是第四段中公司的职位预览应该是什么样子。根据第四段内容尤其是定位句可知,工作预览应该如实展示职位的实际情况。故选A。
15.B 主旨大意题
[解析]通读全文可知,第一段提出招聘过程是一场关于诚信的较量;然后介绍了求职简历和招聘启事夸大事实的现象及其危害;最后讲述了公司诚信招聘的意义。由此可知,B项“如何让招聘不再充满谎言”能概括本文大意。故选B。
[定位句]Everyone beyond a certain level of experience is a transformational leader personally responsible for generating millions income; the world economy would be about 15 times bigger than it actually is if all such claims were true.(第二段第三句)
译文:每个经验超过一定水平的人都是变革型领导者,个人负责创造数百万美元的收入;如果所有这些说法都是真的,那么世界经济规模将比实际规模大15倍左右。
[解析]根据定位句可知,变革型的领导者并未创造数百万美元的收入;结合第二段最后一句“But each average job candidate is an enthusiast for public welfare, using their spare time only for worthy purposes, like volunteering in soup kitchens.”可知,每位普通求职者都是公益事业的热情支持者,他们的业余时间只用于有价值的目的,比如在救济站做志愿者。再结合第二段第二句可推知,作者提及“leader”和“enthusiast”是为了说明求职者在写简历时的一种现象。故选D。
13.A 词义猜测题
[解析]A项意为“夸大”;B项意为“推翻”;C项意为“忽略”;D项意为“高估”。根据第二段内容可知,求职者在写简历时往往会美化事实。“But”表明该句与上段构成转折关系。由此可推知,此处表示这种夸大事实的倾向会影响公司和求职者。因此,stretch应意为“夸大”,与overstate同义。故选A。
14.A 细节理解题
[定位句]Too few firms offer an accurate account of what a position actually involves in their job previews, which are supposed to give prospective employees a genuine sense of the negatives and positives of the job...(第四段第一句)
译文:很少有公司会在职位预览中准确地描述一个职位的实际工作内容,而职位预览本应是让未来的员工真正了解这份工作的优缺点……
[解析]该题问的是第四段中公司的职位预览应该是什么样子。根据第四段内容尤其是定位句可知,工作预览应该如实展示职位的实际情况。故选A。
15.B 主旨大意题
[解析]通读全文可知,第一段提出招聘过程是一场关于诚信的较量;然后介绍了求职简历和招聘启事夸大事实的现象及其危害;最后讲述了公司诚信招聘的意义。由此可知,B项“如何让招聘不再充满谎言”能概括本文大意。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看