第250页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
**B**
It is October again. It has been a year since my mother was diagnosed with lung cancer; a year since she started her good, brave fight. It has been a year marked with so many milestones, so many shared smiles and secret fears.
Usually, children, with eyes that see all and minds that are still free to wonder, are extraordinarily accepting the changes in routine, the shift in seasons. This week, however, when I took my two younger boys with me for a visit to Mom's without telling her in advance, Sean ran into her bedroom to greet her, then quickly returned to the living room to talk to me. “Mom,” my four - year - old whispered, careful not to be overheard or offending, “Grandma has no hair.”
Mom came through her surgery that removed the tumor(肿瘤) in her lung with faith and grace. She also came through thin and tired. And the side effect was total hair loss. It should grow back eventually, but my mother decided to have a wig(假发) to cover her head. She wears it mostly for the comfort of others. When she is alone, she usually leaves her head uncovered, finding the wig uncomfortable when unnecessary.
“Grandma has no hair,” Sean said, because we had caught her by surprise.
“I know, Sean. Isn't it funny?” I asked him as my mom joined us in the living room. We explained to him that Grandma had to take medicine that made her hair go away, but it would come back.
“Would you like to touch my head, Sean?” my mother asked as my son stared at her, his blue eyes filled with questions and curiosity. It is surprising to see your mother—or anyone you love—without hair, but surprisingly it's something that you can get used to quickly. We are, after all, not really these bodies—these are just the shells that transport who we are, and no matter what the physical changes, those connected by love seem to be able to recognize their own.
24. What has happened to Grandma over the year?
A. She has refused others’ visits.
B. She has pulled through the cancer.
C. She has lost her fight with the tumor.
D. She has recovered without side effects.
25. Why was Sean surprised when visiting Grandma?
A. Because he found Grandma tired and thin.
B. Because he just overheard Grandma's cancer.
C. Because he couldn't accept Grandma's appearance.
D. Because he had never seen Grandma hairless before.
26. Which of the following can best describe Grandma?
A. Loving and optimistic.
B. Loyal and honest.
C. Humble and committed.
D. Generous and humorous.
27. What message does the author convey in the text?
A. Every cloud has a silver lining.
B. Never judge a book by its cover.
C. Love goes beyond physical changes.
D. What doesn't kill us makes us stronger.
It is October again. It has been a year since my mother was diagnosed with lung cancer; a year since she started her good, brave fight. It has been a year marked with so many milestones, so many shared smiles and secret fears.
Usually, children, with eyes that see all and minds that are still free to wonder, are extraordinarily accepting the changes in routine, the shift in seasons. This week, however, when I took my two younger boys with me for a visit to Mom's without telling her in advance, Sean ran into her bedroom to greet her, then quickly returned to the living room to talk to me. “Mom,” my four - year - old whispered, careful not to be overheard or offending, “Grandma has no hair.”
Mom came through her surgery that removed the tumor(肿瘤) in her lung with faith and grace. She also came through thin and tired. And the side effect was total hair loss. It should grow back eventually, but my mother decided to have a wig(假发) to cover her head. She wears it mostly for the comfort of others. When she is alone, she usually leaves her head uncovered, finding the wig uncomfortable when unnecessary.
“Grandma has no hair,” Sean said, because we had caught her by surprise.
“I know, Sean. Isn't it funny?” I asked him as my mom joined us in the living room. We explained to him that Grandma had to take medicine that made her hair go away, but it would come back.
“Would you like to touch my head, Sean?” my mother asked as my son stared at her, his blue eyes filled with questions and curiosity. It is surprising to see your mother—or anyone you love—without hair, but surprisingly it's something that you can get used to quickly. We are, after all, not really these bodies—these are just the shells that transport who we are, and no matter what the physical changes, those connected by love seem to be able to recognize their own.
24. What has happened to Grandma over the year?
A. She has refused others’ visits.
B. She has pulled through the cancer.
C. She has lost her fight with the tumor.
D. She has recovered without side effects.
25. Why was Sean surprised when visiting Grandma?
A. Because he found Grandma tired and thin.
B. Because he just overheard Grandma's cancer.
C. Because he couldn't accept Grandma's appearance.
D. Because he had never seen Grandma hairless before.
26. Which of the following can best describe Grandma?
A. Loving and optimistic.
B. Loyal and honest.
C. Humble and committed.
D. Generous and humorous.
27. What message does the author convey in the text?
A. Every cloud has a silver lining.
B. Never judge a book by its cover.
C. Love goes beyond physical changes.
D. What doesn't kill us makes us stronger.
答案:
B
24.B 细节理解题
[定位句] ①It has been a year since my mother was diagnosed with lung cancer; a year since she started her good, brave fight.(第一段第二句)
译文: 自从我母亲被诊断出患有肺癌以来已经一年了;自她开始这场坚韧而勇敢的斗争以来,也已一年了。
②Mom came through her surgery that removed the tumor(肿瘤) in her lung with faith and grace.(第三段第一句)
译文: 母亲带着信念和优雅从切除肺部肿瘤的手术中康复。
[解析] 根据定位句可知,在过去一年里作者的母亲从癌症中康复了。故选B。
25.D 推理判断题
[定位句] This week, however, when I took my two younger boys with me for a visit to Mom's without telling her in advance, Sean ran into her bedroom to greet her, then quickly returned to the living room to talk to me. “Mom,” my four - year - old whispered, careful not to be overheard or offending, “Grandma has no hair.”(第二段第二、三句)
译文: 然而,这个星期,当我没有事先告知母亲便带着两个小儿子去看望她时,Sean跑进她的卧室向她问好,然后迅速回到客厅跟我说话。我四岁的小儿子小心翼翼以免被人听见或冒犯到外婆,悄声说:“妈妈,外婆没有头发了。”
[解析] 根据第三段内容尤其是定位句可推知,Sean看望外婆时感到惊讶是因为他之前从未见过没有头发的外婆。故选D。
26.A 推理判断题
[解析] 根据第三段第一句“Mom came through her surgery that removed the tumor(肿瘤) in her lung with faith and grace.”可知,作者的母亲带着信念和优雅从切除肺部肿瘤的手术中康复;结合第三段第四、五句中的“my mother decided to have a wig(假发) to cover her head. She wears it mostly for the comfort of others.”可知,作者的母亲为了让他人感到舒服而戴上了假发。由此可推知,作者的母亲是充满爱且乐观的。故选A。
27.C 推理判断题
[定位句] We are, after all, not really these bodies—these are just the shells that transport who we are, and no matter what the physical changes, those connected by love seem to be able to recognize their own.(第六段最后一句)
译文: 毕竟,我们并非真的(只)是这些躯体——这些只不过是承载我们内在自我的外壳,无论外表如何变化,那些由爱紧密相连的人似乎总能认出彼此。
[解析] 通读全文尤其是定位句可知,作者透过儿子和因癌症而脱发的母亲之间的互动明白了无论身体发生怎样的变化,那些由爱紧密相连的人总能认出彼此。由此可推知,作者想要传达的信息是:爱超越了身体发生的任何变化。故选C。
24.B 细节理解题
[定位句] ①It has been a year since my mother was diagnosed with lung cancer; a year since she started her good, brave fight.(第一段第二句)
译文: 自从我母亲被诊断出患有肺癌以来已经一年了;自她开始这场坚韧而勇敢的斗争以来,也已一年了。
②Mom came through her surgery that removed the tumor(肿瘤) in her lung with faith and grace.(第三段第一句)
译文: 母亲带着信念和优雅从切除肺部肿瘤的手术中康复。
[解析] 根据定位句可知,在过去一年里作者的母亲从癌症中康复了。故选B。
25.D 推理判断题
[定位句] This week, however, when I took my two younger boys with me for a visit to Mom's without telling her in advance, Sean ran into her bedroom to greet her, then quickly returned to the living room to talk to me. “Mom,” my four - year - old whispered, careful not to be overheard or offending, “Grandma has no hair.”(第二段第二、三句)
译文: 然而,这个星期,当我没有事先告知母亲便带着两个小儿子去看望她时,Sean跑进她的卧室向她问好,然后迅速回到客厅跟我说话。我四岁的小儿子小心翼翼以免被人听见或冒犯到外婆,悄声说:“妈妈,外婆没有头发了。”
[解析] 根据第三段内容尤其是定位句可推知,Sean看望外婆时感到惊讶是因为他之前从未见过没有头发的外婆。故选D。
26.A 推理判断题
[解析] 根据第三段第一句“Mom came through her surgery that removed the tumor(肿瘤) in her lung with faith and grace.”可知,作者的母亲带着信念和优雅从切除肺部肿瘤的手术中康复;结合第三段第四、五句中的“my mother decided to have a wig(假发) to cover her head. She wears it mostly for the comfort of others.”可知,作者的母亲为了让他人感到舒服而戴上了假发。由此可推知,作者的母亲是充满爱且乐观的。故选A。
27.C 推理判断题
[定位句] We are, after all, not really these bodies—these are just the shells that transport who we are, and no matter what the physical changes, those connected by love seem to be able to recognize their own.(第六段最后一句)
译文: 毕竟,我们并非真的(只)是这些躯体——这些只不过是承载我们内在自我的外壳,无论外表如何变化,那些由爱紧密相连的人似乎总能认出彼此。
[解析] 通读全文尤其是定位句可知,作者透过儿子和因癌症而脱发的母亲之间的互动明白了无论身体发生怎样的变化,那些由爱紧密相连的人总能认出彼此。由此可推知,作者想要传达的信息是:爱超越了身体发生的任何变化。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看