第212页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
B
Tonight, our family was going out to play under the full moon.
My husband Todd and I first started going on full moon walks for ourselves, as we needed these little doses of moonlight to stay happy, though sometimes we had to hike through the forest to find a perfect spot. But after we became parents, we did this for our children. We wanted to show Sierra and Bryce that it was not necessary to travel far from home to have an adventure and learn something new, and that there was much magic in the natural world, available to all.
Once we arrived at our location, Sierra and I stood holding hands, waiting to cheer the full moon in its rising—a thin sliver of the appealing moon emerged above the ridge of the mountain afar. Soon, more of the moon came out until it turned into a brilliant orange sphere. Todd explained to Sierra and Bryce that the moon generates no light, but simply acts like a mirror, reflecting the sunlight back to us. “Does the moon’s face change?” Bryce asked. I told him that the moon rotates (旋转) around the earth, but it does not spin on its axis(轴) like the earth does, so the same side of the moon is always facing the earth. Sierra remarked that the moon looked larger and closer when it was rising. I explained that it is a visual illusion(错觉) because it is so close to the horizon that the moon magically tricks our eyes into comparing it with nearby objects, thus creating the impression of the increased size.
Much of the knowledge that I shared with the kids was learned from my parents. During my childhood, they would take me on educational adventures out in the woods, and as I later found, so did their parents. So every time I go for a full moon walk with my beloved family, I thank those wise educators who came before me.
To educate, sometimes all it takes is going outdoors and gazing up at the heavens.
4.What does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to?
A. Going on a hike through the forest.
B. Taking a walk under the full moon.
C. Watching magic shows every month.
D. Traveling far from home for adventure.
5.What can we learn from their family outing?
A. The kids were reluctant to participate.
B. Todd mentioned the mirror to explain sunlight.
C. The kids exhibited a spirit of exploration about the moon.
D. The author used a magic trick to explain the larger moon.
6.Which of the following best describes the parents?
A. Creative and faithful.
B. Selfless and brave.
C. Inspiring and generous.
D. Insightful and patient.
7.What does the story convey to the readers?
A. Life is what you make it.
B. Every cloud has a silver lining.
C. Nature is the best teacher.
D. God helps those who help themselves.
Tonight, our family was going out to play under the full moon.
My husband Todd and I first started going on full moon walks for ourselves, as we needed these little doses of moonlight to stay happy, though sometimes we had to hike through the forest to find a perfect spot. But after we became parents, we did this for our children. We wanted to show Sierra and Bryce that it was not necessary to travel far from home to have an adventure and learn something new, and that there was much magic in the natural world, available to all.
Once we arrived at our location, Sierra and I stood holding hands, waiting to cheer the full moon in its rising—a thin sliver of the appealing moon emerged above the ridge of the mountain afar. Soon, more of the moon came out until it turned into a brilliant orange sphere. Todd explained to Sierra and Bryce that the moon generates no light, but simply acts like a mirror, reflecting the sunlight back to us. “Does the moon’s face change?” Bryce asked. I told him that the moon rotates (旋转) around the earth, but it does not spin on its axis(轴) like the earth does, so the same side of the moon is always facing the earth. Sierra remarked that the moon looked larger and closer when it was rising. I explained that it is a visual illusion(错觉) because it is so close to the horizon that the moon magically tricks our eyes into comparing it with nearby objects, thus creating the impression of the increased size.
Much of the knowledge that I shared with the kids was learned from my parents. During my childhood, they would take me on educational adventures out in the woods, and as I later found, so did their parents. So every time I go for a full moon walk with my beloved family, I thank those wise educators who came before me.
To educate, sometimes all it takes is going outdoors and gazing up at the heavens.
4.What does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to?
A. Going on a hike through the forest.
B. Taking a walk under the full moon.
C. Watching magic shows every month.
D. Traveling far from home for adventure.
5.What can we learn from their family outing?
A. The kids were reluctant to participate.
B. Todd mentioned the mirror to explain sunlight.
C. The kids exhibited a spirit of exploration about the moon.
D. The author used a magic trick to explain the larger moon.
6.Which of the following best describes the parents?
A. Creative and faithful.
B. Selfless and brave.
C. Inspiring and generous.
D. Insightful and patient.
7.What does the story convey to the readers?
A. Life is what you make it.
B. Every cloud has a silver lining.
C. Nature is the best teacher.
D. God helps those who help themselves.
答案:
4.B 指代判断题
【定位句】My husband Todd and I first started going on full moon walks for ourselves, as we needed these little doses of moonlight to stay happy, though sometimes we had to hike through the forest to find a perfect spot. (第二段第一句)
译文:最初我和丈夫Todd开始在月圆之夜散步是为了我们自己,因为我们需要这些点点月光来保持快乐,尽管有时我们不得不徒步穿过森林才能找到一个完美的地点。
【解析】根据定位句可知,画线词所在句表示但在“我们”成为父母之后,“我们”这样做是为了“我们”的孩子。因此this指的是上文提到的在月圆之夜外出散步。故选B。
5.C 推理判断题
【定位句】“Does the moon's face change?” Bryce asked... Sierra remarked that the moon looked larger and closer when it was rising. (第三段第四至六句)
译文:Bryce问:“月亮的脸会变吗?”……Sierra说月亮升起的时候看起来更大更近。
【解析】根据定位句可推知,一家人外出散步时,孩子们表现出对月球的探索精神。故选C。
6.D 推理判断题
【定位句】①Todd explained to Sierra and Bryce that the moon generates no light, but simply acts like a mirror, reflecting the sunlight back to us. (第三段第三句)
译文:Todd向Sierra和Bryce解释说,月亮不发光,而只是像一面镜子一样,把太阳光反射回我们地球上。
②I told him that the moon rotates(旋转) around the earth, but it does not spin on its axis(轴) like the earth does, so the same side of the moon is always facing the earth. (第三段第五句)
译文:我告诉他月球绕地球旋转,但它不像地球那样自转,所以月球总是以同一面朝向地球。
③I explained that it is a visual illusion(错觉) because it is so close to the horizon that the moon magically tricks our eyes into comparing it with nearby objects, thus creating the impression of the increased size. (第三段最后一句)
译文:我解释说,这是一种视觉错觉,因月亮离地平线太近了,以至于它神奇地欺骗了我们的眼睛,让我们把它与附近的物体进行比较,从而给人留下月亮变大的印象。
【解析】根据定位句可推知,这对父母对于月球知识有深刻了解,对孩子有耐心。故选D。
7.C 推理判断题
【定位句】To educate, sometimes all it takes is going outdoors and gazing up at the heavens. (第五段)
译文:要教育(孩子),有时只需要走到户外,仰望天空。
【解析】根据定位句可推知,这个故事想要传达的是亲近自然的活动也是一种教育方式,即大自然是最好的老师。故选C。
【定位句】My husband Todd and I first started going on full moon walks for ourselves, as we needed these little doses of moonlight to stay happy, though sometimes we had to hike through the forest to find a perfect spot. (第二段第一句)
译文:最初我和丈夫Todd开始在月圆之夜散步是为了我们自己,因为我们需要这些点点月光来保持快乐,尽管有时我们不得不徒步穿过森林才能找到一个完美的地点。
【解析】根据定位句可知,画线词所在句表示但在“我们”成为父母之后,“我们”这样做是为了“我们”的孩子。因此this指的是上文提到的在月圆之夜外出散步。故选B。
5.C 推理判断题
【定位句】“Does the moon's face change?” Bryce asked... Sierra remarked that the moon looked larger and closer when it was rising. (第三段第四至六句)
译文:Bryce问:“月亮的脸会变吗?”……Sierra说月亮升起的时候看起来更大更近。
【解析】根据定位句可推知,一家人外出散步时,孩子们表现出对月球的探索精神。故选C。
6.D 推理判断题
【定位句】①Todd explained to Sierra and Bryce that the moon generates no light, but simply acts like a mirror, reflecting the sunlight back to us. (第三段第三句)
译文:Todd向Sierra和Bryce解释说,月亮不发光,而只是像一面镜子一样,把太阳光反射回我们地球上。
②I told him that the moon rotates(旋转) around the earth, but it does not spin on its axis(轴) like the earth does, so the same side of the moon is always facing the earth. (第三段第五句)
译文:我告诉他月球绕地球旋转,但它不像地球那样自转,所以月球总是以同一面朝向地球。
③I explained that it is a visual illusion(错觉) because it is so close to the horizon that the moon magically tricks our eyes into comparing it with nearby objects, thus creating the impression of the increased size. (第三段最后一句)
译文:我解释说,这是一种视觉错觉,因月亮离地平线太近了,以至于它神奇地欺骗了我们的眼睛,让我们把它与附近的物体进行比较,从而给人留下月亮变大的印象。
【解析】根据定位句可推知,这对父母对于月球知识有深刻了解,对孩子有耐心。故选D。
7.C 推理判断题
【定位句】To educate, sometimes all it takes is going outdoors and gazing up at the heavens. (第五段)
译文:要教育(孩子),有时只需要走到户外,仰望天空。
【解析】根据定位句可推知,这个故事想要传达的是亲近自然的活动也是一种教育方式,即大自然是最好的老师。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看