2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第80页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Common Mistakes New Runners Make
Running is a great way to get in shape and just about everyone can do it. However, many make a number of common mistakes, which can interfere(妨碍) with training or lead to injury. 36 , keep these things in mind to help you increase your chances of running success.
●Doing too much too soon
One of the biggest mistakes new runners make is doing too much too soon. Slowly easing into a training program will help reduce the risk of injury, so you can continue on with your new running routine. 37 .
● 38
Beginners might think they need to run every day (or nearly every day) to meet their fitness or weight-loss goals, but this couldn’t be further from the truth. Running is a high-impact activity which can be really hard on your body. So it’s important to give your body a rest between workouts.
●Not wearing the right equipment
39 , it’s important that you wear properly for your workouts. The most important piece of equipment for running is a good pair of running shoes, so be sure to do some research before you purchase a pair. Visit a running specialty store and ask an employee to fit you for a shoe.
●Running through pain
40 . If something hurts when you run, you need to stop and treat the pain. Remember: It doesn’t make you less of a runner if you listen to your body to keep it healthy.
A. Not taking rest days
B. If you’re just starting out
C. Comparing yourself to others
D. Running can be uncomfortable at times
E. It’s important not to use the same muscles
F. While it may be true that you don’t need expensive equipment to take up running
G. Experts suggest increasing your running distance by no more than 10% each week
答案: 36.B 过渡句 【解析】上文讲许多人会犯一些常见的错误,这些错误可能会妨碍训练或导致受伤;下文讲记住这些事情可以帮助你增加跑步成功的可能性。B项“如果你刚刚开始”承上启下,符合语境。故选B。
37.G 段尾总结句 【解析】上文讲跑步新手犯的最大错误之一就是以太快的速度跑太多路程。慢慢地适应训练计划将有助于降低受伤的风险,这样你就可以继续新的跑步日程。G项“专家建议每周增加的跑步距离不要超过10%”承接上文,符合语境。G项中“no more than 10%”与上文内容相呼应。故选G。
38.A 小标题 【解析】本段讲初学者可能认为他们需要每天(或几乎每天)跑步以达到健身或减肥的目标,但这与事实相去甚远。跑步是一项高强度活动,这可能会让你的身体受伤。因此,在锻炼的间隔时间让身体得到休息很重要。A项“没有休息日”可以概括本段内容,符合语境。故选A。
39.F 细节还原句 【解析】小标题讲没有穿戴合适的装备;下文讲锻炼时穿着合适很重要。F项“虽然你不需要昂贵的设备就能开始跑步可能是真的”引出下文,符合语境。F项中的“equipment”与本段小标题相呼应。故选F。
40.D 段首主旨句 【解析】下文讲如果你在跑步时某些地方疼,你需要停下来治疗疼痛。D项“跑步有时会不舒服”引出下文,符合语境。D项中的“uncomfortable”与下文内容相呼应。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭