2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第118页
B
We can create learning moments that students remember forever if we open up our classrooms to awe and wonder.
Toward the end of my high school year, our Spanish teacher organized a trip to see an Andean band perform in Philadelphia. My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地): Who could enjoy the show? The performers' clothing seemed odd. The instruments, strange. But then the performers kicked in, dancing to their bombo and wancara drums around the stage and the panpipes and quena announced a kind of sound—new to us.
We had spent too little time discussing the culture of the Inca in social studies but its traditions came alive for us that evening. Once the wonderful performance lit up the stage and the hall filled up with music, my teenage cynicism disappeared. I rose out of my chair to dance with honest joy.
I have spent the last seven years living and working in South America. But my thirst for cultural exploration and a desire to understand the world outside my language and country has been alive longer than that. Sometimes I think that night dancing to those ancient rhythms unlocked this fascination. Why do I remember it so clearly decades later?
In his recent book Awe : The New Science of Everyday Wonder and How It Can Transform Your Life, psychology professor Dacher Keltner explains that “brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do”. Besides being a memorable emotion, awe boosts curiosity, builds humility, helps with critical thinking, and makes people feel more connected. It even makes us happier. “Twenty years into teaching happiness,” Keltner writes about how to find deep happiness, “I have an answer: FIND AWE.”
Moving forward, let's do our best to build instances of awe into our curriculum(课程). So when our former students approach us on the subway years later, they will recall the magical moments from their days spent in our classes.
24.How did the students initially react to the Andean band's performance?
A. They showed respect for it. B. They approached it with doubt.
C. They left in disappointment. D. They felt joyful to appreciate it.
25.What does the underlined word “cynicism” in Paragraph 3 refer to?
A. A deep understanding of music.
B. A strong enthusiasm for exploration.
C. A negative attitude to the world.
D. A sense of connection with society.
26.What is Paragraph 5 mainly about?
A. The importance of finding happiness in life.
B. The lasting impact of a memorable experience.
C. The benefits of understanding different cultures.
D. The positive role of awe in improving one's life.
27.Who is the text intended for?
A. Teachers. B. High school graduates.
C. Parents. D. Psychology researchers.
答案: B
24.B 细节理解题
【定位句】My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地):Who could enjoy the show? The performers’ clothing seemed odd. The instruments, strange. (第二段第二至四句)
译文:我和我的同学们讽刺地互相怂恿:谁能欣赏得来这场演出?表演者的服装看起来很奇怪。乐器(也)很奇怪。
【解析】根据定位句可知,学生们最初对Andean乐队的表演持怀疑态度。故选B。
25.C 指代判断题
【定位句】My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地):Who could enjoy the show? The performers’ clothing seemed odd. The instruments, strange. (第二段第二至四句)
译文:我和我的同学们讽刺地互相怂恿:谁能欣赏得来这场演出?表演者的服装看起来很奇怪。乐器(也)很奇怪。
【解析】A项意为“对音乐的深刻理解”;B项意为“对探索的强烈热情”;C项意为“对世界的消极态度”;D项意为“与社会的联系感”。根据定位句可知,作者刚开始对Andean乐队的表演持怀疑态度;再结合第三段第二、三句可知,当精彩的表演“照亮”舞台,大厅里充满了音乐时,作者也带着真诚的喜悦(之心)跟着舞动起来。由此可推知,画线词所在句指的是作者少年时代对世界的消极态度消失了。因此,画线词指对世界的消极态度。故选C。
26.D 段落大意题
【定位句】In his recent book Awe:The New Science of Everyday Wonder and How It Can Transform Your Life, psychology professor Dacher Keltner explains that “brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do”. Besides being a memorable emotion, awe boosts curiosity, builds humility, helps with critical thinking, and makes people feel more connected. It even makes us happier. “Twenty years into teaching happiness,” Keltner writes about how to find deep happiness, “I have an answer: FIND AWE.”(第五段)
译文:心理学教授Dacher Keltner在他的新书《敬畏:日常奇迹的新科学及其如何改变你的生活》中解释说:“短暂的敬畏时刻对你的身心和你可能做的任何事情一样有益。”敬畏不仅是一种令人难忘的情感,它还能激发好奇心,培养谦逊,有助于(培养)批判性思维,让人们感觉联系更紧密。它甚至让我们更快乐。关于如何找到深层次的幸福,Keltner写道:“从事了20年的幸福教学,我有一个答案:寻找敬畏。”
【解析】根据定位句可知,第五段主要介绍了敬畏在改善人们生活方面的积极作用。故选D。
27.A 写作对象题
【定位句】①We can create learning moments that students remember forever if we open up our classrooms to awe and wonder. (第一段)
译文:如果我们能让课堂充满敬畏和好奇,我们就能创造出让学生永远铭记的学习时刻。
②Moving forward, let's do our best to build instances of awe into our curriculum(课程). So when our former students approach us on the subway years later, they will recall the magical moments from their days spent in our classes. (第六段)
译文:展望未来,让我们尽最大努力将敬畏的实例融入我们的课程。这样,多年后,当我们以前的学生在地铁上走向我们时,他们会回忆起在我们的课堂上度过的美好时光。
【解析】根据定位句可知,这篇文章是为教师写的。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭