2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第106页
B
In internships(实习期) and jobs that I, now a career woman, have ever had, I've watched professionals, experienced and brand - new alike, conduct interviews or present in meetings and many of them appear unprepared and lack confidence. I think they would all benefit from an acting class.
A central technique an acting class can equip you with is improvisation(即兴表演). Essentially, skills such as the improvisation principle of “Yes, and. . . ” are beneficial for thinking on your feet. When someone suggests a new idea, you say “yes” and run with the suggestion. A professional familiar with this technique can entertain and value the contributions of others, promoting a free - flowing exchange of ideas, which inspires a positive, creative spirit that the corporate world longs for.
Both college students and professionals might benefit from the voice and movement training. I used to be afraid of the voice and movement part of acting class. My acting teacher would make us do push - ups and yoga. Then, we'd stand up and moan(呻吟) with varying degrees of voices. I hated this, and lots of other people do, too. But the product of this training is an individual who stands tall and speaks clearly and loudly. Plus, I still use the stretches and warm - ups from class to calm my nerves before presentations.
As an actor, you are a student of human behavior. With that, when you receive a text, you explore your character. For example, if you're playing a villain(反派角色), you have to approach your character from where it stands. Such an outlook makes for a wonderful leader, one that understands coworkers' situations and treats them with politeness and understanding.
I've borne countless “What are you going to do with a theater degree?” speeches from family and friends. But ultimately, these soft skills are incredibly valuable for young professionals. Acting training will set you apart from the pack.
24.What effect does the principle of “Yes, and. . . ” have on professionals following it?
A. It generates positive suggestions.
B. It brings about smooth interaction.
C. It offers them good entertainment value.
D. It helps them recognize their own contribution.
25.What can we learn from the author's experience in Paragraph 3?
A. She is still very nervous of her acting teacher.
B. She is addicted to working on her physical fitness.
C. The training has made her braver and more patient.
D. The training has enhanced her presentation abilities.
26.What does the author want to say by mentioning exploring characters?
A. It is a big challenge for most of the student actors.
B. It makes the study of human behavior much easier.
C. It can help people to put themselves in others' shoes.
D. It may improve the relationship between coworkers.
27.What does the author advise young professionals to do?
A. Take an acting class.
B. Pursue acting careers.
C. Obtain higher degrees.
D. Consult family and friends.
答案: B
24.B 细节理解题
【定位句】A professional familiar with this technique can entertain and value the contributions of others, promoting a free - flowing exchange of ideas...(第二段最后一句)
译文:熟悉这种技能的专业人士能够欣赏并重视他人的贡献,促进思想的自由交流……
【解析】通读第二段尤其是定位句可知,这一行为准则可以促进思想的自由交流。故选B。
25.D 推理判断题
【定位句】But the product of this training is an individual who stands tall and speaks clearly and loudly. Plus, I still use the stretches and warm - ups from class to calm my nerves before presentations.(第三段最后两句)
译文:但这种训练的成果是一个人可以昂首挺胸,清晰洪亮地说话。此外,在演讲之前,我仍然会利用课堂上的伸展运动和热身运动来平复紧张(的情绪)。
【解析】根据第三段内容尤其是定位句可推知,训练可以提高作者的演讲能力。故选D。
26.C 推理判断题
【定位句】... you have to approach your character from where it stands. Such an outlook makes for a wonderful leader, one that understands coworkers' situations and treats them with politeness and understanding.(第四段最后两句)
译文:……你必须从角色的立场出发去塑造它。这样的观念造就了一个出色的领导者,即一个能理解同事处境,并以礼貌和理解的态度对待他们的领导者。
【解析】根据定位句可推知,作者想通过探索角色来表达它可以帮助人们设身处地地为别人着想。故选C。
27.A 推理判断题
【定位句】But ultimately, these soft skills are incredibly valuable for young professionals. Acting training will set you apart from the pack.(第五段最后两句)
译文:但最终,这些软技能对年轻的专业人士来说非常宝贵。(进行)表演训练将使你脱颖而出。
【解析】根据第一段及定位句可推知,作者建议年轻的专业人士上表演课。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭