第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
C
If you've noticed you're getting less while your bill almost stays the same, it's not just you. “Shrinkflation”—reducing a product's size or quantity while keeping its price stable—is showing up in shops around the world.
As the global economy struggles with inflation (通货膨胀), rising material costs and higher human cost, consumers are bearing the increasing production prices. “Consumers are more likely to notice how their purchases are affecting their wallets than the amount of product ‘lost’ when sizes decrease,” says Mark Stiving, the chief pricing educator at Impact Pricing. As a result, companies use shrinkflation to make consumers “less painful”.
Yet even as shrinkflation comes with inflation, the problem doesn't end after inflation does. Once the new sizes are on the shelf, they are likely to stay that way. “Shoppers don't have a choice. They have to adapt themselves to the changes,” adds Stiving. There are rare exceptions, but companies generally take the opportunity to get more profits.
For many companies, shrinkflation seems to be unavoidable. In food industry, for example, where customers are highly sensitive to price, lifting prices might make customers jump ship to another brand. But facing the continuous inflation, the companies have to do something to maintain their profits. Introducing small reduction in the size of their goods should enable them to improve profits while keeping their prices competitive. But once customers notice the change, they might feel fooled, leading to a loss of trust and confidence.
Some grocers are using stickers to remind shoppers of shrinkflation, but still, it's a tough hit to the bottom line—especially because the price of products generally doesn't fall as inflation does. Consumers may need to examine both price and size sensibly as they shop, and make sure they don't fall into the trap of that super size on the shelf.
8.Why does shrinkflation make consumers “less painful” according to Stiving?
A. Shrinkflation reduces human cost.
B. Shrinkflation raises purchasing power.
C. Consumers become more aware of size.
D. Consumers experience little increase in cost.
9.What is Paragraph 3 mainly about?
A. The concerns of shoppers.
B. The interests of companies.
C. The impact of shrinkflation.
D. The phenomenon of inflation.
10.What is the author's attitude to the shrinkflation in Paragraph 4?
A. Favorable.
B. Objective.
C. Dismissive.
D. Unclear.
11.What should consumers do according to the last paragraph?
A. Draw a bottom line.
B. Put warning stickers.
C. Choose smaller packs.
D. Make a conscious decision.
If you've noticed you're getting less while your bill almost stays the same, it's not just you. “Shrinkflation”—reducing a product's size or quantity while keeping its price stable—is showing up in shops around the world.
As the global economy struggles with inflation (通货膨胀), rising material costs and higher human cost, consumers are bearing the increasing production prices. “Consumers are more likely to notice how their purchases are affecting their wallets than the amount of product ‘lost’ when sizes decrease,” says Mark Stiving, the chief pricing educator at Impact Pricing. As a result, companies use shrinkflation to make consumers “less painful”.
Yet even as shrinkflation comes with inflation, the problem doesn't end after inflation does. Once the new sizes are on the shelf, they are likely to stay that way. “Shoppers don't have a choice. They have to adapt themselves to the changes,” adds Stiving. There are rare exceptions, but companies generally take the opportunity to get more profits.
For many companies, shrinkflation seems to be unavoidable. In food industry, for example, where customers are highly sensitive to price, lifting prices might make customers jump ship to another brand. But facing the continuous inflation, the companies have to do something to maintain their profits. Introducing small reduction in the size of their goods should enable them to improve profits while keeping their prices competitive. But once customers notice the change, they might feel fooled, leading to a loss of trust and confidence.
Some grocers are using stickers to remind shoppers of shrinkflation, but still, it's a tough hit to the bottom line—especially because the price of products generally doesn't fall as inflation does. Consumers may need to examine both price and size sensibly as they shop, and make sure they don't fall into the trap of that super size on the shelf.
8.Why does shrinkflation make consumers “less painful” according to Stiving?
A. Shrinkflation reduces human cost.
B. Shrinkflation raises purchasing power.
C. Consumers become more aware of size.
D. Consumers experience little increase in cost.
9.What is Paragraph 3 mainly about?
A. The concerns of shoppers.
B. The interests of companies.
C. The impact of shrinkflation.
D. The phenomenon of inflation.
10.What is the author's attitude to the shrinkflation in Paragraph 4?
A. Favorable.
B. Objective.
C. Dismissive.
D. Unclear.
11.What should consumers do according to the last paragraph?
A. Draw a bottom line.
B. Put warning stickers.
C. Choose smaller packs.
D. Make a conscious decision.
答案:
8.D 细节理解题
【定位句】“Consumers are more likely to notice how their purchases are affecting their wallets than the amount of product ‘lost’ when sizes decrease,” says Mark Stiving, the chief pricing educator at Impact Pricing.(第二段第二句)
译文:Impact Pricing 公司的首席价格顾问 Mark Stiving 表示:“与产品规格缩小导致的‘损失’量相比,消费者更有可能注意到他们的购买行为对自己的钱包的影响程度。”
【解析】该题问的是根据 Stiving 所言,为什么缩水式通胀使消费者“不那么痛苦”。根据定位句可知,和商品规格的缩小相比,消费者更关注的是商品的价格,价格没有什么增长,消费者就不会那么心痛。故选 D。
9.C 段落大意题
【定位句】Yet even as shrinkflation comes with inflation, the problem doesn't end after inflation does. Once the new sizes are on the shelf, they are likely to stay that way.(第三段第一、二句)
译文:然而,即使缩水式通胀伴随着通货膨胀而来,但当通货膨胀结束之后,(商品规格缩小的)问题并不会随之消失。一旦新规格的产品上架,它们很可能就会一直这样下去。
【解析】根据第三段内容尤其是定位句可知,本段主要讲了缩水式通胀的影响,即使通货膨胀结束,产品的规格一旦缩小,就很难再变回原来的大小。故选 C。
10.B 观点态度题
【定位句】But once customers notice the change, they might feel fooled, leading to a loss of trust and confidence.(第四段最后一句)
译文:不过,一旦顾客注意到这一变化,他们可能会觉得自己上当受骗了,从而(对商家或商品)失去信任和信心。
【解析】根据第四段内容尤其是定位句可知,对许多公司来说,缩水式通胀是难免的,但也可能导致消费者对产品丧失信任。由此可推知,作者对缩水式通胀的态度是客观的。故选 B。
11.D 推理判断题
【定位句】Consumers may need to examine both price and size sensibly as they shop, and make sure they don't fall into the trap of that super size on the shelf.(第五段最后一句)
译文:消费者在购物时可能需要理智地检查(商品的)价格和规格,确保自己不会落入货架上所谓的“超大规格”的陷阱。
【解析】该题问的是根据最后一段内容,消费者应该做什么。根据定位句可推知,消费者应该做出慎重的决定。故选 D。
【定位句】“Consumers are more likely to notice how their purchases are affecting their wallets than the amount of product ‘lost’ when sizes decrease,” says Mark Stiving, the chief pricing educator at Impact Pricing.(第二段第二句)
译文:Impact Pricing 公司的首席价格顾问 Mark Stiving 表示:“与产品规格缩小导致的‘损失’量相比,消费者更有可能注意到他们的购买行为对自己的钱包的影响程度。”
【解析】该题问的是根据 Stiving 所言,为什么缩水式通胀使消费者“不那么痛苦”。根据定位句可知,和商品规格的缩小相比,消费者更关注的是商品的价格,价格没有什么增长,消费者就不会那么心痛。故选 D。
9.C 段落大意题
【定位句】Yet even as shrinkflation comes with inflation, the problem doesn't end after inflation does. Once the new sizes are on the shelf, they are likely to stay that way.(第三段第一、二句)
译文:然而,即使缩水式通胀伴随着通货膨胀而来,但当通货膨胀结束之后,(商品规格缩小的)问题并不会随之消失。一旦新规格的产品上架,它们很可能就会一直这样下去。
【解析】根据第三段内容尤其是定位句可知,本段主要讲了缩水式通胀的影响,即使通货膨胀结束,产品的规格一旦缩小,就很难再变回原来的大小。故选 C。
10.B 观点态度题
【定位句】But once customers notice the change, they might feel fooled, leading to a loss of trust and confidence.(第四段最后一句)
译文:不过,一旦顾客注意到这一变化,他们可能会觉得自己上当受骗了,从而(对商家或商品)失去信任和信心。
【解析】根据第四段内容尤其是定位句可知,对许多公司来说,缩水式通胀是难免的,但也可能导致消费者对产品丧失信任。由此可推知,作者对缩水式通胀的态度是客观的。故选 B。
11.D 推理判断题
【定位句】Consumers may need to examine both price and size sensibly as they shop, and make sure they don't fall into the trap of that super size on the shelf.(第五段最后一句)
译文:消费者在购物时可能需要理智地检查(商品的)价格和规格,确保自己不会落入货架上所谓的“超大规格”的陷阱。
【解析】该题问的是根据最后一段内容,消费者应该做什么。根据定位句可推知,消费者应该做出慎重的决定。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看