2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第20页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
There are a lot of strategies for visiting a museum and avoiding “museum tiredness”. Consider what is mentioned below in planning. 36
Regardless of a museum’s size, you’ll get tired quickly if you try to look closely at every object displayed. Likewise, most museums provide lots of information about the objects on view. So don’t try to read everything. 37 “Tombstone” labels are very brief and provide facts about the artist, their country etc. There may be a number, which the museum uses to register the object, usually according to when it became a part of the collection, and a credit line that indicates the donor. Object labels are placed next to many objects. 38 The approach used to write museum labels has been much debated among art historians and museum professionals.
39 Ask for a map, or have museum staff suggest highlights in the collection or special exhibitions. Many museums have special tours, audioguides, or downloadable apps that point you to these objects.
Some people recommend setting a specific amount of time for your visit (1 or 2 hours). 40 In addition to benches in the galleries, most museums have a cafe, shop, sculpture courtyard or gardens where you can hang out and relax for a bit.
A. You’ll likely meet with two types of labels.
B. You are sure to make the most of your experience.
C. It’s always a good idea to stop by the information desk.
D. It would also be wise to plan frequent breaks in the galleries.
E. Note that these might not be artworks that you find appealing.
F. If you live near, consider frequent visits to the changed exhibitions.
G. These aim to give information not always obvious about the artwork.
答案: 36.B 过渡句 【解析】上文讲参观博物馆和避免“博物馆疲劳”有很多策略。在规划时考虑以下内容;下文具体介绍这些策略。B项“你一定会充分利用你的(参观)经验”承上启下,符合语境。故选B。
37.A 细节还原句 【解析】下文介绍了“墓碑”标签和物品标签。A项“你可能会遇到两种类型的标签”与下文衔接紧密,符合语境。故选A。
38.G 过渡句 【解析】上文讲这种物品标签被放在很多物体旁边;下文讲艺术历史学家和博物馆专业人士对博物馆标签的书写方法一直存在争议。G项“这些标签旨在提供关于艺术品的不显而易见的信息”承上启下,符合语境。且“These”指代上文中的“Object labels”。故选G。
39.C 段落主旨句 【解析】下文讲索要一张地图,或者让博物馆工作人员推荐重点藏品或特别展览。许多博物馆都有专门的导览、音频指南或可下载的应用程序,可以让你找到这些物品。C项“到服务台去总是个好主意”统领本段,符合语境。故选C。
40.D 细节还原句 【解析】下文讲除了画廊里的长椅,你还可以在博物馆中的咖啡厅、商店、雕塑庭院或花园闲逛和休息。D项“计划经常在画廊休息也是明智的”与下文衔接紧密,符合语境。故选D。
长难句分析:Regardless of a museum’s size, you’ll get tired quickly if you try to look closely at every object displayed.(第二段第一句)本句是一个主从复合句。if引导条件状语从句。译文:不管博物馆的大小,如果你仔细观察展出的每一件物品,你很快就会感到疲惫。
重点词汇与短语:strategy n. 策略 mention v. 提到 approach n. 方法,recommend v. 推荐 in addition to除了 hang out闲逛

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭