第238页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
B
It was just after 17:00 on a mid - September evening at a historical Church in Harlem, New York City. Mostly the low - income black neighborhood sat at dining tables. In front of them was a menu listing three courses, which they only saw on TV. Each dish was prepared with “leftover” ingredients(食材), offered free of charge and placed alongside a blue card that read “you are loved” in hand - written script.
This is one of 14 community centers created around the world in cities like Milan, Paris, Mérida, Lima, Sydney and now New York through three - Michelin starred chef Massimo Bottura's Food for Soul project. He started the project in 2016 with his wife, Lara Gilmore, to help fight the global problem of food waste—by using ingredients that might otherwise be thrown away by suppliers—and to give socially and economically vulnerable people access to high quality meals.
Partnering with architects, artists and community leaders, the project is transforming spaces, which are not fully taken advantage of, such as churches and even a historical home into intentionally designed cultural centers equipped with kitchens, dining rooms and other facilities that help create a sense of well - being, connection and inclusion.
When I asked Bottura why he created such thoughtful meals within beautifully appointed spaces for the low - income, he told me that everyone deserves respect and beauty—and of course, healthy food. “They come in and are completely lost because they're not used to coming into beautiful places like this. But once they're here, they realize that this place is their place. It's not my place,” he said.
Bottura's philosophy is one that comes from the heart. T - shirts worn by volunteers at his community centers say “cooking is an act of love”, and he approaches the food served there with as much care as he does at his restaurants—“probably even more”, he said since the diners are extremely stressed and need healthy food to feel better. Bottura insists that it's important to change the language around the food served in his community centers.
24.Why does the author describe such a scene in the first paragraph?
A. To introduce Bottura's project.
B. To show the appeal of the dishes.
C. To emphasize the warm atmosphere.
D. To explain how the event is organized.
25.What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 2 mean?
A. Privileged.
B. Independent.
C. Conservative.
D. Disadvantaged.
26.Which of the following best describes Massimo Bottura?
A. Skilled and strict.
B. Caring and considerate.
C. Wealthy and humorous.
D. Economical and influential.
27.What fundamental philosophy does Massimo Bottura express?
A. Respect and beauty are for all.
B. Beautiful places inspire respect.
C. Cooking should be a profession.
D. Community centers bring people together.
It was just after 17:00 on a mid - September evening at a historical Church in Harlem, New York City. Mostly the low - income black neighborhood sat at dining tables. In front of them was a menu listing three courses, which they only saw on TV. Each dish was prepared with “leftover” ingredients(食材), offered free of charge and placed alongside a blue card that read “you are loved” in hand - written script.
This is one of 14 community centers created around the world in cities like Milan, Paris, Mérida, Lima, Sydney and now New York through three - Michelin starred chef Massimo Bottura's Food for Soul project. He started the project in 2016 with his wife, Lara Gilmore, to help fight the global problem of food waste—by using ingredients that might otherwise be thrown away by suppliers—and to give socially and economically vulnerable people access to high quality meals.
Partnering with architects, artists and community leaders, the project is transforming spaces, which are not fully taken advantage of, such as churches and even a historical home into intentionally designed cultural centers equipped with kitchens, dining rooms and other facilities that help create a sense of well - being, connection and inclusion.
When I asked Bottura why he created such thoughtful meals within beautifully appointed spaces for the low - income, he told me that everyone deserves respect and beauty—and of course, healthy food. “They come in and are completely lost because they're not used to coming into beautiful places like this. But once they're here, they realize that this place is their place. It's not my place,” he said.
Bottura's philosophy is one that comes from the heart. T - shirts worn by volunteers at his community centers say “cooking is an act of love”, and he approaches the food served there with as much care as he does at his restaurants—“probably even more”, he said since the diners are extremely stressed and need healthy food to feel better. Bottura insists that it's important to change the language around the food served in his community centers.
24.Why does the author describe such a scene in the first paragraph?
A. To introduce Bottura's project.
B. To show the appeal of the dishes.
C. To emphasize the warm atmosphere.
D. To explain how the event is organized.
25.What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 2 mean?
A. Privileged.
B. Independent.
C. Conservative.
D. Disadvantaged.
26.Which of the following best describes Massimo Bottura?
A. Skilled and strict.
B. Caring and considerate.
C. Wealthy and humorous.
D. Economical and influential.
27.What fundamental philosophy does Massimo Bottura express?
A. Respect and beauty are for all.
B. Beautiful places inspire respect.
C. Cooking should be a profession.
D. Community centers bring people together.
答案:
B
24.A 推理判断题
[定位句]This is one of 14 community centers created around the world in cities like Milan, Paris, Mérida, Lima, Sydney and now New York through three - Michelin starred chef Massimo Bottura’s Food for Soul project. (第二段第一句)
译文:这是通过米其林三星厨师Massimo Bottura的Food for Soul项目在全球范围内如米兰、巴黎、梅里达、利马、悉尼和现在的纽约等城市建立的14个社区中心之一。
[解析]根据第一段内容可知,在纽约市哈莱姆社区的一座教堂里,大多数低收入黑人在这里吃饭,菜单上的三道菜由“剩余”食材制作并免费提供给他们。结合定位句可推知,作者在第一段描述这个场景是为了介绍Bottura的项目。故选A。
25.D 词义猜测题
[定位句]He started the project in 2016 with his wife, Lara Gilmore, to help fight the global problem of food waste—by using ingredients that might otherwise be thrown away by suppliers... (第二段第二句)
译文:2016年,他和妻子Lara Gilmore发起了这个项目,旨在通过使用供应商可能会扔掉的食材来帮助解决全球食物浪费问题……
[解析]A项意为“有特权的”;B项意为“独立的”;C项意为“保守的”;D项意为“弱势的”。根据定位句并结合画线词所在句中的“people access to high quality meals”可推知,此处表示他们把高质量的膳食提供给那些社会和经济地位低下的人。由此可推知,vulnerable应意为“脆弱的”,与D项意思相近。故选D。
26.B 推理判断题
[定位句]Partnering with architects, artists and community leaders, the project is transforming spaces, which are not fully taken advantage of, such as churches and even a historical home into intentionally designed cultural centers equipped with kitchens, dining rooms and other facilities that help create a sense of well - being, connection and inclusion. (第三段)
译文:该项目与建筑师、艺术家和社区领导者携手,将教堂甚至是历史建筑等未被充分利用的空间改造成精心设计的文化中心,这些文化中心配有厨房、餐厅和其他有助于创造幸福感、纽带感和归属感的设施。
[解析]根据第二段Bottura创办了Food for Soul项目可知,他是一个关心他人的人。结合定位句可知,该文化中心是集幸福感、纽带感和归属感为一体的空间。由此可推知,他也是一个考虑周到的人。故选B。
27.A 细节理解题
[定位句]When I asked Bottura why he created such thoughtful meals within beautifully appointed spaces for the low - income, he told me that everyone deserves respect and beauty—and of course, healthy food. (第四段第一句)
译文:当我问Bottura为什么在布置精美的空间里为低收入者提供如此周到的餐食时,他告诉我,每个人都应该得到尊重和美好(的事物)——当然,还有健康的食物。
[解析]该题问的是Massimo Bottura表达了什么基本哲学。根据定位句可知,Bottura认为尊重和美属于所有人。故选A。
24.A 推理判断题
[定位句]This is one of 14 community centers created around the world in cities like Milan, Paris, Mérida, Lima, Sydney and now New York through three - Michelin starred chef Massimo Bottura’s Food for Soul project. (第二段第一句)
译文:这是通过米其林三星厨师Massimo Bottura的Food for Soul项目在全球范围内如米兰、巴黎、梅里达、利马、悉尼和现在的纽约等城市建立的14个社区中心之一。
[解析]根据第一段内容可知,在纽约市哈莱姆社区的一座教堂里,大多数低收入黑人在这里吃饭,菜单上的三道菜由“剩余”食材制作并免费提供给他们。结合定位句可推知,作者在第一段描述这个场景是为了介绍Bottura的项目。故选A。
25.D 词义猜测题
[定位句]He started the project in 2016 with his wife, Lara Gilmore, to help fight the global problem of food waste—by using ingredients that might otherwise be thrown away by suppliers... (第二段第二句)
译文:2016年,他和妻子Lara Gilmore发起了这个项目,旨在通过使用供应商可能会扔掉的食材来帮助解决全球食物浪费问题……
[解析]A项意为“有特权的”;B项意为“独立的”;C项意为“保守的”;D项意为“弱势的”。根据定位句并结合画线词所在句中的“people access to high quality meals”可推知,此处表示他们把高质量的膳食提供给那些社会和经济地位低下的人。由此可推知,vulnerable应意为“脆弱的”,与D项意思相近。故选D。
26.B 推理判断题
[定位句]Partnering with architects, artists and community leaders, the project is transforming spaces, which are not fully taken advantage of, such as churches and even a historical home into intentionally designed cultural centers equipped with kitchens, dining rooms and other facilities that help create a sense of well - being, connection and inclusion. (第三段)
译文:该项目与建筑师、艺术家和社区领导者携手,将教堂甚至是历史建筑等未被充分利用的空间改造成精心设计的文化中心,这些文化中心配有厨房、餐厅和其他有助于创造幸福感、纽带感和归属感的设施。
[解析]根据第二段Bottura创办了Food for Soul项目可知,他是一个关心他人的人。结合定位句可知,该文化中心是集幸福感、纽带感和归属感为一体的空间。由此可推知,他也是一个考虑周到的人。故选B。
27.A 细节理解题
[定位句]When I asked Bottura why he created such thoughtful meals within beautifully appointed spaces for the low - income, he told me that everyone deserves respect and beauty—and of course, healthy food. (第四段第一句)
译文:当我问Bottura为什么在布置精美的空间里为低收入者提供如此周到的餐食时,他告诉我,每个人都应该得到尊重和美好(的事物)——当然,还有健康的食物。
[解析]该题问的是Massimo Bottura表达了什么基本哲学。根据定位句可知,Bottura认为尊重和美属于所有人。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看