第157页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
D
New research shows that removing black rhinos' horns(犀牛角) to make them less attractive to illegal hunters is reducing their territory(领地) sizes and making them less sociable with each other.
The study, published in the journal PNAS, found that de-horned South African rhinos have home ranges that are 45 percent smaller than those of complete animals, and that they were 37 percent less likely to engage in social interactions.
"The big, dominant bulls that used to have very large territories that overlapped with a lot of females may now have much less territory and much less reproductive(繁殖的) success," says Vaness a Duthé, who led the work at Switzerland's University of Neuchâtel.
"It's really hard to predict the effects of this," she says. "It doesn't mean that population success will necessarily decline, because it might open up gaps for younger males that would not have had the space or the means before." Indeed, a University of Bristol study published last year showed that de-horning (去角) does not negatively affect populations overall.
But such unintended behavioral consequences necessarily feed into judgments about whether this highly invasive procedure is worthwhile. Remarkably, perhaps, there is little hard evidence either way. "No one's put all the data together to say whether it's a really effective measure," says Duthé.
"What is clear is that the introduction of de-horning and a decline in illegal hunting has occurred at the same time," she adds. "But de-horning has been accompanied by other conservation measures that may be more effective."
"It's incredibly complicated," says Lucy Chimes, a member of the Bristol team. "There are so many other factors involved. You have to consider what other security measures are being carried out—fencing, patrols, staff numbers—and poverty levels surrounding parks, their nearness to national borders and whether there is community engagement." Chimes is currently planning a project that aims to separate these and other factors. In the meantime, Duthé believes that de-horning is a worthwhile tool of last course of action. "A rhino that is behaving a little bit strangely is better than a dead rhino."
32.What is the purpose of removing the horns of black rhinos?
A. To make them less sociable.
B. To protect them from being hunted.
C. To reduce their home ranges.
D. To affect their reproductive success.
33.What does the underlined phrase "invasive procedure" in Paragraph 5 refer to?
A. The removal of rhino horns.
B. The loss of rhino territories.
C. The impact on rhino population.
D. The change of rhino behavior.
34.What is Chimes' attitude toward the de-horning of black rhinos?
A. Supportive. B. Opposed. C. Unconcerned. D. Uncertain.
35.What can we learn from the last paragraph?
A. De-horning rhinos shows satisfying effects.
B. Various factors lead to the decline in illegal hunting.
C. De-horning is the last action researchers will take.
D. Rhinos are supposed to behave a little bit strangely.
New research shows that removing black rhinos' horns(犀牛角) to make them less attractive to illegal hunters is reducing their territory(领地) sizes and making them less sociable with each other.
The study, published in the journal PNAS, found that de-horned South African rhinos have home ranges that are 45 percent smaller than those of complete animals, and that they were 37 percent less likely to engage in social interactions.
"The big, dominant bulls that used to have very large territories that overlapped with a lot of females may now have much less territory and much less reproductive(繁殖的) success," says Vaness a Duthé, who led the work at Switzerland's University of Neuchâtel.
"It's really hard to predict the effects of this," she says. "It doesn't mean that population success will necessarily decline, because it might open up gaps for younger males that would not have had the space or the means before." Indeed, a University of Bristol study published last year showed that de-horning (去角) does not negatively affect populations overall.
But such unintended behavioral consequences necessarily feed into judgments about whether this highly invasive procedure is worthwhile. Remarkably, perhaps, there is little hard evidence either way. "No one's put all the data together to say whether it's a really effective measure," says Duthé.
"What is clear is that the introduction of de-horning and a decline in illegal hunting has occurred at the same time," she adds. "But de-horning has been accompanied by other conservation measures that may be more effective."
"It's incredibly complicated," says Lucy Chimes, a member of the Bristol team. "There are so many other factors involved. You have to consider what other security measures are being carried out—fencing, patrols, staff numbers—and poverty levels surrounding parks, their nearness to national borders and whether there is community engagement." Chimes is currently planning a project that aims to separate these and other factors. In the meantime, Duthé believes that de-horning is a worthwhile tool of last course of action. "A rhino that is behaving a little bit strangely is better than a dead rhino."
32.What is the purpose of removing the horns of black rhinos?
A. To make them less sociable.
B. To protect them from being hunted.
C. To reduce their home ranges.
D. To affect their reproductive success.
33.What does the underlined phrase "invasive procedure" in Paragraph 5 refer to?
A. The removal of rhino horns.
B. The loss of rhino territories.
C. The impact on rhino population.
D. The change of rhino behavior.
34.What is Chimes' attitude toward the de-horning of black rhinos?
A. Supportive. B. Opposed. C. Unconcerned. D. Uncertain.
35.What can we learn from the last paragraph?
A. De-horning rhinos shows satisfying effects.
B. Various factors lead to the decline in illegal hunting.
C. De-horning is the last action researchers will take.
D. Rhinos are supposed to behave a little bit strangely.
答案:
32.B 推理判断题
定位句:New research shows that removing black rhinos' horns (犀牛角) to make them less attractive to illegal hunters is reducing their territory(领地) sizes and making them less sociable with each other. (第一段)
译文:新的研究表明,为了降低黑犀牛对非法捕猎者的吸引力而切除黑犀牛的角会缩小它们的领地面积,并使它们彼此间的社交活动减少。
解析:根据定位句可知,切除黑犀牛的角是为了保护它们不被非法猎捕。故选B。
33.A 指代判断题
解析:A项意为“切除犀牛角”;B项意为“犀牛领地丧失”;C项意为“对犀牛数量的影响”;D项意为“犀牛行为的改变”。文章第一至四段主要介绍了切除犀牛角的影响。结合画线短语所在句可知,但这种意想不到的行为后果必然会影响(人们)判断这种高度侵入性操作(切除犀牛角)是否值得。因此invasive procedure应指“切除犀牛角”这一措施。故选A。
34.D 观点态度题
定位句:“It's incredibly complicated,” says Lucy Chimes, a member of the Bristol team. “There are so many other factors involved. You have to consider what other security measures are being carried out—fencing, patrols, staff numbers—and poverty levels surrounding parks, their nearness to national borders and whether there is community engagement.”(第七段第一至三句)
译文:Bristol团队的成员Lucy Chimes说:“它(非法捕猎减少的现象)非常复杂,还涉及很多其他因素。你必须考虑正在实施的其他保护措施——(设置的)围栏、巡逻、工作人员数量,以及公园周围的贫困程度、公园距离国界的远近以及是否有社区参与。”
解析:A项意为“支持的”;B项意为“反对的”;C项意为“不关心的”;D项意为“不明确的”。根据定位句可知,Lucy Chimes认为非法捕猎减少这个现象很复杂,除了切除黑犀牛角的因素外,还需要考虑其他因素。由此可推知,Chimes对切除黑犀牛角这一措施的态度是不明确的。故选D。
35.B 细节理解题
解析:该题问的是我们从最后一段可以了解到什么。通读文章最后一段尤其是第二句“There are so many other factors involved.”可知,多种不同因素导致(黑犀牛的)非法捕猎减少。故选B。
定位句:New research shows that removing black rhinos' horns (犀牛角) to make them less attractive to illegal hunters is reducing their territory(领地) sizes and making them less sociable with each other. (第一段)
译文:新的研究表明,为了降低黑犀牛对非法捕猎者的吸引力而切除黑犀牛的角会缩小它们的领地面积,并使它们彼此间的社交活动减少。
解析:根据定位句可知,切除黑犀牛的角是为了保护它们不被非法猎捕。故选B。
33.A 指代判断题
解析:A项意为“切除犀牛角”;B项意为“犀牛领地丧失”;C项意为“对犀牛数量的影响”;D项意为“犀牛行为的改变”。文章第一至四段主要介绍了切除犀牛角的影响。结合画线短语所在句可知,但这种意想不到的行为后果必然会影响(人们)判断这种高度侵入性操作(切除犀牛角)是否值得。因此invasive procedure应指“切除犀牛角”这一措施。故选A。
34.D 观点态度题
定位句:“It's incredibly complicated,” says Lucy Chimes, a member of the Bristol team. “There are so many other factors involved. You have to consider what other security measures are being carried out—fencing, patrols, staff numbers—and poverty levels surrounding parks, their nearness to national borders and whether there is community engagement.”(第七段第一至三句)
译文:Bristol团队的成员Lucy Chimes说:“它(非法捕猎减少的现象)非常复杂,还涉及很多其他因素。你必须考虑正在实施的其他保护措施——(设置的)围栏、巡逻、工作人员数量,以及公园周围的贫困程度、公园距离国界的远近以及是否有社区参与。”
解析:A项意为“支持的”;B项意为“反对的”;C项意为“不关心的”;D项意为“不明确的”。根据定位句可知,Lucy Chimes认为非法捕猎减少这个现象很复杂,除了切除黑犀牛角的因素外,还需要考虑其他因素。由此可推知,Chimes对切除黑犀牛角这一措施的态度是不明确的。故选D。
35.B 细节理解题
解析:该题问的是我们从最后一段可以了解到什么。通读文章最后一段尤其是第二句“There are so many other factors involved.”可知,多种不同因素导致(黑犀牛的)非法捕猎减少。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看