第205页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
D
With the fast development of astronomy, astronomers are eager to find a hint of the familiar: planets that resemble Earth. By pushing technology to the limits, astronomers are rapidly approaching the day when they can find another Earth.
The most direct approach is to take a picture of it with a telescope. However, a more effective way is to use “the Doppler technique”. This involves analyzing starlight for evidence that the star’s movement is affected by the gravitational pull of a planet. Nowadays, astronomers can tell when a planet is pulling its star by only one meter a second—about human walking speed. That’s enough to detect a giant planet in a big orbit, or a small planet if it’s close to its star.
Another approach is to watch a star for a slight dip in its brightness. This occurs when an orbiting planet passes in front of the star and blocks part of its light. At most, a tenth of all planetary systems are oriented so that these mini - eclipses (日食, 月食)—called transits (凌日)—are visible from Earth. So, astronomers have to monitor a lot of stars to capture just a few transits.
The dream of astronomers is to discover a rocky planet roughly the size of Earth orbiting in a habitable zone, one that is neither too hot nor too cold to support life. If they succeed, they will have found what biologists believe could be a promising residence for life.
The best places to look may be dwarf stars. Smaller than the sun, dwarf stars are plentiful; seven of the ten stars nearest to Earth are dwarf stars. They also provide a steady supply of sunlight to any life - bearing planets within their habitable zone. Additionally, dwarf stars are dim, so the habitable zone lies closer in. If the planet is closer to the star, it’s easier for astronomers to detect a transit observation. A close - in planet also has a stronger pull on its star. That makes it easier to detect with the Doppler method.
32.According to Paragraph two, astronomers analyze starlight with the aim of finding ________.
A. where we can detect a giant orbit
B. why a small planet is close to its stars
C. whether the motion of the stars is changed
D. how strong the power of the gravitational pull is
33.Why do astronomers have to monitor a lot of stars to capture transits?
A. Transits last a very short period of time.
B. Most planetary systems don’t have transits.
C. Transits only occur for a small number of stars.
D. No more than 10% planetary systems have visible transits from Earth.
34.Dwarf stars may be good places to spot Earth - like planets because ________.
A. dwarf stars are limited in number
B. their planets are close to the Earth
C. the closeness of the habitable zone to dwarf stars aids detection
D. the brightness of dwarf stars to Earth improves their visibility
35.What is the author’s attitude to the discovery of Earth - like planets?
A. Confident.
B. Suspicious.
C. Ambiguous.
D. Unconcerned.
With the fast development of astronomy, astronomers are eager to find a hint of the familiar: planets that resemble Earth. By pushing technology to the limits, astronomers are rapidly approaching the day when they can find another Earth.
The most direct approach is to take a picture of it with a telescope. However, a more effective way is to use “the Doppler technique”. This involves analyzing starlight for evidence that the star’s movement is affected by the gravitational pull of a planet. Nowadays, astronomers can tell when a planet is pulling its star by only one meter a second—about human walking speed. That’s enough to detect a giant planet in a big orbit, or a small planet if it’s close to its star.
Another approach is to watch a star for a slight dip in its brightness. This occurs when an orbiting planet passes in front of the star and blocks part of its light. At most, a tenth of all planetary systems are oriented so that these mini - eclipses (日食, 月食)—called transits (凌日)—are visible from Earth. So, astronomers have to monitor a lot of stars to capture just a few transits.
The dream of astronomers is to discover a rocky planet roughly the size of Earth orbiting in a habitable zone, one that is neither too hot nor too cold to support life. If they succeed, they will have found what biologists believe could be a promising residence for life.
The best places to look may be dwarf stars. Smaller than the sun, dwarf stars are plentiful; seven of the ten stars nearest to Earth are dwarf stars. They also provide a steady supply of sunlight to any life - bearing planets within their habitable zone. Additionally, dwarf stars are dim, so the habitable zone lies closer in. If the planet is closer to the star, it’s easier for astronomers to detect a transit observation. A close - in planet also has a stronger pull on its star. That makes it easier to detect with the Doppler method.
32.According to Paragraph two, astronomers analyze starlight with the aim of finding ________.
A. where we can detect a giant orbit
B. why a small planet is close to its stars
C. whether the motion of the stars is changed
D. how strong the power of the gravitational pull is
33.Why do astronomers have to monitor a lot of stars to capture transits?
A. Transits last a very short period of time.
B. Most planetary systems don’t have transits.
C. Transits only occur for a small number of stars.
D. No more than 10% planetary systems have visible transits from Earth.
34.Dwarf stars may be good places to spot Earth - like planets because ________.
A. dwarf stars are limited in number
B. their planets are close to the Earth
C. the closeness of the habitable zone to dwarf stars aids detection
D. the brightness of dwarf stars to Earth improves their visibility
35.What is the author’s attitude to the discovery of Earth - like planets?
A. Confident.
B. Suspicious.
C. Ambiguous.
D. Unconcerned.
答案:
D
32.C 细节理解题
【定位句】This involves analyzing starlight for evidence that the star’s movement is affected by the gravitational pull of a planet. (第二段第三句)
【解析】根据定位句可知,天文学家分析星光的目的是发现恒星的运动是否受行星引力的影响而发生了变化。故选 C。
33.D 细节理解题
【定位句】At most, a tenth of all planetary systems are oriented so that these mini - eclipses(日食,月食)—called transits(凌日)—are visible from Earth. (第三段第三句)
【解析】该题问的是为什么天文学家要监测很多的恒星来捕捉凌日。根据定位句可知,因为最多只有十分之一的行星系统会出现地球上可见的凌日,所以天文学家需要监测很多恒星以捕捉凌日现象。故选 D。
34.C 推理判断题
【解析】通读第五段尤其是最后四句可知,矮星很暗,所以离宜居带更近。如果宜居带内的行星离恒星更近,天文学家就更容易探测到凌日现象。近距离的行星对其恒星也有更强的引力,这使得用多普勒方法探测更容易。故选 C。
35.A 观点态度题
【解析】通读全文尤其是第一段可知,随着天文学的发展,科学家们迫切地想要发现类地行星的踪迹。通过不断地推进前沿科学,天文学家们正在快速接近找到另一个地球的那天。由此可推知,作者对找到类地行星很有信心。故选 A。
32.C 细节理解题
【定位句】This involves analyzing starlight for evidence that the star’s movement is affected by the gravitational pull of a planet. (第二段第三句)
【解析】根据定位句可知,天文学家分析星光的目的是发现恒星的运动是否受行星引力的影响而发生了变化。故选 C。
33.D 细节理解题
【定位句】At most, a tenth of all planetary systems are oriented so that these mini - eclipses(日食,月食)—called transits(凌日)—are visible from Earth. (第三段第三句)
【解析】该题问的是为什么天文学家要监测很多的恒星来捕捉凌日。根据定位句可知,因为最多只有十分之一的行星系统会出现地球上可见的凌日,所以天文学家需要监测很多恒星以捕捉凌日现象。故选 D。
34.C 推理判断题
【解析】通读第五段尤其是最后四句可知,矮星很暗,所以离宜居带更近。如果宜居带内的行星离恒星更近,天文学家就更容易探测到凌日现象。近距离的行星对其恒星也有更强的引力,这使得用多普勒方法探测更容易。故选 C。
35.A 观点态度题
【解析】通读全文尤其是第一段可知,随着天文学的发展,科学家们迫切地想要发现类地行星的踪迹。通过不断地推进前沿科学,天文学家们正在快速接近找到另一个地球的那天。由此可推知,作者对找到类地行星很有信心。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看