2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第50页
B
A Letter from Willa Cather to President Tomáš Masaryk
Honored Sir,
Your letter, sent to me through your Legation at Washington, confers upon me great honor and gives me great pleasure. I am glad to have carried a message from the Bohemian(波希米亚) neighbors, whom I grew up with, to their home country of the Czech Republic.
I have just returned to New York, where I had the pleasure of taking Annie Pavelka, the living “Antonia” in my book My Antonia, and six of her children to the first screening of A Lost Lady. I have the good fortune to preserve relations with most of my characters. “Antonia” and her splendid children are flesh and blood realities. Every time I go back to them, I feel how much more interesting and lovable they are than my picture of them. I wish I could present them to you in person.
I regret that I cannot satisfactorily meet your kind request for biographical(传记的) material. I avoid biographers, asking them to wait until I get my work further along. My first novel was published in 1912, and a period of twelve years is hardly long enough for a writer to find the form best suited for writing. I was not young when I began to write, and though living is a good preparation for writing, I do need more time to acquire a simple and modest way of presenting my work, however well I know what I wish to present.
I am able to send you a very good photograph taken recently. I enclose a short biographical account which my publishers use for publicity purposes, and some casual reviews. Biographies usually begin to come along just about the time a writer has no more to say, and I do not feel that time has yet come to me.
I beg you, President Masaryk, to believe in my grateful appreciation of your letter.
Respectfully yours,
Willa Cather
4.Who is Antonia?
A. A director of a movie.
B. A character in a book.
C. Cather's relative in New York.
D. Cather's neighbor from Bohemia.
5.What does the author need for a most suitable writing style according to Paragraph 3?
A. Time.
B. Youth.
C. Publishers’ advice.
D. Financial support.
6.What does writing a biography mean to the author according to Paragraph 4?
A. An inspiration to her readers.
B. A record of her achievements.
C. A window into a writer's world.
D. An endpoint in a writer's career.
7.What is the author's purpose in writing this letter?
A. To rebuild her Bohemian connection.
B. To decline the president's request.
C. To explain her philosophy of writing.
D. To appreciate the president's interest.
答案: 4.B 细节理解题
【定位句】I have just returned to New York, where I had the pleasure of taking Annie Pavelka, the living “Antonia” in my book My Antonia, and six of her children to the first screening of A Lost Lady.(第二段第一句)
译文:我刚刚回到纽约,期间我有幸陪同我的 My Antonia 一书中的人物 Antonia 在现实生活中的原型——Annie Pavelka 和她的六个孩子观看了 A Lost Lady 的首映。
【解析】根据定位句可知,Antonia 是一本书中的人物。故选 B。
5.A 细节理解题
【定位句】I was not young when I began to write, and though living is a good preparation for writing, I do need more time to acquire a simple and modest way of presenting my work, however well I know what I wish to present.(第三段最后一句)
译文:当我开始写作的时候,我已不再年轻,尽管生活经历为写作提供了良好的积淀,但我确实还需要更多的时间来掌握一种简单而谦逊的方式来呈现我的作品,无论我对自己想要呈现的内容有多么深刻的了解。
【解析】根据定位句可知,作者认为形成最合适的写作风格需要时间。故选 A。
6.D 推理判断题
【定位句】Biographies usually begin to come along just about the time a writer has no more to say, and I do not feel that time has yet come to me.(第四段最后一句)
译文:传记作品通常是在作家无话可说的时候开始出现的,而我觉得我的那个时期还没有到来。
【解析】根据定位句可推知,作者认为写传记意味着作家无话可说,是写作生涯的终点。故选 D。
7.B 写作意图题
【定位句】I regret that I cannot satisfactorily meet your kind request for biographical(传记的) material.(第三段第一句)
译文:很遗憾,我无法满足您对(提供)传记材料的善意请求。
【解析】通读全文尤其是定位句可推知,作者写这封信的目的是婉拒 Tomáš Masaryk 总统索要详尽的个人传记资料的请求。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭