2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第16页
B
Sugar, protein and fat: if you’re good at scanning those nutrition facts on food and drinks packages, it’s thanks in large part to Burkey Belser, who is a well - known American graphic designer(平面设计师). But his work extended far beyond groceries. If you’ve noticed the Drug Facts box on over - the - counter medicines seems to be like the food label, that’s because Belser designed it, as well. He also created the yellow Energy Guide box for home appliances.
Belser’s passion for design started at a young age. He studied at the School of the Art Institute of Chicago and began a journey to become a graphic designer. His exceptional talent and skill quickly gained recognition, earning him numerous awards and accolades.
Belser’s work is seen on billions of products. The nutrition fact box has been copied around the world. Creating the official food information box was a complicated process, with input from business groups and health advocates, along with Food and Drug Administration(FDA) experts. The design team worked through 35 versions before the product came out, and it was a huge success. “That is a masterpiece of information architecture, and quite a victory for social responsibility,” commented one Italian designer.
The nutrition label reflects Americans’ evolving(演变) relationship with food, shifting from an emphasis on vitamins and minerals to addressing obesity(肥胖) and related conditions. Belser’s work not only made an impact within the industry but also played a crucial role in effectively communicating important messages to the public.
Speaking of his success, Belser said that luck had probably played a big role. But he added, “I’d say the willingness to work hard sets the stage to take advantage of whatever luck that comes your way.”
24.What can we learn about Burkey Belser from Paragraph 1?
A. He worked in groceries.
B. He majored in medicine.
C. He designed package labels.
D. He updated home appliances.
25.What does the underlined word “accolades” mean in Paragraph 2?
A. Opportunities.
B. Degrees.
C. Suggestions.
D. Praises.
26.What is the significance of Belser’s work?
A. It helps fight Americans’ obesity.
B. It improves the public’s eating habits.
C. It makes information easily accessible.
D. It promotes the food industry’s images.
27.What was the key to Belser’s success?
A. His good luck.
B. His determination.
C. Public donation.
D. Business cooperation.
答案: B
24.C 细节理解题
【定位句】If you’ve noticed the Drug Facts box on over-the-counter medicines seems to be like the food label, that’s because Belser designed it, as well. He also created the yellow EnergyGuide box for home appliances.(第一段第三、四句)
译文:如果你注意到非处方药上的药品信息框看起来与食品标签一样,那是因为它也是Belser设计的。Belser还为家用电器设计了黄色的能效指南表。
【解析】根据定位句及第一段第一句中的“nutrition facts on food and drinks packages, it’s thanks in large part to Burkey Belser”可知,Burkey Belser设计了包装标签。故选C。
25.D 词义猜测题
【解析】根据第二段内容可知,Belser的设计热情是从小时候开始的。后来他就读于芝加哥艺术学院,成为一位平面设计师。他非凡的天赋和技能很快得到了认可,这让他赢得了许多奖项;此处并列连词and连接accolades与awards,所以二者应是意义相近的词。由此可推知,D项“praise”与画线词accolades意思相近。故选D。
26.C 推理判断题
【定位句】Belser’s work not only made an impact within the industry but also played a crucial role in effectively communicating important messages to the public.(第四段最后一句)
译文:Belser的工作不仅在行业内产生了影响,而且在有效地向公众传达重要信息方面发挥了至关重要的作用。
【解析】该题问的是Belser的作品有什么意义。根据定位句可推知,Belser设计的营养成分表给消费者带来的益处是使产品(成分)信息一目了然,即让(产品)信息变得更容易获得。故选C。
27.B 推理判断题
【定位句】Speaking of his success, Belser said that luck had probably played a big role. But he added, “I’d say the willingness to work hard sets the stage to take advantage of whatever luck that comes your way.”(第五段)
译文:谈到自己的成功,Belser表示运气可能起了很大作用。但他补充说:“我想说,努力工作的意愿为利用任何运气奠定了基础。”
【解析】根据定位句可推知,Belser成功的关键在于他努力工作的决心。故选B。
长难句分析:Sugar, protein and fat: if you’re good at scanning those nutrition facts on food and drinks packages, it’s thanks in large part to Burkey Belser, who is a well-known American graphic designer(平面设计师).(第一段第一句)本句是一个主从复合句。if引导条件状语从句;who引导非限制性定语从句,先行词是Burkey Belser。译文:糖、蛋白质和脂肪:如果你善于浏览食品和饮料包装上的营养成分(表),这在很大程度上要归功于美国著名平面设计师Burkey Belser。
重点词汇与短语:scan v. 细看,察看 masterpiece n. 杰作 victory n. 胜利,speak of谈到 take advantage of利用
一词多义:come out(第三段第四句)
(1)出版,发行·The book comes out this week. 这本书本周出版。
(2)结果是·How did the movie finally come out? 这部电影最后的结局如何?
(3)(太阳、月亮或星星)出现·The rain stopped and the sun came out. 雨停后太阳出来了。
词缀变形:(第五段第二句)willingness n. 意愿,乐意→willing adj. 愿意的→unwilling adj. 不愿意的→will n. 意志,毅力,自制力

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭