2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第153页
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。
A
Join the Sydney City Library
(1)Create a City of Sydney account and join the library
Experience greater security and access to our library and other services by joining with a City of Sydney account. Your City of Sydney account uses your email address and a password as the login(登录). You'll be able to use the same login to access other City of Sydney services.
①Go to the library online catalogue(目录) and select Join
②Select Create an account and follow the instructions
③When the account is created, select Join the library
Join the library without an email address
If you don't have an email address you can still join the library.
①Go to the library online catalogue and select Join
②Select Create an account and then the option I don't have an email
③Follow the prompts to complete the library membership form
(2)Activate(激活) your membership
To ensure your full membership and collect your library card, visit a branch open for browsing and borrowing. You need to show proof of identity and permanent residential address. Official documents such as a driver licence, student card, bank statement or rates are accepted.
(3)Applicants under 18 years old
A parent or guardian is required to approve your application. They need to visit a branch with you to show proof of identity, including their residential address and medicare card listing your name. For online memberships this proof of identity should be emailed to librarymemberships@cityofsydney.nsw.gov.au.
21.What's the benefit of having a City of Sydney account?
A. You can spend less money.
B. You can borrow more books.
C. You can enjoy safer access.
D. You can log in without a password.
22.What do you need to activate your membership?
A. Library card. B. Email address.
C. Identity documents. D. Bank password.
23.What is this text?
A. A guide. B. A poster. C. A report. D. A notice.
答案: 21.C 细节理解题
定位句:Experience greater security and access to our library and other services by joining with a City of Sydney account. [
(1) Create a City of Sydney account and join the library部分第一句]
译文:通过创建悉尼市账户(成为悉尼市图书馆会员),您可以体验更高的安全性并获取(访问)我们的图书馆和(体验)其他服务的权限。
解析:根据定位句可知,创建悉尼市账户的好处是您可以更安全地访问图书馆。故选C。
22.C 细节理解题
定位句:You need to show proof of identity and permanent residential address. Official documents such as a driver licence, student card, bank statement or rates are accepted. [
(2) Activate (激活) your membership部分第二、三句]
译文:您需要出示身份证明和永久居住地址。官方文件,如驾照、学生证、银行结单或房产税(证明)等均可被接受(用作激活会员的凭证)。
解析:根据定位句可知,激活会员需要提供身份证明文件。故选C。
23.A 文章类型题
解析:通读全文可知,本文主要介绍了如何成为悉尼市图书馆会员,并激活会员资格及18岁以下的申请人在申请会员卡时的注意事项。由此可推知,本文可能是一份指南。A项意为“指南”;B项意为“海报”;C项意为“报道”;D项意为“通知”。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭